פנקייק בננה מושלם שיגרום לכם לחייך!
"`html
הכנת פנקייק בננה מדהימים – תענוג מושלם!
כל אחד מאיתנו זוכר רגעים מתוקים מהילדות – הריחות, הטעמים והחיבוקים מחלל המקדש של המטבח.ואחת המנות שתמיד הצליחו להעביר אותנו לעולם הזה היו הפנקייקים. והיום, אנו מציעים לכם מתכון לפנקייק בננה שמעלף, שהופך את ארוחת הבוקר או הבוקר המאוחרת לחוויה יוצאת דופן. מדובר בפנקייקים נימוחים, שממש מתמזגים עם כל ביס, עוטפים אותנו בטעמים מושלמים ונותנים לנו תחושה של חום. אם עדיין לא ניסיתם להכין פנקייק בננה, אתם לא יודעים מה אתם מפסידים! הם מדהימים, ממכרים ומשגעים! אז בואו נתחיל את המסע המופלא הזה.
זמן הכנת המתכון: 20 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 4
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- מתאים ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לעולם הפנקייקים, כדאי לציין שהפנקייק הזה הוא לא סתם פנקייק – הוא פנקייק בננה מדהים! וכל מה שדרוש לנו זה כמה רכיבים בסיסיים, לצד בננות בשלות שידרשו תשומת לב ואהבה. אם יש לכם בננות מזדקנות בבית, זה הזמן להוציא אותן לטיול קולינרי!
- 2 בננות בשלות מאוד
- 2 ביצים גדולות
- 1 כוס קמח חיטה מלא (או קמח ללא גלוטן למי שצריך)
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס חלב (או חלב צמחי ככל הנראה זה יהיה נהדר)
- שמן קוקוס או חמאה לטיגון
- שוקולדים קצוצים (אופציונלי) – אלו עושים את הפנקייקים לאגדה!
כמובן שיש לכם אפשרות לשדרג את המתכון הזה בצורה מגוונת. אפשר להחליף את הקמח, לבנות גרסה טבעונית לגמרי, ואפילו להוסיף מעט אגוזים קצוצים לאוהבי הקרנבל!
שלבי ההכנה
על מנת להכין פנקייקים מדהימים, אתם רק צריכים להשקיף ולרשום את השלבים בקלילות.
- מתחילים עם חימום מחבת או מחבת פנקייקים על חום בינוני.
- מועכים את הבננות בשלה עם מזלג עד שהן רכות וסמוקות.
- מוסיפים את הביצים למעוך הבננות ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה, קינמון ומלח.
- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הבננות והביצים, ואז מוסיפים את החלב בהדרגה.
- מאזנים את התערובת עד שהיא חלקה וקרמית.
- שמים 1-2 כפות של שמן קוקוס או חמאה על המחבת החמה.
- שופכים רבע כוס מהתערובת למחבת ומבשלים עד שהפנקייקים מתחילים להתנפח (כ3-4 דקות).
- הופכים בעדינות ומבשלים עוד 2-3 דקות עד שהם זהובים.
- חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת לכדי פנקייקים מדהימים!
והנה הם, הפנקייקים המעלפים! אתם יכולים להכין כמות כפולה או לשלוח סלים לשכנים, כי אין דבר טוב יותר מלראות גם אחרים נהנים מעושר הטעמים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
על מנת להפוך את הפנקייקים שלכם למופלאים יותר, ניתן להוסיף תוספות כמו שוקולד מריר קצוץ, אגוזי פקאנים קצוצים או קוקוס קלוי. המגוון רחב ובכך תוכלו להפוך את כל לסעודת פנקייקים עם חברים או משפחה בסטייל. תנסו להכין רוטב שוקולד שנשאר נוזלי, הוא יוסיף נגיעות של אגדה לכל ביס.
שאלות ותשובות
איך אפשר לשמור על פנקייקים בננה למחר?
הדרך הטובה ביותר היא לאחסן את הפנקייקים בקופסה אטומה במקרר. כך הם ישמרו על טריותם. תוכלו לחמם אותם בטוסטר או במיקרו כשאתם רוצים.
האם אפשר להשתמש בחלב צמחי במקום חלב רגיל?
בהחלט! חלב שקדים, חלב סויה או חלב קוקוס יעשו עבודה נפלאה ויספקו טעמים תמיד מגוונים ומעניינים.
האם ניתן להכין פנקייקים ללא קמח?
כן, ישנם מתכונים המבוססים על קוואקר טחון או קמח שקדים. אלו מהווים תחליף מצוין!
מה אפשר להוסיף לתערובת להוסיף מרקם?
אגוזים קצוצים או שבבי שוקולד יספקו קרנצ'יות ומרקם שמשדרג את המנה לחלוטין.
באיזה תבלינים אפשר להשתמש?
קינמון הוא הטעם הקלאסי, אך גם שקדים טחונים או קקאו יכולים לשדרג את הטעם.
האם אני יכול להכין אותן מראש?
כן, אתם יכולים להכין כמות כפולה, לאחסן אותם ולהקפיא. רק טפחו אותם לפני ההגשה.
אילו פירות נוספים יתאימו יחד עם בננות?
תשוקות למגוון פירות, פירות יער בהחלט הולכים מצוין עם בננות. פירות כמו תפוחים או אגסים יוסיפו גם כן.
האם תפריט הנסיכה מתאים לילדים?
כן, הפנקייקים האלו מתסמים מאוד מתוקים ופופולריים בקרב הילדים. בדיוק מה שבריאותם צריכה!
מה עדיף, טיגון בשמן קוקוס או חמאה?
שני האפשרויות מצויינות. שמן קוקוס מוסיף טעם מעט מתוק ואילו חמאה מספקת ניחוח קלאסי לפנקייקים.
אפשר להמיר אותה לגרסה טבעונית?
בוודאי! תוכלו להמיר ביצים בזרעי פשתן או כרובית טחונה, ולשדרג את המצרכים בהתאם.
אז קחו את המתכון הזה ושיתפו עם חברים, תנו להם את ההזדמנות לגלות את כוחה של הבננה בעולם הפנקייקים. בואו נכין יחד את המנה המושלמת! שיהיה בתיאבון!
"`
כתיבת תגובה