״מגוון סוגי פסטות שאתם חייבים לנסות בבית״

״מגוון סוגי פסטות שאתם חייבים לנסות בבית״

״מגוון סוגי פסטות שאתם חייבים לנסות בבית״

תדמיינו שאתם נכנסים לבית חם ונעים, הניחוח העולה מהמטבח גורם לכם לחייך ולשכוח מכל הדאגות. הצלחת הזו מרחיבה את הלב ונמסה על הלשון – אם גם אתם מבינים, ברוכים הבאים לעולם הפסטות המדהימות שלנו. לא חשוב אם אתם שפים מקצועיים או רק מצטרפים לדרך הפסטה: המתכון הזה מלא בפאנצ'ים ובקטעים מצחיקים, ומיועד לכל מי שאוהב אוכל טעים לא פחות מהחיים עצמם.

### זמן הכנת המתכון

  • כ- 1 שעה
  • רמת קושי: פשוט
  • מספיק ל: 4 אנשים רעבים

אז מה אנחנו בעצם מכינים כאן? מדובר במנה שתיקח אתכם לסיור קולינרי בעולם הפסטות. הניחוח של המרכיבים הטריים, הצלחה של הגבינות והקראנץ' הפוסטו מעל יוצרים שילוב מושלם, שכמעט ולא ניתן לעמוד בפניו. כמעט כמו הסבתא האיטלקית שתמיד רציתם.

מכירים את המשפט "הפסטה מגמרת את היום מכל דאגה"? אז זה בדיוק מה שיקרה כאן. האומנם לקחת קצת זמן להכין, אבל ההרגשה המרגיעה אחרי מנה כזו היא פשוט שווה כל רגע. הפסטה שנכין היא עם תוספת של רוטב קרם פטריות כמהין, גבינת פרמזן ופסטו ביתי. נסו לדמיין את הגנים האיטלקיים שאתם מאבדים את עצמכם בתוכם, וכל נגיסה לוקחת אתכם לשם.

### המרכיבים הדרושים

  • 500 גרם פסטה יבשה (לדוגמה פנה או פרפרים)
  • 200 גרם פטריות טריות (מהסוג שאתם אוהבים – שמפו או פורטובלו)
  • ½ גבישת בצל קצוץ דק דק
  • 3 שיני שום ממחיתות
  • 1 כף שמן זית כתית מעולה
  • 1 כוס שמנת מתוקה לבישול
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
  • 2 כפות פסטו ביתי (אפשר גם לקנות, אבל אין כמו ביתי)
  • מלח ופלפל שחור – לפי הטעם
  • עלי רוקט לקישוט
  • מעט אגוז מוסקט מגורר

### שלבי ההכנה
בשלב זה נכין את הפסטה ונעבור להכנת הרוטב. תזכרו – בסופו של דבר המעורבות בידיים היא זו שהופכת את המנה למעולה באמת.

1. מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן על האריזה. לא לשכוח להמליח את המים כמו הים.
2. במחבת רחבה וקצת עמוקה נמס את החמאה עם שמן הזית.
3. נוסיף את הבצל ונטגן עד שהוא מתרכך ומקבל צבע זהוב קל.
4. נוסיף את השום ומעט לאחר מכן את הפטריות. נצלה את הפטריות עד שהן מגירות את הנוזלים שלהן והן רכות.
5. נשפוך את השמנת למחבת, נוסיף מלח ופלפל נטחן מעט אגוז מוסקט מעל ונוריד מהאש לאחר 3-4 דקות של בישול.
6. נוסיף את גבינת הפרמזן המגוררת, נבחש עד שהיא נמסה ומתקבלת חמאה סמיכה וקרמית.
7. נוסיף את הפסטה המבושלת לרוטב הקרם ונעטוף אותה בצורה שזה נראה כאילו כל פסטה בודדת עברה סשן עיסוי פרטי עם הרוטב.
8. נוסיף את הפסטו ונערבב בעדינות להכניס את כל הטעמים לעומק.

### מרכיבים חלופיים וטיפים לקוראים המומלצים
אם אתם טבעוניים, ניתן להחליף את השמנת בכמות שווה של קרם קוקוס, ואת החמאה – בשמן קוקוס או בשמן זית בכמות כפולה. גם גבינת המג'עית יכולה להפוך לגבינה טבעונית: תערובת שקדים או קשיו בתוספת מעט שמרים טבעיים תעשה את הטריק.
אם יש לכם רגישות לגלוטן, ספקו גרסה מחיטת כוסמין או פסטה מקטניות.

### שלבי ההכנה (המשך)
ועכשיו החלק האהוב על כולם – ההסרה מהאש וההכנה להגשה.

9. נשים את הכול על צלחת רחבה ומעט עמוקה.
10. נקשט בעלי רוקט וניתן לפזר מעט תבלין פרמזן מעל.
11. במקרה ואתם רוצים לשדרג את הרוטב, אפשר להוסיף גם קוביות עגבניות מיובשות או עוגיות פנקו פריכות.
12. להגיש חם וליהנות עם כוס יין לבן קרירה.

### שאלות ותשובות

    האם אפשר להשתמש בפסטה טרייה?
    הפסטה היבשה מחזיקה תחת הרוטב הכבד בצורה טובה. עם זאת, פסטה טרייה תיתן לכם מרקם אוורירי ורך שינמס בפה.

    מה אם אין לי פטריות כמהין?
    אפשר להחליף בפטריות פורטובלו או קודמות ולהוסיף מעט טיפות שמן כמהין לרוטב להארומה הנדרשת.

    האם חייבים להשתמש בפרמזן?
    פרמזן נותנת מליחות טבעית שמותאמת לפסטות, אך אפשר גם להשתמש בגבינה קשה אחרת כמו פיקורינו.

    אפשר להכין מראש ולהגיש מאוחר יותר?
    כן, אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה. אם הפסטה נראית טיפה יבשה, מומלץ להוסיף מעט שמנת.

    אפשר להקפיא את הרוטב?
    הרוטב לא קורא לדבקות מקריים. אפשר להקפיא עד חודש ולהפשיר בהדרגה על כיריים עד חימום מלא.

    אני לא אוהב רוקט, אלטרנטיבות?
    פטרוזיליה טרייה קצוצה דק או בזיליקום הן אפשרויות מעולות שיספקו את הרעננות הנדרשת לקישוט.

    אני מחפשת תחליף בריא יותר לשמנת המתוקה, מה מומלץ?
    אפשר להחליף בחליבת קוקוס, קרם שקדים או יוגורט לא מתוק כדי לקבל את הקרמיות בלי כובד קלוריות מיותר.

    מה עם אנשים שנמנעים מלקטוז?
    ישנם שמנת וחמאה חלופיות על בסיס צמחי שיוסיפו את הקרמיות בלי לגרום לאי נעימות.

    מומלץ להגיש עם יין?
    בהחלט כן! יין לבן יבש חצי מצוי קר יתאים באופן מושלם לפסטה עם הניחוחות הקרמיים והעשירים.

    כיצד לשדרג את הפסטה ליותר חגיגית?
    אפשר להוסיף כמה פטריות יוקרתיות, כמה זילופי שמן כמהין מעל ולהקפיץ את המנה נגיסה לשמים!

    מרגישים את הפלא? יש לכם רעיונות נוספים לשילובים ושדרוגים?

    לא נשכח! אחרי כל הטעימות והשיתוף עם המקורבים – אם אהבתם, שתפו את המתכון ברשתות החברתיות כדי שגם החברים יהנו מהמנה הזו. ממתינו לראות את התמונות והתגובות שלכם!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *