אבקת אפיה במקום קמח תופח טיפ למטבח המושלם
המרכיב שמטריף את המטבח שלכם: אבקת אפייה במקום קמח תופח
כשמדובר באפייה, אנחנו מגלים בקרוב מאוד ששני מרכיבים עיקריים עומדים במרכז המהות: קמח ואבקת אפייה. אחד מהם הוא הכוכב של המתכון שלנו היום, שמבקש לצאת מהצל של הקמח התופס, ולהפוך להיות הגיבור הראשי של פשטידת אבוקדו מתוקה ומדהימה. יש משהו ממכר בלעשות שימוש באבקת אפייה כחומר היחיד שיכול להרים לנו את הדופק של המנה שלנו! מתכון מעניין שכזה יכול לשדרג לכם את המופעים הקולינריים הבאים, ואולי גם להפתיע את האורחים שלכם בתוצאה המשגעת. אנחנו כאן כדי לעזור לכם להוציא את המקסימום מהאידיאולוגיה הזו ואפילו משיח בין אבקה לקמח!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קל. למספר מנות: 6 מנות ייחודיות.
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 6 מנות
המרכיבים הדרושים
כשהגענו לחלק המרכיבים, זה הזמן להמעיט במילים ולהתרכז במאכילים עצמם. המנה שלנו היא בעצם סוג של פשטידה, אך עם טוויסט שיגרום לכם לומר "וואו". בשבועות הקרובים, תרצו להכין אותה שוב כדי לשחזר את החוויה!
- 3 אבוקדואים בשלים בינוניים
- 2 ביצים (אפשרות גם לרסקי חומוס עבור גרסה טבעונית)
- 1 כוס אבקת אפייה
- 1/2 כוס סוכר חום (או קנדי איסטר)
- 1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים (לבחירה גם שקדים לגרסה אחרת)
- 1/2 כפית קינמון או וניל לפי הטעם
- 1/4 כפית מלח
הבוחרים שיכולים לשדרג את המנה
בזמן שאתם מתעסקים במתכון, חשוב לזכור ששילוב של תחליפים יכול להוסיף שיעור קטן למנה שלנו. אם אני צריכה לספר מנסיוני, הייתי ממליצה לשדרג את המרכיבים לפי ההעדפות שלכם. דמיינו למשל שבמקום אגוזי לוז, אפשר לשים אגוזי פקאן או שוקולד מריר קצוץ. וכאשר מדובר בסוכר, הסוכר הקנדי יכול להעניק למנה לכם טעם יותר עשיר! לכל בחירה יש את יתרונותיה – הכי טעים שיש!
שלבי ההכנה
כעת, אנחנו מגיעים לנקודה המהותית שעלינו לעבוד עליה – שלב אחר שלב, לתוצאה המושלמת.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מועכים את האבוקדו בגב של מזלג עד לקבלת ממרח רך ואחיד.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהתערובת חלקה.
- אני ממליצה להוסיף את הסוכר ולערבב שוב לתערובת קרמית.
- תחילה, לסנן את האבקת אפייה ולערבב בהדינות.
- מוסיפים את האגוזים הקצוצים והשוקולד (אם בחרתם בכך).
- סוחטים את הקינמון ומוסיפים בעדינות לקערה.
- מעבירים לתבנית אפייה שמנונה.
- אופים במשך 25-30 דקות, או עד שהקצה מתחיל להזהיב.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
מתכון זה מצטיין במהירות הכנה, אבל חשוב לא לנסות לאפות אותו לפני שהשארתם לו מספיק זמן להתקרר. הפשטידה הזו היא של סבתא!'י – אני זוכרת את הרגעים המופלאים כשהיא הייתה מכינה את המנה הזו והאווירה במטבח הייתה פשוט אגדה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אקסטרה אגזומה אף פעם לא מזיקה, אז אל תשכחו לשלב תוספות שיהפכו את הפשטידה שלכם למעלפת:
- תוספת של פרוסות בננה לקסם חדש.
- חצי קופסה של גבינת קוטג' כדי להעניק לאורחים שלכם שדרוג טעים.
- כמה טיפות של מיץ לימון כדי להבהיר את הטעמים.
- קישוטים כמו פירות יער על מנת להוסיף צבע.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בגבינת סויה במקום ביצים?
בהחלט! גבינת סויה יכולה להוות תחליף מצוין לביצים, והיא תוסיף למנה גם ערכים תזונתיים.
מה אם אין לי אגוזי לוז?
שימוש באגוזי פקאן או אפילו שוקולד מריר קצוץ יכול לשדרג את המנה. יש המון אביזרים נהדרים שמתאימים כאן.
האם ניתן להפוך את המתכון ללא גלוטן?
כן, כל מה שעליכם לעשות הוא להימנע מהקמח המופיע במרכיבים להחליף אותו בתחליפי קמח שיכולים לספק תוצאה דומה.
לא אוהב קינמון, מה לעשות?
תנו מקום לוניל! תוכלו לשים מעט תמצית וניל או להשמיט את הקינמון לחלוטין.
האם המנה נשמרת במקפיא?
כן! ניתן להקפיא את הפשטידה ולחמם בעת הצורך. היא נשארת טעים ואפילו משגע!
מתי מומלץ לאכול אותה?
אני ממליצה לאכול אותה באירועים חברתיים או לצד כוס קפה חם של בוקר.
באיזו סוג של תבנית משתמשים?
תבנית עגולה או מלבנית מתאימה כאן. רק חשוב לשמן אותה היטב כדי שהפשטידה לא תידבק.
אפשר להוסיף פירות מסוכרים?
זוהי בהחלט אפשרות! פירות מסוכרים יכולים להוסיף בשלות וטעמים מרעננים לשילוב.
באיזה תבלינים אפשר להשתמש?
כמובן! תמצאו את עצמכם מחפשים עוד תבלינים שלא חשבתם עליהם. טעמים שונים יוסיפו ממד חדש למתכון.
יכול לנסות לשים חלב במקום מים במתכון?
אנשים רבים מדווחים שזה משדרג את התוצאה. הייתי מנסה!
כם הבחירות הייחודיות שאתם עושים יכולות לשדרג את כל החוויה שלכם. תזכרו, שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות ותעזרו לנו להפיץ את ההנאה. זה הזמן שלכם לקחת את זה למטבח שלכם וליהנות מהתוצאה המיוחדת הזו!
כתיבת תגובה