כמה קלוריות יש בגרעיני אבטיח ואיך זה משפיע עליך?
האם גרעיני אבטיח הם חברים טובים לדיאטה שלך?
גרעיני אבטיח – אלו הם הגורמים שכולם שואלים עליהם, אבל מי באמת עוצר לחשוב על מהם הערכים התזונתיים שלהם? בסופו של דבר, בסלסלת האבטיחים, הם נחשבים לטפילים. עם זאת, מתברר שגרעיני אבטיח מציעים כמה יתרונות בריאותיים שלא הייתם מצפים להם. אז כמה קלוריות באמת יש בגרעיני אבטיח? ומדוע כדאי לשקול לנסות אותם?
מה יש בגרעיני אבטיח?
לגרעיני אבטיח יש בהרבה מקרים תדמית של מזון שנעצרים בעדינות בפה בזמן שאוכלים את הפרי המקורי. התמונה המוכרת היא של קיץ, חוף ושמש, כשגרעינים עפים לכל עבר. אך האם ידעתם שגרעינים אלה הם למעשה עשירים בחומרים מזינים?
- קלוריות נמוכות: בכל 100 גרם של גרעיני אבטיח יש כ-600 קלוריות. נשמע הרבה? לא בדיוק, זה גולל אם נחשבים לשיתוף עם החטיפים הלא בריאים שאנחנו רגילים אליהם.
- שומנים טובים: גרעיני אבטיח מכילים שומנים בלתי רוויים, שמומלצים לשמירה על בריאות הלב.
- חלבון: 100 גרם מכילים כ-30 גרם חלבון. במילים אחרות, אם אתם עושים דיאטה, זה בהחלט נחשב למשהו חיובי.
- מינרלים וויטמינים: הגרעינים עשירים במגנזיום, ברזל ואבץ, ואלה יכולים לסייע בשיפור המערכת החיסונית.
האם גרעיני אבטיח באמת מסייעים לדיאטה?
אז האם כדאי לאכול את הגרעינים עצמם כדי לסייע בדיאטה? התשובה היא לא חד-משמעית. מצד אחד, יש אנשים שמוסיפים אותם לתפריט הקולינרי שלהם, אך חשוב להבין איך עושים את זה בצורה נכונה:
- מינון: כמו בכל דבר, כמות היא הסוד. אכילת כמות קטנה לא תזיק, אך אכילת יתר יכולה לגרום להשמנה.
- מוצא גולמי: גרעינים לא קלויים מכילים הרבה יותר רכיבים תזונתיים בהשוואה לגרעינים קלויים.
- שילוב עם תזונה מגוונת: אל תסתמך עליהם כמקור עיקרי להחשת תהליך ההרזיה – הם צריכים להיות חלק מתזונה מאוזנת.
שאלות נפוצות על גרעיני אבטיח
- האם גרעיני אבטיח נחשבים לבריאים? כן, בתנאי שאוכלים אותם במינון הנכון.
- האם אפשר לאכול אותם עם הקליפה? בהחלט! הקליפה מכילה הרבה חומרים מזינים.
- מה ההמלצה לצריכה יומית? מומלץ לא לעלות על 30 גרם ביום.
- אם אני על דיאטה, האם כדאי להימנע מהם? לא בהכרח, אבל היות ויש בהם קלוריות, מימון מקרים מיוחדים בהם מותר.
- האם גרעינים קלויים בריאים כמו גולמיים? לא, גרעינים קלויים מאבדים חלק מהיתרונות הטבעיים שלהם.
האם יש תקופות מומלצות לצרוך גרעיני אבטיח?
החודשיים החמים של הקיץ הם זמן אידיאלי ליהנות מגרעיני אבטיח, כי בעונה זו הם מציעים טעמים נפלאים ועדינים. אבל מה קורה בשאר השנה?
- קיץ: האבטיח בשיאו, זה הזמן להרגיש מתוקים וכמובן – להנות מהגרעינים.
- חורף: אז אפשר ליהנות מקטנים ושומנים למה שלא יתממש לגם מהם.
סיכום – האם כדאי לאכול גרעיני אבטיח?
גרעיני אבטיח הם תוספת מעניינת ומפתיעה לתפריט. הם לא רק טעימים, אלא גם מציעים הרבה יתרונות בריאותיים. כמובן, הכמות היא המפתח, ומומלץ לערבב אותם עם תזונה בריאה ואיזון. אז בפעם הבאה שאתם בתהליך מענג של אכילת אבטיח, אל תשכחו שניתן ליהנות גם מהם – זה לא רק משקה קיץ, אלא ממש עונג בריאותי!
כתיבת תגובה