בצק לפיתות על סאג' ללא שמרים בקלות!

בצק לפיתות על סאג' ללא שמרים בקלות!

בצק לפיתות על סאג' ללא שמרים

תארו לעצמכם שאתם יושבים במרכז טבריה, כשאתם אוחזים ביד פיתה חמה שזה עתה נפלה מסאג' לוהט. הארoma הפיוטי של הבצק המאודה, התוספות שמכרסמות בתשוקה על השולחן ותחושת הטריות הזו, שמלווה בכל ביס, מכניסים אתכם למצב רוח של חופש אמיתי. אז, מה אם אגיד לכם שגם אתם יכולים להכין את הפיתות המדהימות הללו בבית, בלי לקרוא מתכוני שמרים שמלאים בהמתנה? הפיתות הללו הן פשוט חלום שמתגשם – מושלמות, ממכרות וגבוהות, והן לוקחות את טובי המסעדות חמש רמות קדימה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 6 פיתות

הרכיבים הדרושים

כעת, לאחר שפתחנו את התיאבון שלכם, אנו מוכנים להתחיל עם הרכיבים. מדובר ברשימה פשוטה של חומרים שכולם יש בבית. זוהי הדרך להכין את הפיתות, ממש כמו של סבתא, רק עם טוויסט של מודרניות!

  • קמח חיטה: 400 גרם
  • מים: 250 מ"ל (חמים, אך לא רותחים)
  • שמן זית: 2 כפות
  • מלח: 1 כפית
  • סוכר: 1 כ teaspoon
  • פפריקה מתוקה (אופציונלית, להוספת צבע): 1 כפית

כעת, רגע של חשיבה יצירתית. אפשר לשדרג את הפיתות עם תוספות של גבינת פטה, עשבי תיבול טריים או אפילו חצילים קלויים למי שאוהב טעמים עזים!

שלבי ההכנה

כעת, עם כל מרכיבי הגיבור שלנו מסודרים כמו שצריך, אפשר להתחיל!

  1. מערבבים את הקמח, המלח והסוכר בקערה גדולה.
  2. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את השמן ומים החמים.
  3. מתחילים לערבב עם מזלג עד שהתערובת מתאחדת לבצק.
  4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים במשך 5-7 דקות עד שהבצק נהיה חלק ואוורירי.
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לנוח במשך 15 דקות.
  6. מחממים את הסאג' על חום גבוה.
  7. בינתיים, מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים.
  8. מרדדים כל כדור לדיסק בקוטר של כ-15 ס"מ.
  9. מניחים את הדיסק על הסאג' החם ומשאירים אותו שם למשך 1-2 דקות, עד שהתחתית משחימה.
  10. הופכים את הפיתה בעזרת מרית ומבשלים עוד 1-2 דקות.
  11. מסירים את הפיתה ומניחים לה על רשת להתקררות.
  12. חוזרים על הפעולה עם שאר כדורי הבצק.

שדרוגים ותוספות

הפיתות שלנו משגעות בפני עצמן, אבל תמיד אפשר לשדרג! והנה כמה רעיונות מעניינים:

  • תוספת של גבינה צהובה🤭: שימו גבינה תיכוית מיד לאחר שהפיתה יוצאת מהסאג', תנו לה להתמוסס – קלאסיקה אסלית!
  • סלטים מגוונים: פיתה עם סלט חצילים קלויים, טחינה וירקות טריים – אין על הדרך הזו להרגיש את הטעמים!
  • תוספת עשבי תיבול: עלי נענע, פטרוזיליה, או אורגנו יבשים יכולים להעצים את הטעם.
  • פיתה ממולאת: ממלאים את הפיתות בשניצל או בשר טחון, וזה כבר יותר מסתם פיתה!

מכיוון שאנחנו בכל זאת פיתות ממכורות, מומלץ לשתף את החוויה שלכם עם חברים ולדבר על שדרוגים נוספים! קחו את הרעיונות עם חברים, תשננו את המתכון ותעשו מסיבת פיתות.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הבצק יום מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הבצק מראש ולשמור אותו במקרר לכמה שעות. כדאי לכסות אותו היטב בניילון כדי שלא יתייבש.

האם אפשר להשתמש בקמח מחיטה מלאה?
כן, קמח מחיטה מלאה יתן טעם עשיר יותר ופרופר, אך יהיו סיכויים שהפיתות ידרשו יותר מים.

מה לעשות אם אין לי סאג'?
אפשר להשתמש במחבת רגילה או טפלון, פשוט לוודא שהיא חמה מאוד לפני שמניחים עליה את הבצק.

האם ניתן להקפיא את הפיתות לאחר ההכנה?
כן, בהחלט! לאחר שהתקררו, אפשר להקפיא את הפיתות בשקית אטומה ולהפשיר לפי הצורך.

באיזה חום הכי טוב להכין את הפיתות?
חום גבוה הוא המפתח! תארו לעצמכם שהן נאפות – חום גבוה יאפשר להן להתח puff בצורה טובה ולטפל בנשמה של הפיתה.

מה המשמעות של עכבר במתכון הזה?
אם הכוונה היא לשמן, הרעיון הוא לתת לבצק טקסטורה רכה יותר. בנוסף, אם תרצו, יש המחליפים את שמן הזית בשמן רגיל.

אילו תוספות מומלצות על פיתות האלה?
אפשר לשים טחינה, חומוס, סלט פטריות, חלקי עוף, או פשוט ליהנות מהן עם מעט מלח וזית.

האם אוכל לבשל פיתות בטוסטר?
כן, יוצא מצוין! הבלתי נראה כזה – טוסטר נותן מראה מעניין ו"טעמים" משגעים.

באיזו טמפרטורה לשמור על הפיתות אחרי ההכנה?
הכי טוב לשמור בפח גדול או בתנור, על חום נמוך כדי שלא יתייבשו.

למה הפיתות לא התפשטו כמו שרציתי?
סיבה נפוצה יכולה להיות אי שימוש בקמח לבן. גם אופן ההכנה מדאיג לפעמים, שמירה על חום גבוה היא המפתח להצלחה!

אז אחרי שהנחתם את הפיתות המדהימות האלה, אין ספק שלהתענג עליהן עם חברים ובני משפחה זו חוויה חובה! אנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ את האהבה. שיהיה בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *