עוגה מקמח תפוחי אדמה שתפתיע את כולם
עוגת תפוחי אדמה מדהימה וממכרת
האם אי פעם תהיתם כיצד ביצוע פשוט של מספר חומרי גלם, על בסיס תפוחי אדמה, יכול להפוך למנה כל כך מעלפת? השבוע מצאנו עצמנו חיפוש אחר מתכון שיביא את הטעמים הביתיים והחמים, בדיוק כמו שסבתא הכינה. העוגה הזו לא רק שהיא נראית מושלמת, היא גם מציעה טעמים משגעים שמזכירים את הטעמים של הילדות. היא אוורירית, נימוחה, ומה שהכי חשוב – היא נמסה בפה!
אם חשבתם שהמתכונים מבית סבתא הם נחלת העבר, תחשבו שוב. עוגת תפוחי האדמה המדהימה הזו תשאיר אתכם עם טעם מתוק בלב ובפה, ואתם תגלו שהיא לא רק מתכון חדשני, אלא גם בריא. בקיצור, המושג "כמו של אמא" מקבל כאן משמעות חדשה לגמרי.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
– זמן הכנה: 60 דקות
– רמת קושי: בינונית
– כמות מנות: 10-12
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגה המדהימה הזו, נצטרך את המרכיבים הבאים:
– 500 גרם תפוחי אדמה מקולפים
– 2 ביצים
– 150 גרם סוכר (אני ממליץ על סוכר קנים)
– 100 גרם חמאה רכה
– 200 גרם קמח תפוחי אדמה
– 1 כפית אבקת סודה לשתייה
– 1/2 כפית מלח
– 1 כפית וניל
– 100 מ"ל שמנת מתוקה (או שמן אם אתם רוצים גרסה קלה יותר)
– 50 גרם אגוזי לוז קצוצים (לא חובה)
לאחר שההרכיבים מוכנים, נוכל להתחיל במלאכת ההכנה!
שלבי ההכנה
הכנה זו מביאה יחד טעמים וניחוחות נהדרים. כעת ניתן להתחיל:
1. ניקח את תפוחי האדמה, נרתיח אותם במים עם מעט מלח עד ריכוך מוחלט, ואז נמעך אותם היטב.
2. בזמן שהתפוחי אדמה מתבשלים, נערבב קערה נפרדת את ביצים, סוכר וחמאה עד שהתערובת תהיה אחידה ומושלמת.
3. נוסיף לתערובת את תפוחי האדמה המעוכים וערבב בקפדנות עד שהתפוחי אדמה מתאחדים עם התערובת.
4. נוסיף קמח תפוחי אדמה, אבקת סודה לשתייה ומלח, ונערבב שוב עד שהתערובת תהיה חלקה ואוורירית.
5. נוסיף את הווניל ואת השמנת המתוקה וללוש בעדינות עד שהכל מתאחד.
6. אם אתם אוהבים אגוזים, זה הזמן להוסיף אגוזי לוז קצוצים לתערובת.
7. נאפר את התערובת בתבנית תפוּסה במידה 24 ס"מ, שמעבירים לתנור שחומם מראש על טמפ' של 180 מעלות צלזיוס.
8. נאפה במשך כ-35-40 דקות או עד שהעוגה גבוה ונראית מזהיבה.
9. לאחר שהעוגה מוכנה, נמתין בסבלנות עד שתתקרר לפני שאנו שולפים אותה מהתבנית.
10. ניתן לקשט את העוגה באבקת סוכר לפרזנטציה סופית, ואפשר גם להוסיף קצפת בריאה בצד.
מרכיבים חלופיים
למי שמעוניין בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים ב-100 גרם של רסק תפוחים. כך תוכלו לשמור על מתכון בריא, דל פחמימות ומהמם לא פחות!
אם אתם רוצים לפתח את מתכון הזה וליצור קומבינציות שונות, כדאי לנסות להוסיף תבלינים כמו קינמון או אגוז מוסקט – זה יעניק טוויסט חדש לצליל הבית.
שדרוגים ותוספות
העוגה הזו יכולה לשמש כבסיס להרבה תוספות נוספות. כנתפת גיוון, אפשר לשלב שוקולד מריר קצוץ בתערובת, או להוסיף פירות יבשים כמו משמשים או תאנים מייד לאחר האפייה – זה מוסיף טעם מתוק ומפתיע שעוד לא פגשנו.
אפשר גם לשדרג עם גלידת יוגורט לצד העוגה – טעם קרם מדהים שמאזן את טעם תפוחי האדמה הנעים.
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם העוגה מוכנה?
תוכלו להזרים קיסם במרכז העוגה – אם הוא יוצא יבש, זה סימן שהעוגה מוכנה לצנח!
האם ניתן להקפיא את העוגה?
בהחלט! אתם יכולים להקפיא את העוגה ולשמור אותה לקשר אחר. רק הקפיאו אותה כשהיא עטופה היטב, ובהקפאה של עד חודשיים אף אחד לא ישים לב!
איזה תיבול כדאי להוסיף?
למי שאוהב תיבול מעניין, כדאי לשקול להוסיף קינמון או דגן מטובל כדי לקשר לעוגה פן חדש ומרענן.
האם זהו מתכון קל להכנה לילדים?
בהחלט! ילדים יכולים לקחת חלק בתהליך. תנו להם לעזור בלמעלה את התפוחים ובתהליך ההזמנה.
כמה זמן העוגה מחזיקה לאחר האפייה?
אם נשמרים בתנאים טובים, העוגה מחזיקה 4-5 ימים במקרר, היא רק משתבחת עם הזמן!
האם ניתן להפוך את העוגה ללא גלוטן?
בהחלט! קמח תפוחי אדמה הוא פתרון מצוין, וכך אפשר להמיר את המתכון ללא גלוטן.
מה אם אין לי חמאה?
אפשר להחליף חמאה בשמן קוקוס, כך שהעוגה עדיין תצא טעימה ואף בריאה יותר.
למה קמח תפוחי אדמה?
כידוע, קמח תפוחי אדמה מעניק לעוגה מרקם אוורירי ונעים. זה מה שמייחד את העוגה הזו והופך אותה למושלמת.
האם ניתן לשדרג עם פירות?
כמובן! פירות כמו תותים או ניתן להוסיף בננות לדיוק – כל אחד בהתאם להעדפותיו.
איך אפשר לקשט את העוגה?
אפשר לקשט עם קצפת, פירות טריים, או פשוט קצת אבקת סוכר מעל.
לאחר שהכנתם את העוגה הזו, חובה לשתף אותה עם העולם! היא זרקה אותנו לתוך מחוזות טעמים שלא הכרנו, ואנחנו בטוחים שגם אתם תשבו לאכול אותה ותבינו על מה כל המהומה. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם ולהפיץ את הבשורה!
כתיבת תגובה