עוף ממולא באורז עם סילאן: מתכון מנצח שכולם יאהבו

עוף ממולא באורז עם סילאן: מתכון מנצח שכולם יאהבו

עוף ממולא באורז עם סילאן – מנה שמשגעת את הפה

לא משנה באיזה חג נינשום, בסופו של דבר, כשמו של אבי, אנחנו מצפים למנה האדירה הזאת: עוף ממולא באורז עם סילאן! השילוב של העוף הנימוח, האורז העדין והסילאן המתוק הוא בהחלט מתכון אגדי שלא משאיר אף אחד אדיש.

זמן הכנה: 2 שעות | רמת קושי: בינונית | מנות: 6-8

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1.5 שעות
  • מנות: 6-8

עוף ממולא באורז עם סילאן זו המנה המושלמת לכל אירוע, מהחגיגה המשפחתית ועד לארוחה רגילה באמצע השבוע. אנחנו נלמד להכין את המנה הזאת בצורה שתשאיר את כל האורחים פשוט ללקק את האצבעות. הכי טעים שיש! אם אתם מתלבטים האם להכין אותה לחלוטין, אז רק תמשיכו לקרוא. כי כשאתם טועמים, תואילו בטובכם לדמיין את החיבוק החם של סבתא שלכם.

הרכיבים הדרושים

כמו כל מתכון טוב, גם כאן יש כמה רכיבים מנצחים שמלווים אותנו במסע להכנת העוף הממולא שלנו. חשוב לשים לב, השאיפה היא ליצור טעמים מושלמים ומעשירים!

  • 1 עוף בגודל בינוני (בערך 1.5 ק"ג)
  • 2 כוסות אורז (סוג שתרצו)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 כפות סילאן
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית
  • אפשרות לתוספות: אגוזי מלך קצוצים, צימוקים, תבלינים שונים לאורז

עכשיו, לפני שנצלול להכנה, נזכיר שגרסה טבעונית אפשרית, שבה נחליף את העוף בירקות תפו”א ממולאים או חצילים. אופציה גם לעשות את המילוי בסגנון אורז אסייתי עם רטבים ותיבול נועז.

שלבי ההכנה

בשלב הזה, כששרשרת הרכיבים מוכנה, הגיע הזמן לעבור לשף הקטן בחיינו ולהתחיל בבישול. נתחיל!

  1. בשלב הראשון, נתחיל לחמם את שמן הזית בסיר גדול על להבה בינונית.
  2. לאחר מכן, נוסיף את הבצל הקצוץ ונאדה אותו עד שיהיה שקוף ורך.
  3. נוסיף את האורז ונטגן אותו יחד עם הבצל למשך כ-3-4 דקות עד שהאורז יתחיל להזהיב.
  4. בהמשך, נוסיף את המים (3 כוסות), כמון, מלח ופלפל ונביא לרתיחה.
  5. כשהמים רותחים, ננמיך את הלהבה ללהבה נמוכה ונבשל מכוסה כ-15-20 דקות עד שהאורז סופג את הנוזלים.
  6. באותו הזמן, נמלא את העוף בתערובת האורז, ונשמור בצד קצת אורז לבישול לצד העוף.
  7. נשמן את תבנית האפייה ונניח את העוף בצורה נאה, עם החזה כלפי מעלה.
  8. נשפוך מעליו 2 כפות סילאן ונפזר עליו את שאריות האורז שנותרו.
  9. נכסה את התבנית בנייר כסף ונכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 1.5 שעות.
  10. לאחר שהעוף מתבשל, נחשוף את הנייר כסף למשך 15 דקות נוספות כדי שהעור יתבשל ויתקבל צבע זהוב מכובד.

שימו לב, ברגע שזה יוצא מהתנור, היזהרו – החום עשוי להיות מעלף ולגרום לעור שלכם לרצות לחרוש על המנה! כיום, העוף כזה רך שהוא מראה את כל חן וקטגוריית התשוקה שלו.

תוספות ושדרוגים אפשריים

בזמן שהמנה מתבשלת בתנור, אפשר לחשוב על שדרוגים נוספים! מדליקים, לא? אפשר לשדרג את הבישול עם פירות יבשים כמו רימונים או תמרים. אפשר גם להוסיף גזר קצוץ דק לתערובת האורז. כל שדרוג יכול להוסיף זווית חדשה ורגש!

ומה לגבי רוטב ייחודי? אתם מוזמנים לערבב את הסילאן עם טחינה וליצור רוטב שעשוי להוסיף אופי למנה. אחד מהשדרוגים הנפלאים שבלעתי בשוק הוא להוסיף כמה קיצוצים של פלפלים חריפים, במיוחד לאוהבי החריף שבינינו.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בעוף קפוא?
אכן, אפשר, אבל השאלה היא על איכות והמרקם. עוף קפוא יכול להיות קצת יותר יבש, אז שיקלו על כך.

כמה זמן צריך לבשל את העוף אם הוא קפוא?
ככלל, מומלץ להוסיף לפחות 30-45 דקות לבישול אם העוף קפוא, כי הוא יצטרך זמן נוסף להפשיר ולהתבשל כראוי.

מה לעשות אם רוצים להכין את זה מראש?
אפשר להכין את המילוי מראש ולמלא את העוף יום לפני. רק זכרו להפוך את העוף ממולא ולשמור במקרר.

איזה סוג אורז הכי מומלץ למילוי?
אורז בסמטי הוא הבחירה האולטימטיבית שלנו, אבל הכל שאלה של טעם אישי.

האם אפשר להגיש את המנה עם סלט?
בהחלט! סלט ירוק מרענן או סלט ירקות קצוצים יעשיר את המנה וייתן איזון.

יש עוד רכיבים שאפשר להוסיף למילוי?
בוודאי! בטטה מבושלת, פטריות קצוצות או אפילו פירות יבשים מוסיפים טעמים חדשים ומעוררי תיאבון.

איך אני יודע מתי העוף מוכן?
אם העור זהוב והבשר נפתח בקלות, זה סימן שהעוף מוכן. אפשר לבדוק עם מד חום – 75 מעלות צלזיוס בבחינת החלק הפנימי.

האם ניתן להכין את זה ללא סילאן?
אפשר, רק שימו לב – זה נגמר במרקם שונה ולא יהיה מתוק. תוספות אחרות יכולות להוות תחליף.

כמה זמן נשאר העוף טוב לאחר הבישול אם נשאיר במקרר?
עוף ממולא במקרר יכול להחזיק טוב עד שלושה ימים. הקפיאו אם אתם רוצים לשמור על טריות יותר ארוכה.

איפה מומלץ לקנות עוף ממולא מראש?
אם אתם מחפשים חוויות חדשות, תמיד תוכלו לבדוק במקומות בהם מתמחים בעוף ממולא או פשוט במאפיות מקומיות.

בכל מקרה, אני ממליץ לבדוק תמיד את הביקורות והכנה ביתית – זה פשוט משגע!

אם טעמתם את העוף הממולא שלנו והתרגשתם מהתוצאות, נשמח אם תשתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות עם החברים שלכם. זה בהחלט מתכון ממכר שכולם צריכים לדעת על קיומו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *