טופו בטמפורה מושלם למנה טעימה ובריאה

טופו בטמפורה מושלם למנה טעימה ובריאה

טופו בטמפורה מושלם למנה טעימה ובריאה

מה אתם יודעים על טופו בטמפורה?

מפתיע לגלות עד כמה טופו יכול להיות מדהים, לא כך? מדובר במנה שמשלבת טכנולוגיית טיגון יפנית עם טופו שנחשב לאחד מהמאכלים הבריאים והטעימים שיש. דמיינו לעצמכם – חתיכות טופו נימוחות, עטופות בקליפה פריכה ומעוררת תיאבון, אשר לא משאירה שום סיכוי לשמור על דיאטה. השילוב הזה בין טופו לסגנון הטמפורה יוצר מנה שהופכת לנחלת הכלל גם אצל אנשים שלא משוגעים על טופו. אכן, מדובר באגדה קולינרית שלא שרדה מבחן הזמן!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וגם כמה מנות

– זמן הכנה: 30 דקות
– רמת קושי: בינונית
– מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

– טופו חדלאה: 400 ג'
– קמח תפו“ח: 130 ג'
– קורנפלור: 50 ג'
– מים קרים: 200 מ"ל
– ביצים: 1 (אם אתם לא טבעוניים, תוכלו לשים ביצה כזו שתעשה לכם שמח)
– שמן לטיגון: 1 ליטר (בבחירתכם; שמן סויה, קנולה או תירס מצוינים)
– מלח: כפית
– פפריקה מתוקה: כפית
– מלח גס (לקישוט)

הידעתם שיש גם גרסה טבעונית? פשוט תחליפו את הביצה במעט מים עם קמח תפו"ח ותשיגו את אותה פריכות מושלמת!

שלבי ההכנה

1. חותכים את הטופו לעלה של כ-2 ס"מ בעובי.
2. שמים את חתיכות הטופו במגבת דקה לסחוט מהם נוזלים.
3. משרים את הטופו במלח למשך 10 דקות.
4. בזמן שהטופו סופג את המלח, מכינים את הבצק: שוברים את הביצה לקערה ומערבבים בעזרת מטרפה.
5. מוסיפים לקערה את הקמח ומערבבים עד שהכל מתאחד.
6. מוסיפים בהדרגה את המים עד שהתקבל בצק אחיד.
7. מחממים את השמן במחבת עמוקה על חום גבוה.
8. טובלים כל חתיכת טופו בבצק ואז מניחים בזהירות במחבת.
9. מטגנים את הטופו במשך כ-5 דקות עד שהתקבל צבע זהוב ופריך.
10. מסננים על נייר סופג כדי לספוג עודפי שמן.
11. מפזרים מלח גס על הטופו החם והטרי.

מומלץ להניח את המנה המוגמרת על צלחת יפה ולפזר עליה מעט פפריקה לקישוט!

שדרוגים ותוספות

אולי החלטתם שאתם רוצים ללכת על הקו הבריאותי יותר? אין בעיה! תוכלו לשדרג את המנה הזאת עם ירקות טריים, כמו חסה, קישואים או גזר קצוץ דק, ולהקפיץ אותם עם הטופו.

אם אתם בעניין של רטבים, בחירה מושלמת היא רוטב סויה עם טעם מתוק או אפילו רוטב סודאני מתובל! וכשנדבר על טעמים, שווה לנסות להוסיף קצת שום כתוש לבצק כדי לשדרגו עוד יותר.

לשדרוג נוסף אפשר לשים על המנה גם סומסום קלוי, שמשדרג את המנה ונותן לה טוויסט משוגע!

שאלות ותשובות

איפה יכולים למצוא טופו?
במרכולים זולים, על מדפי הטבעונות או מדפי המזון האסייתי. שווה לבדוק גם בחנויות טבע.

האם אפשר להשתמש בטופו רגיל?
כמובן! אבל טופו חדלאה הוא הרבה יותר אידיאלי למנה הזאת כי הוא פחות רך ובעיקר יותר קפיצי.

כמה זמן ניתן לשמור את הטופו המוכן?
הטופו נשאר טעים על מדף המקרר למשך יומיים. למחרת תוכלו לחמם אותו שוב במחבת עם מעט שמן.

האם אפשר להקפיא טופו?
כן, תוכלו להקפיא טופו לא בדבר הזה. זה ישנה את המרקם שלו, זה מפך ליתרון מסוים גם.

מה עושים אם הבצק נוזלי מידי?
אם הבצק דליל, פשוט הוסיפו מעט קמח. מידות מדויקות תמיד עוזרות למנה להתייצב.

האם חובה לטגן בשמן עמוק?
למען האמת? לא. אפשר גם לטגן במחבת שטוחה עם מעט שמן, אבל זה לוקח יותר זמן.

האם אפשר לשדרג את המנה עם עוד תוספות?
כמובן! אין גבול לדמיון שלכם. אפשר להוסיף פטריות, תבלינים ואפילו ירקות עיריים.

מה שימושי בבטטות עם טופו?
בבטטות נכנס גם לסלטים, באפייה וכולי. טעם ייחודי והמרקם משלימות את הטופו!

מהי כמות השמן ההמלצה בטיגון?
זו שאלה שיכולה לשדרג את המנה שלכם. צריך להשתמש בשמן מספיק כדי להקיף את הטופו בפריכות.

האם טופו משמין?
הטופו נחשב למזון בריאותי ואם תרצו להכין טמפורה בריאה 100%, פשוט תרדו בכמות שמן הטיגון.

אז, אתם מוכנים לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם? למה להשאיר את כל הטעים הזה בשבילכם? תשלחו להם את המתכון ותתנו להם ללקק את האצבעות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *