סוגי פסטה שתאהבו לנסות השבוע

סוגי פסטה שתאהבו לנסות השבוע

סוגי פסטה שתאהבו לנסות השבוע

נכנסים למטבח עם חיוך? היום נעשה משהו אחר. אתם יודעים איך בארוחות משפחתיות הכי מוצלחות יש תמיד את המנה המיוחדת הזאת שכל העולם מחכה לה? ובכן, יש לנו פה מתכון שיעיף אתכם לשם. ככה סביבה של אנשים טובים, בוסם שתייה ואווירה חמימה זה מתווסף למרקם הנפלא של האוכל. זה לא סתם כל ארוחה – זה אגדי, מושלם, מעלף, ואפשר לומר באחריות גם ממכר! מוכן להתחיל?

זמן הכנת המתכון

• זמן הכנה: כ-45 דקות
• רמת קושי: בינוני
• מנות: 4-6 אנשים, תלוי כמה רעבים הגיבורים שלכם!

בעצם, אנחנו מכינים פסטה פשוטה מאוד, אך עם טוויסט מהשהוי שיקח אותה לשלב הבא. פסטות זה מרכיב על פריט במטבח, מה כדאי לא לדעת עליו יותר? אז כשאנחנו אומרים פסטה, אנחנו מתכוונים לכל הטוב הזה: פרפטלה, קנלוני, ריגטוני, טאליאטלה, וכו'. מה שמייחד את הפסטות זה שכולם עשויות מחיטה, מים לעיתים עם ביצים או ללא ביצים.

השינוי החדשני כאן הוא שאנחנו בעצם מערבבים כמה סוגי פסטה באותה מידה זה נותן לסועדים חוויה של "Commonwealth" באוכל. אז איך עושים את זה?

הרכיבים הדרושים

• 200 גרם פסטה פרפטלה
• 200 גרם פסטה ריגטוני
• 200 גרם פסטה טאג'ליאטלה
• 2 כפות שמן זית
• 4 שיני שום כתושים
• 1 בצל קצוץ דק
• 400 גרם עגבניות מרוסקות
• 200 מ"ל שמנת מתוקה
• 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
• חופן פטרוזיליה קצוצה
• מלח ופלפל לפי טעם
• 1 כפית סוכר (למי שצריך לשבור את החמיצות של העגבניות)

להיות יצירתיים וחדשניים זה המפתח כאן. אפשר להוסיף מרכיבים נוספים כמו פטריות, חסילים, או קוביות עוף. תנו לדמיון שלכם להתרוצץ, ותגידו כן לחוויות חדשות במטבח.

שלבי ההכנה

לפני שנתחיל עם התהליך – איזה ריח מעולה יש לשום כשהוא מתבשל עם בצל, נכון?

1. ראשית, נרתיח סיר גדול של מים עם מלח. נוסיף את הפסטות השונות בשלבים, כדי שלא יתקע אחת בשנייה.
2. כשכל סוגי הפסטה מבושלים אך עדיין אינם רכים מדי, נסנן אותם ונשמור מעט ממי הבישול.
3. במחבת גדולה, נחמם שמן זית על חום בינוני. נוסיף בצל קצוץ ונבשל עד שהוא מתרכך והופך שקוף.
4. נוסיף שום כתוש, תוך כדי ערבוב במשך כדקה כדי לשמור על הארומה הנהדרת.
5. נכניס את העגבניות המרוסקות למחבת, נפזר מעט מלח, פלפל וסוכר. נבשל על אש נמוכה כרבע שעה עד שהרוטב מסמיך מעט.
6. נוסיף שמנת מתוקה וגבינת פרמזן מגוררת עד שהרוטב חלק ואחיד.
7. נכניס את הפסטות המבושלות למחבת ונערבב היטב עד שהרוטב מצפה כל פיסת פסטה.
8. נפזר חופן פטרוזיליה קצוצה ביסודיות, נתבל במלח ופלפל לפי טעמכם, ואז נוסיף מעט ממי הפסטה השמורים אם צריך לדלל את הרוטב.
9. נבשל עוד 5 דקות כדי שכל הטעמים יתערבלו יפה ונעשה מסיבה של לחיים עם חוש הריח.

זהו זה! פשוט, נכון? קלילות הפסטה מרגישה כמו נמס בפה ולגמרי האוורירית והעדינוחית של שמנת הפרמזן המתקתקות שלה – מעלף, עורר תאבון בתוך שנייה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

• להוסיף חופן מלפפונים חמוצים קצוצים לסלט מרענן ליד
• לפזר פיצוחי מלח מעל הפסטה לקבלת קראנצ׳יות נוספת
• אפשר להשתמש בגבינה חצי קשה אחרת כמו גראנה פדאנו
• גבינת גאודה או מוצרלה תעשיר את המנה בטעם נוסף
• לפזר עלי בזיליקום טרי לקבלת ארומה נהדרת

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בפסטה ללא גלוטן? בהחלט! יש היום פסטות מעולות ללא גלוטן שיכולות לעשות את העבודה בצורה מושלמת. פשוט היעזרו בתחליפי פסטה לא גלוטן לפי הטעם שלכם.

מה ניתן להוסיף במקום שמנת מתוקה כדי להפוך את המנה לטבעונית? מן הסתם, אפשר להשתמש בשמנת צמחית, כמו שמנת קשיו או שמנת שיבולת שועל. הן טובות ומספקות מרקם נהדר לרוטב.

האם חשוב להשתמש בשמן זית? ניתן להחליף? שמן זית מוסיף טעם מעולה, אבל אפשר להחליף בשמנים אחרים כמו שמן קנולה או שמן חמניות. לא הייתי משתמש בשמן קוקוס כי הוא יכול לשנות את הטעם לגמרי.

ישר גבינת פרמזן? ניתן להחליף בגבינות אחרות?בקלות! גם גבינת גרנה פדנו היא תחליף נהדר. גם מוצרלה או גאודה יכולים לעבוד ממש טוב.

האם השום הכרחי? השום מוסיף ארומה וטעם נהדרים. אך, אם יש אלרגיה או רגישות, אפשר להשמיט אותו ועדיין להגיע למנה מדהימה.

מקור הפסטה: איך זה הומצא? למעשה, הפסטה הומצאה לפני מאות שנים באיטליה. היא נחשבה כמזון פשוט ותחביב עממי. אז מדובר כאן בהיסטוריה משגעת שעלולה לגרום לכם להתאהב מחדש בכל מה שקשור לפסטה.

למה להוסיף מלח למי הבישול של הפסטה? מלח מוסיף טעם לפסטה בזמן הבישול, וגורם לה לקבל טעם עשיר יותר. אין בעיה גם להשתמש במי קפונאטה במידה וזה מתאים למתכון.

תפקיד מי הפסטה השמורים? מי הפסטה מכילים עמילן שמסייע בריכוך הרוטב ומעניק לו מרקם אחיד. אז אל תזרקו את הכל לתא הניקוז!

אם נגמר העגבניות המרוסקות, מה לעשות? אין בעיה! אפשר להשתמש ברוטב עגבניות, או אפילו להכין רוטב לבד מפרי עגבניות טריות.

איך לדעת אם הפסטה מוכנה? זה פשוט! רק תפוסו פיסת פסטה וטעמו. אם היא קשה מדי, היא צריכה עוד רגע. פשוט בדקו כל דקה כדי להיות בטוחים.

מקווה שנהניתם מהמתכון המושלם הזה ולא יכולים לחכות לנסות אותו בבית. תרגישו חופשי לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהעביר לחברים – כי כולם צריכים לדעת איך להכין את הפסטה הכי טעימה שיש!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *