קציצות מרוקאיות ברוטב אדום שיהפכו את השולחן שלך

קציצות מרוקאיות ברוטב אדום שיהפכו את השולחן שלך

קציצות מרוקאיות ברוטב אדום שיהפכו את השולחן שלך

אז איך תופסים את הטעמים של מרוקו בסגנון ביתי?

אין כמו קציצות מרוקאיות כדי להכניס לארוחה שלכם טעמים עזים, ריחות משגעים וחוויה קולינרית שאין כמוה. מדי פעם, מגיע רגע שבו כל מה שאתם צריכים זה פשוט להיכנס למטבח, ללבוש את הסינר (אחד מהסגנונות שמתאימים לכם) ולהתחיל לערבב טעמים ומרכיבים כדי ליצור מאכל אגדי. קציצות מרוקאיות ברוטב אדום הן פשוט מדהימות, ממכרות, ומעלפות עד כדי כך שאי אפשר להפסיק לאכול!

קציצות אלה יודעות לרגש. זה נכון, אף אחד לא יכול להתנגד לקציצה שמתמוססת בפה, בשילוב רוטב עשיר שהופך כל ביס לחוויה קולינרית מדהימה. כשאתם מכינים קציצות כאלה, אתם לא רק מבשלים, אתם לוקחים חלק במסורת שלנו, שנמשכת דורות ומוקדשת לאהבת אוכל טעים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

– זמן הכנה: 30 דקות
– זמן בישול: 40 דקות
– רמת קושי: בינוני
– מספר מנות: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הקציצות המושלמות, אתם תצטרכו את המרכיבים הבאים:

– 500 גרם בשר טחון (בעיקר בשר בקר או כבש)
– 1 בצל בינוני, קצוץ דק
– 2 שיני שום, קצוצות
– 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
– 1/2 כוס נענע קצוצה
– 1/4 כוס כמון טחון
– 1/4 כוס חרדל
– מלח ופלפל לטעם
– 1 ביצה
– 1/2 כוס פירורי לחם
– לשמן את המחבת

לרוטב:

– 2 כפות שמן זית
– 1 בצל קצוץ
– 2 עגבניות קצוצות
– 1/2 כוס טחינה גולמית
– 2 כוסות מים
– מלח, פלפל וכמון נוספים לטעם

אפשרויות תחליפיות

אפשר להכין גרסה טבעונית על ידי שימוש בטופו מגורר או בשר צמחי מעובד במקום בשר טחון. כמו כן, עבור גרסה ללא גלוטן, ניתן להמיר את פירורי הלחם בקמח תפו”א או קמח עוסק חרדל.

שלבי ההכנה

1. נקחו קערה גדולה ונניח בה את הבשר הטחון, הבצל, השום, הפטרוזיליה, הנענע, הכמון, המלח, הפלפל, הביצה ופירורי הלחם.
2. לערבב את כל המרכיבים עד שנוצרים תערובת אחידה.
3. ניצור קציצות בגודל הרצוי (כוח על קציצות קטנות להקל על בישול אחיד).
4. נקחו מחבת ופזרו שמן זית במעליה. נחמם את השמן על חום בינוני.
5. נטגן את הקציצות מכל צד 5-7 דקות עד שהן מזהיבות.
6. בזמן שהקציצות מטוגנות, נתחיל בהכנת הרוטב. נניח בסיר שמן זית על חום בינוני ונוסיף את הבצל הקצוץ.
7. נבשל את הבצל כ-5 דקות עד שנראה שקוף.
8. נוסיף את העגבניות הקצוצות ונבשל יחד כ-10 דקות נוספות.
9. נוסיף את הטחינה הגולמית ואת המים, ונערבב היטב עד שהתערובת מתאחדת.
10. נתבל במלח, פלפל וכמון לפי הטעם.
11. נחזיר את הקציצות המטוגנות לרוטב וניתן להן להתבשל יחד על חום נמוך כ-20 דקות נוספות.

שדרוגים ותוספות

אם אתם מעוניינים לשדרג את המנה, יש כמה אפשרויות נהדרות. אפשר להוסיף כוס רסק עגבניות לרוטב כדי להעמיק את הטעמים ולהפוך אותו לעשיר יותר. בנוסף, לא תצבעו אם תוסיפו חריף קצוץ לפי הטעם – זה כל כך מדהים!

אם אתם מתכוונים להגיש את הקציצות על מצע של אורז פרסי או קוסקוס, תוכלו להוסיף דקיקות של קמצוץ קינמון לרוטב. השילוב הזה של מתוק עם מלוח הוא אגדי ומוציא את הטעמים החוצה.

שאלות ותשובות

איך יודעים אם הקציצות עשויות?
כשהקציצות מזהיבות מבחוץ ואין עוד מיצים נדיפים מהן כשסוחטים אותן בעדינות – ידענה שהן מוכנות.

האם אפשר להכין את הקציצות יום מראש?
בהחלט! אתם יכולים לבשל אותן מראש, לשים בקופסה סגורה במקרר ולהתחמם שוב כשצריך.

מה אפשר להוסיף לרוטב?
אפשר להוסיף ירקות כמו קישואים או חצילים שיתבשלו יחד עם הקציצות.

מה אם אין לי פטרוזיליה?
לא נורא! אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה או דשא לימון.

אפשר להכין את הקציצות על אינדוקציה?
בוודאי! פשוט השתמשו במחבת שמתאימה לאינדוקציה, תבשלו הכל כמו ששכחתם!

איך כדאי להגיש את הקציצות?
אפשר להגיש עם חלה רכה לשפשוף טעמים, או לצד סלט ירקות קצוץ דק ומרענן.

האם יש דרך להפוך את הקציצות לבריאות יותר?
בהחלט! אפשר להחליף את הבשר בטופו או חזה עוף טחון, והשמן בשמן קוקוס.

האם אפשר להכין קציצות קפואות?
כן, בהחלט! עשו את הקציצות ומקפיאים. זה מושלם לזמן חירום.

מה אני יכול לשים במקום טחינה?
אפשר גם להשתמש בשמנת חמוצה או ביוגורט על מנת לדלל את הרוטב.

מה אם אני רוצה להוסיף עוד תיבול?
שילוב של פפריקה מעושנת יכול להוסיף למנה טעמים עזים ומדהימים.

לסיכום, אם אתם מחפשים מנה שמחה, עליזה ומלאה בטעמים, קציצות מרוקאיות ברוטב אדום הן התשובה! ספרו לחברים שלכם על המתכון הזה, שתפו את האהבה והאוכל הטעים שלכם, ושתפו את המתכון ברשתות החברתיות כדי שכולנו נוכל ליהנות ממנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *