כנפיים בתנור מתכון מנצח שיהפוך אותך לשף מתלהב
מתכון לכנפיים בתנור – המתכון שיגרום לכולם לרצות עוד!
כנפיים בתנור הן כנראה אוכל שהוא המושלם ביותר לארוחת ערב מהירה, לאירוח עם חברים או פשוט כשיש לכם חשק למשהו ממכר. מה שנראה פשוט כל כך, מתגלה כמדליק ומדהים כשמדובר בשילוב הטעמים המענג של הכנפיים, ובעיקר כשהן יוצאות מהתנור קריספיות ועם רוטב שעליו אפשר באמת ללקק את האצבעות. ברגע שתטעמו מהן, תגלו שהן ממש משגעות, ותהיו בטוחים שלא תצליחו להפסיק! כשתתיישבו לשולחן, תשימו לב שיש קסם טמון באוכל ביתי כזה, של סבתא או של אמא, שמחבר את כולם יחד.
זמן הכנת המתכון
זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 45 דקות
רמת קושי: קלה מאוד
מספר מנות: 4-6
הרכיבים הדרושים
עכשיו, נגיע לחלק המעניין של המתכון – מה נצטרך על מנת להפוך את הכנפיים לאגדה? אוקי, שימו לב לרשימה המהממת הזאת:
- 1 ק"ג כנפי עוף טריות (כמובן שהכי טוב עם רוטב מדהים)
- 2 כפות שמן זית
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כף דייסת עגבניות (או רוטב עגבניות אם אתם מעדיפים)
- 1 כפית דבש
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שומשום לקישוט (אופציונלי)
יש הרבה מה לדבר על כל אחד מהמרכיבים הללו. שמן זית הוא סוג שמן בריא מאוד, במיוחד כשמדובר בבישול. רוטב סויה מוסיף טעמים אסייתיים, בעוד שהדבש מוסיף מתיקות משגעת. שימוש בשום קצוץ מוסיף את הארoma הייחודי שמרים את כל המנה הזו, ובמיוחד כשזה עוטף את הכנפיים בזמן הקלייה.
מרכיבים חלופיים
באופן כללי, המתכון הזה קל מאוד להתאמה אישית. רוצים גרסה טבעונית? אתם יכולים להשתמש בכנפיים צמחיות שפותחו בשנים האחרונות, שהן מדהימות לא פחות.
ואם אתם על דיאטה דלת פחמימות או ללא גלוטן, פשוט שימו לב שלא להוסיף שום מרכיבים שלא מתאימים למגבלת התזונה שלכם.
שלבי ההכנה
וכך נבנה כל הגן עדן הזה של טעמים:
- יש לחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, יש לערבב את שמן הזית, רוטב הסויה, דייסת העגבניות, הדבש, השום, הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל.
- להוסיף את כנפי העוף לקערה ולערבב היטב, כך שהרוטב יעטוף את כל הכנפיים.
- להעביר את הכנפיים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לטפוח על הכנפיים בתערובת נותרת כדי להוסיף טעמים.
- להכניס לתנור ולאפות במשך 35-45 דקות, עד שהכנפיים מזהיבות וקריספיות.
- אם רוצים, לקראת סוף הזמן אפשר להדליק את הגריל לכמה דקות נוספות כדי לקרמל את השכבה העליונה.
- לצאת מהתנור, לפזר שומשום קלות ולקשט לפי הצורך.
- להגיש חם לצד ירקות שונים או טבילה שמעמידה את כל העונג הזה בקטגוריה של אגדי.
אני חייב להגיד שמהנסיון שלי, אני תמיד בעד להפגיש את הכנפיים עם עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או כוסברה על מנת להוסיף צבע ורעננות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אחד הדברים שאני אוהב במתכון הזה הוא אפשרות השדרוגים. אפשר להוסיף מעט צ'ילי חריף כדי להפוך אותו לטפיחה, או ליצור רוטב חמאת בוטנים עבה למזוג על הכנפיים. אפשר לשדרג לחלוטין עם חתיכות אננס קצוצות שיתנו מתיקות מיוחדת ורעננות. אז קחו את ההזדמנות והשתעשעו עם המנה הזו!
שאלות ותשובות
מה אם אין לי רוטב סויה?
אפשר לשים רוטב צ'ילי מתוק או אפילו תערובת מיוחדת של תיבול שאין בה סויה, כמו תיבול ברביקיו.
האם ניתן להכין את המנה על גריל?
בהחלט! אם אתם מעדיפים גריל, פשוט לשים את הכנפיים על הגריל חזק, ולבחון אותן מעת לעת.
אפשר להחליף את השום במשהו אחר?
למי שלא אוהב את השום, אפשר להחליף אותו בשום גבישי או אפילו לשים קצת בצל קצוץ.
מה ניתן להגיש עם הכנפיים?
אפשר ללוות אותן עם סלט ירקות מרענן, פירה, ציפס או פיתות; וזה ממש משגע!
איך ניתן לאחסן את הכנפיים שאותרו?
אפשר לאחסן אותן בקופסה סגורה במקרר למשך 3-4 ימים, ולהקפיא עד שבועיים אם זה הכרחי.
האם ניתן להכין את הכנפיים יום לפני?
כן, ניתן להכין אותן יום לפני ואחר כך לחמם שוב בתנור או גריל לפני ההגשה.
מתי כדאי לבדוק אם הכנפיים מוכנות?
אחרי 35 דקות, כדאי לבדוק אם הן זהובות וקריספיות, ואם לא, לאפשר להן להישאר בתנור עוד 10 דקות.
מה לעשות אם הכנפיים לא מזהיבות?
אם אינן מזהיבות, ניתן להפעיל את הגריל בתנור לשירות הגריל, ולהחזיר אותן לכמה דקות.
האם יש אפשרות להוסיף תיבול נוסף לרוטב?
בהחלט! אפשר לשים מעט קימל או תיבול חריף כדי להקפיץ את הטעמים אפילו יותר.
אז קדימה, אל תהססו לחלוק את המתכון הזה עם חברים וקרובי משפחה, תנו להם את הטעם המהמם הזה! כל פיסת כנף היא מפגש מדהים של טעמים – וזכרו תמיד, אוכל טוב מחבר בין אנשים! תשתפו ותפרסמו, ואם הכנתם את המתכון, אני בטוח שתתאהבו.
כתיבת תגובה