איך להכין עוף שלם בתנור שמתמוסס בפה
מתכון לעוף שלם בתנור: טעמים בלתי נשכחים
כשהרעב מתחיל להתעורר ובא לכם משהו שמחמם את הלב, שום דבר לא משתווה לעוף שלם בתנור. המחשבה על עוף תופס את כל המחשבה, הוא משגע, מעלף, מושלם! לא משנה באיזה יום בשבוע אתם נמצאים, זה אחד המתכונים שאפשר להכין בכל רגע. בעבודה, במפגש עם חברים או אפילו סתם כדי לפנק את עצמכם. עם ניחוחות שיתפזרו בבית ויעשו לכם חשק להיכנס למטבח מייד, ניסוי עם חומרי גלם זורם וקצת הומור – זה הולך להיות מחזה אגדי!
זמן הכנת המתכון: 15 דקות, זמן הבישול: 1 שעה, ו-10 דקות
רמת קושי: קל, כמות מנות: מספיק ל-6 אנשים
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 1 שעה ו-10 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: מספיק ל-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
המרכיבים שמחזיקים את המתכון הזה כמעט כמו סוד משפחתי. הם פשוט, אך יחד עם זאת יוצרים קסם בלתי נגמר. אז נתחיל!
- עוף שלם במשקל 1.5 ק"ג
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפות דבש (יש לכם מתוק בלב!)
- 3 שיני שום, כתושות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תיבול: עשבי תיבול (כזו שהכי מתחשק לכם – רוזמרין, טימין, אורגנו, או מכל האנשים האהובים עליכם!)
- ירקות בתנור: גזר, תפוחי אדמה, בטטה, בצל – כמה שיותר טוב!
כמובן, אם אתם רוצים ללכת על גרסה טבעונית, אפשר replace את העוף בתחליפי עוף רטובים או להופיע בעקביות עם ירקות רקובים ואדומים. אתם לא תאמינו כמה זה יכול להיות טעים!
שלבי ההכנה
הנה הגיע הרגע לשים את הכפפות, לערבב את הטעמים ולצאת לדרך שלא תשכחו! ובכן, זה הזמן ליישם את הקסם.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- משרים את העוף בשמן זית, מיץ לימון, דבש, שום, מלח ופלפל.
- שמים את התיבול לאורכו של העוף, שלא יישאר מיותר!
- מניחים את הירקות בתבנית בצד, כל אחד יכול להיות החבר טוב של העוף.
- אופים בתנור במשך 1 שעה ו-10 דקות עד שהעוף מוזהב ורך.
- כשהעוף מוכן – תנו לו לנוח 10 דקות לפני החיתוך. הקרמיסיות תגיע.
- חותכים ומגישים עם הירקות לצד.
בתקופות שונות אנחנו אוהבים לשדרג את המתכון: אפשר להוסיף רוטב יין אדום, לשים חמאת שום או להזרים פירות יער כשהעוף בתנור. אלו הם תוספות לא רגילות, אבל ככל שמנסים, בעיניי הם הכי טעימים שיש!
שדרוגים ותוספות
חשוב לדעת, שלכאן אתם יכולים ללעוג ולשחק עם המצאות שונות. רוצים שיהיה לכם מים ממכירים חדשים? לכו על עוף בציפוי של שזיפים! נימוח. צריכים מנה בריאה יותר? היו בשוק עם עוף מוקפץ עם ירקות צבעוניים עם סויה קלה.
זכרו, אוכל זה משחק, והוא משגע כשמתנסים!
שאלות ותשובות
מה אם אני רוצה להכין את המתכון בלי דבש?
אפשר בהחלט! הדבש תורם למתיקות, אבל אם אתם לא מעוניינים, אפשר לשים כפית סוכר או להשאיר את המתכון מבלי להמתיק.
האם אפשר לשים עוף קפוא?
אפילו אם זה קפוא, זה לא סוף העולם. קחו בחשבון שזה ידרוש זמן בישול נוסף. כמו כן, תוודאו שהעוף מבושל היטב בפנים.
איזה ירקות הכי מתאימים עם המתכון?
בצלים, תפוחי אדמה, גזר ובטטה – יש כל כך הרבה גוונים של טעמים! תולללה את הכל בתבנית ועשינו מראה יפה!
למה לחכות 10 דקות לאחר הבישול?
זה מאפשר למיצים הפנימיים לחזור לגוף של העוף, אחד הדברים שעושים את הבשר כל כך רך ואוורירי!
אפשר להכין את המתכון על גריל?
כמובן! פשוט מדי לשים את העוף על מנגל במידת חום נמוכה, כסו אותו וקיבלו טעמי עישון שיתפזרו לכל עבר!
כמה זמן ניתן לשמור את העוף המוכן במקרר?
כשלושה ימים בסך הכל, אבל אל תדאגו! תמיד יש את המנה מהדקות האחרונות!
האם המתכון ניתן להקפאה?
בהחלט! השתמשו בשקיות הקפאה אטומות ושהעוף יתפוס את הקרח בצורה מוחלטת.
איך אפשר להפוך את העוף יותר חריף?
שחקו עם תיבול כמו צ'ילי חריף, פפריקה חריפה או אפילו קצת פרפרה חריפה. כל אחד לפי טעמו!
האם אפשר להכין את המתכון מראש?
בהחלט! אפשר להכין את כל התהליך ולקחת לארוחה משפחתית ואחר כך לחמם את התנור כאשר יש צורך.
מהי הדרך הכי טובה לחתוך את העוף?
ראשון, חותכים את הרגליים והכנפיים, ואז פונים לחתוך את החזה באמצע. ותהיו מוכנים – זה זמן של ללקק את האצבעות!
עכשיו, כשאתם יודעים איך להכין את העוף המדהים הזה, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה עם כולם. אין כמו פינוק כזה שכולם יכולים ליהנות ממנו, ובסופו זה מתבקש להיות אגדי! אז צאו לדרך, זה הזמן שלכם!
כתיבת תגובה