עוגה עם אינסטנט פודינג שוקולטית שתשגע את כולם

עוגה עם אינסטנט פודינג שוקולטית שתשגע את כולם

עוגת שוקולד מהממת עם אינסטנט פודינג

האם אי פעם חלמתם על עוגה שכל ביס ממנה הוא כמו חלום שהתגשם? כזה שממכר כל כך שלא תצליחו להפסיק ללקק את האצבעות? או, במילים אחרות, עוגת שוקולד מגניבה שאפשר להכין בבית תוך דקות ספורות? אתם הולכים לגלות איך להכין עוגה מדהימה שמשלבת אינסטנט פודינג שוקולד, תוספות שונות והשקעה מינימלית של זמן. זה הזמן למתכון שיגרום לכם להיות גיבורים במטבח!

זמן הכנת המתכון

סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
רמת קושי: קל מאוד
כמות מנות: 12 מנות

  • 35 דקות אפייה
  • 5 דקות הכנה

הרכיבים הדרושים

עכשיו אחרי שגרמנו לכם להזיל ריר, הגיע הזמן לחשוף את רשימת החומרים שיעזרו לנו ליצור את הקסם הזה:

  • 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד (למינימום של 100 גרם)
  • 1 כוס קקאו איכותי
  • 1 כוס סוכר
  • 1 וחצי כוסות קמח
  • 1/2 כוס שמן צמחי
  • 4 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס מים חמים
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • לציפוי: שוקולד מריר קצוץ ודחוס

מרכיבים חלופיים

לא מתפנקים על שוקולד? יש לכם אפשרויות רבות! תהיו יצירתיים:

  • אפשר להחליף את אינסטנט פודינג השוקולד באינסטנט פודינג תחליף טעם, כמו וניל או פירות.
  • לא אוהבים את השוקולד המריר? ניתן להשתמש בשוקולד חלב, שגם הוא יהיה משגע.
  • גרסה טבעונית? אפשר להחליף את הביצים בתערובת של בננות מעוכות או תמצית חינניות, ואת השמירה בשמן קוקוס. להפתיע את כל האורחים!

שלבי ההכנה

תתכוננו! זה הזמן לחשוף את הקסם בדקות ספורות:

  1. מחממים תנור על 180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה מערבבים את אינסטנט פודינג השוקולד עם קקאו וסוכר.
  3. מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והשמן ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים עד שהתערובת נהיה חלקה.
  5. לסיום – שופכים את המים החמים לאט לאט ומערבבים. התערובת צריכה להיות נוזלית ומעלפת.
  6. משמנים תבנית אפייה בגובה של כ-25 ס"מ ומעבירים את התערובת אל התבנית.
  7. אופים במשך 35 דקות. השוקולד ירתח במדויק על האש!
  8. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר בלי לחשוב פעמיים.
  9. כשהעוגה מתקררת, ניתן להציף אותה בשוקולד מריר קצוץ או כל תוספת אחרת אהובה עליכם.
  10. חותכים ומניחים בצלחות. ביס אחד ותבינו על מה מדובר!

עכשיו, אחרי שהבנו את שלבי ההכנה, עבור לשדרוגים המפתיעים שיכולים לגמרי לקחת את העוגה שלנו למקום אחר!

תוספות או שדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים להפוך את העוגה למשהו יותר מגניב, הנה כמה שדרוגים שאפשר לאמץ:

  • להוסיף אגוזים או שקדים קצוצים לתערובת לפני האפייה – זה ייתן לעוגה מגע של קראנץ'!
  • לשדרג את הציפוי עם קרם עוגיות חלב – תוספת אגדי שתדגיש את טעמי השוקולד.
  • אם אתם חובבי פירות, הוסיפו פרוסות בננה או קוביות תפוחי עץ לתוך התערובת.
  • כמובן, תוספת של סוכריות צבעוניות למראה מעניין ומושך.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את העוגה יום לפני?
כן, אפשר בהחלט! העוגה מתייצבת והופכת לטעימה יותר עם הזמן.

מה עושים אם אין לי אינסטנט פודינג שוקולד?
אפשר להכין את העוגה ללא אינסטנט פודינג ולגרום לגוון השוקולדי להיות פשוט בעזרת קקאו מרוכז.

מה אם אני רוצה עוגה גבוהה יותר?
אפשר להכפיל כמויות לשימוש בתבנית באורך 30 ס"מ, כדי לקבל עוגה גבוה יותר!

האם יש דרכים שונות להכין את העוגה?
כן, ניתן להוסיף קקאו אחר או תמציות שונות שיציבו היטב את טעם השוקולד.

את כמה אפשר להתפנק עם הציפוי?
לגמרי! אפשר לשים בכל שכבת ציפוי שוקולד, קרם פריזאי או אפילו קצפת.

האם מדובר בעוגה שאפשר להקפיא?
בוודאי! אם נשארת לכם עוגה, היא יכולה להקפיא בהצלחה למשך כחודש.

כמה זמן צריך לאפס את העוגה?
אם רוצים לאפס עטופה באריזת פלסטיק, חצי שעה תהיה מספיקה.

מה לעשות אם העוגה יצאה יבשה?
אולי אפיתם קצת יותר מדי? תחזור ותקפיץ שוב את הרטיבות עם רוטב שוקולדי.

האם יש צורך בהכנה מראש?
שום הכנה מיוחדת! אין צורך בתהליכים מסובכים – תזרמו ותהנו.

האם אפשר לשלב טעמים נוספים בטעם?
בוודאי! תוספת של תפוזים או אגסים יכולה לשדרג את הטעמים במדויק.

העוגה הזו היא לא אחרת מדבר מדהים, אגדי ומעלף שיגרום לכם לרצות לשתף עם חברים הכי טובים! אל תתביישו; קחו את המתכון הזה והפכו אותו לשלי ומיוחד שלכם. שתפו את המתכון עם אחרים, שיגיעו גם אליהם וכמובן, תהנו מכל ביס וביס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *