שניצל עגל: רעיונות טעימים שלא הכרתם!
מה אפשר לעשות עם שניצל עגל
שניצל עגל. כמה פשוט, כמה טעים. כולם מכירים את המנה הקלאסית הזו, גיבורת בית השLibגו, אך מה אם אתם רוצים לחדש? מה אם אתם רוצים לקחת את השניצל הקלאסי אל מעבר לסטנדרט? ובכן, הגעתם למקום הנכון! כאן, נלמד מה אפשר לעשות עם שניצל עגל, כל מיני רעיונות שהופכים את המנה הזו למשהו מדהים, ממכר, ושובה לב. זה לא רק שניצל. זה יכול להיות תהליך של שדרוג, כזה שמלווה כל ארוחה בכוכבית מסוימת, ברקע שלזנב בעדינות. ותחסכו לי את השאלה לגבי השיטה – כל אחד מאיתנו יכול להפוך את השניצל לעוד משהו."
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את הגרסאות המיוחדות של שניצל עגל, נזדקק למספר מרכיבים. מדובר במעט יותר מעוף וטיפה יותר טוב!
- שניצל עגל, כ-800 גרם
- קמח – 150 גרם (אפשר לשדרגו עם קמח חומוס לגרסה ללא גלוטן)
- ביצים – 2 ס"מ, טריות
- פנקו או פירורי לחם (אפשר להשתמש בפירורי פנקו אם רוצים פריכות גבוהה)
- מלח ופלפל – לפי הטעם
- שום – 2 שיניים קצוצות (מומלץ לאלו שמחפשים טוויסט כתום)
- אבקת כפית של פפריקה מתוקה, והנה הטעם הנפלא מתחיל להיכנס לתמונה!
מעבר לכך, אתם יכולים לשדרג את השניצלים בצורות שונות עם רטבים ומילויים – על כך נדבר בהמשך.
שלבי ההכנה
וכעת נשאלת השאלה – מה אנו באמת עושים עם כל המרכיבים הללו? האם אנחנו פשוט מתפצים לקלח ולמקום בתבנית? לא, לא כל כך מהר… אההה. הנה השלבים:
- מניחים את השניצלים על משטח שטוח בעזרת ניילון נצמד ומשטחים אותם בעזרת פטיש שניצלים. הרעשים שישמעו, הם מוזיקה לשמיעה!
- מקמחים את השניצלים משני הצדדים. זה מחזיק את הטעמים!
- מצפים את השניצלים בביצה הטרייה. אתם תראו כמה הם ילכו להיכנס לשמירה מדהימה!
- מעטרים בפירורי לחם או בפנקו לקראת קפיצה לצלחת השומניים.
- מניחים מחבת על חום גבוה ומוסיפים שמן זית או שמן קנולה (תנשמו). עושים עד שהשניצלים משחימים משני הצדדים.
- מוציאים, מניחים על מגבות נייר כדי לספוג שאריות שומן.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו כשיש לנו שניצל הבית, הגיע הזמן לבחור את השדרוגים האדישים! ראשית, לא חייבים להסתפק בקלאסי – אפשר להכין שניצל ממולא! קחו את השניצל, שטפו אותו בגבינה בולגרית עם עשבי תיבול, והניחו בתפריט לגזירה. לאחר מכן, תתחילו לתפוס את השניצל לכל הכיוונים ותנו לו לינוק מרוויה.
לצהרי היום, למה לא לנסות להכין סלט פורצ'יני עם שניצל קטן ממולא לחסה? תכתשו את הירקות והניחו בצד, זה יהיה משגע. או איך נעים נורא לא לקחת את השניצל שלכם, לטבול אותו ברוטב יוגורט עם סחוג? זה בול באגדי.
שאלות ותשובות
מה ניתן לעשות עם שניצל עגל אם הוא נשאר לא נאכל?
שניצל עגל שארי מהמנה הפכה לאחת הארוחות שכולן זוכרות כל כך. אפשר לשמור במקרר, לחמם ולהפוך אותו לכריך מדהים עם טחינה ורוטב חריף. תצאו לדרך מחויכים!
למה כדאי לנשנש שניצלים נשמרים?
כי הם ממש מושלמים לכל סוגי הארוחות, וגם נכנסים היטב לסלטים כמו פאטוש או משהו מצרי קלאסי. תתייחסו אליהם כהפתעה לארוחת ערב.
האם ניתן להכין אותם מראש?
בוודאי! אפשר להכין את השניצלים, לטגן ולהשאיר בצד. לחמם את השניצלים בפחות מ-5 דקות בשמש אחת.
איך מקבלים פריכות מקסימלית?
ממליץ לשים פרוסות של לחם לא טרי יום אחד קודם, להניח בפנקו או פירורי לחם! זה מה שמבטיח את המרקם הנפלא.
מה הדרך הכי מומלצת למלא את השניצל?
שמרו על גבינת פטה וירקות קלויים. חותכים לשניים, וזהו – תוספת אגדי!
איך לשדרג את תהליך הטיגון?
השתמשו בשמן סויה, מרגע שיש כבר קרום משחיף, להנמיך ולהעלות מכל צד לסביבות כמה דקות נוספות.
האם יתאפשר להקפיא שניצלים מוכנים?
בהחלט! ברגע שיש לכם עודפים, שימו בשקית הקפאה, הפשירו בעת הצורך!
כמה זמן ניתן לשמור שניצל במקרר?
אם יאריכו, כדאי לקפוץ עם הקולגה. באמצעות מגבת נייר, מקסימום שלושה ימים – אל תגזימו!
לגבי קמח ללא גלוטן – האם זה עובד?
המאפיין המוצא הראשון עם קמח חומוס ייתן לכם בדיוק את התוצאה הרכה והפריכה שאתם רוצים.
איך ליוצרים מעבר לטעמים ועוד יותר מהשניצלים?
לשתול כוסברה מחויכת או פטרוזיליה, תנסו במילוי ותעבור!
זה הזמן לנסות את המתכון הזה ולהפוך אותו לדובדבן שבקצפת. אם אהבתם, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות! תהנו והצליחו בהכנה.
כתיבת תגובה