פיצה שיקגו מדהימה שישנה את חווית הארוחה שלך
מתכון לפיצה שיקגו – המעדן באמריקה
בעולם הקולינארי, ישנם מתכונים שממשיכים לרתק אותנו ואותם אנחנו לא יכולים לשכוח. פיצה שיקגו היא אחת מהמעדנים הללו ואחת הסיבות לכך היא השגשוג של הבצק הגבוה והמאפה הממכרים שמסמנים את העיר שיקגו. יש משהו מיוחד בלנסות להכין פיצה שהפכה לשם דבר ועם כל bite ללקק את האצבעות, כאילו אנחנו יושבים באחד מהפיצריות המקומיות. החוויה היא לא רק טעם אלא גם מבנה – כאילו לוקחים את עוגת הפיצה ונותנים לה לגובה, שכבות עבות של גבינות, רוטב ועשבי תיבול שנוגסות בלבבות שלנו.
זמן הכנת המתכון
- סיומו של זמן ההכנה – כ-2 שעות (כולל התפחה)
- רמת קושי – בינוני
- מספר מנות – 4-6 מנות שאי אפשר לסרב להן
הרכיבים הדרושים
להכין פיצה שיקגו כמו שצריך זה לא פשוט, אבל עם מספר רכיבים מנצחים, אתם תוכלו להתעלות על כמה מהפיצריות המפורסמות של שיקגו. החלק החשוב ביותר הוא הבצק, שאם תעשו אותו נכון, הוא יאכל אתכם מהנשמה. אז קדימה, בואו נתחיל:
- 500 גרם קמח לחם
- 7 גרם שמרים יבשים
- 300 מ"ל מים חמים
- 2 כפות סוכר
- 1.5 כפיות מלח
- 4 כפות שמן זית
- 400 גרם גבינת מוצרלה (מומלץ גבינת מוצרלה רכה)
- 200 גרם גבינת פריזאי או גבינה כחולה (להעזה)
- 400 מ"ל רוטב עגבניות (הכי טעים שיש)
- תיבול: בזיליקום, אורגנו, מלח ופלפל שחור
מרכיבים חלופיים
האם אתם מחפשים גרסה טבעונית? פשוט החליפו את הגבינות בגבינות צמחיות או תזרקו לסיר גבינת בצל תאית – היא תעשה עבודה מצוינת! ומה עם גרסה ללא גלוטן? פשוט השתמשו בקמח תפו”ח או קמח אורז להכנה. כל אפשרות היא מושלמת בפני עצמה, תנו לדמיון שלכם לזרום!
שלבי ההכנה
לאחר שהכינו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להפוך אתכם לשף המוביל בעיר שיקגו. בואו נראה איך זה נעשה:
- בתוך קערה גדולה, ממיסים את השמרים והסוכר במים החמים. ממתינים בסבלנות כ-10 דקות עד שהשמרים מתחילים לתסוס.
- מוסיפים לקערה את הקמח, המלח ושמן הזית. מערבלים היטב בעזרת כף עץ או במיקסר עם בלון לישה, עד שהכל מתאחד לבצק.
- מעבירים את הבצק אל משטח מקומח ומסננים אותו בידיים עד שהוא חלק ומעט אטום.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מניחים במקום חמים ומניחים לו לתפוס גובה כ-1 שעה.
- לאחר התפחה, מחממים את התנור ל-230 מעלות צלזיוס.
- מרדדים את הבצק על רולנר או בעזרת ידיים פן נוצר בצורת עיגול שמטרתו להתאים לתבנית.
- משמנים תבנית פיצה עגולה (כ-30 ס”מ). מכניסים את הבצק אל התבנית ומתחילים להרים את הדפנות כך שיתקבל גבנון.
- מניחים את הגבינות בפנים, מוסיפים את רוטב העגבניות ותיבול עם עשבי תיבול.
- אופים בתנור החם כ-30 דקות או עד שהקצה שחום והגבינה מבעבעת.
- מוצאים מהתנור ומניחים להתקרר כ-10 דקות לפני שחותכים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם אנשי השדרוגים, אתם יכולים לשדרג את הפיצה שלכם בדרכים רבות. הוסיפו פפרוני, פטריות, זיתים, טונה או אפילו אנשובי. יש מי שאוהב לפזר מעל מעט פרמזן מגורר רגע לפני שהפיצה נכנסת לתנור ואחר כך איגוד של פטרוזיליה קצוצה. הטוויסטים הם אינסופיים, והכל תלוי בדמיון שלכם.
שאלות ותשובות
מה היתרונות של פיצה שיקגו?
פיצה שיקגו, בשל הבצק הגבוה והמכיל בתוכו את המרכיבים, מספקת חוויית טעימה שלא תשכחו. היא מציעה את כל הטעמים והמרקמים בפיצה אחת, וקשה לעמוד בפיתוי.
האם אפשר להכין את הבצק יום מראש?
אכן, זה מומלץ! הכנה מוקדמת עשויה לשפר את הטעמים ולסייע בהכנת פיצה שפשוט מושלמת.
איזה רוטב אני יכול להכין לפיצה?
מומלץ להכין רוטב עגבניות פשוט עם שום, בזיליקום ושמן זית, אבל אפשר גם לשדרגו עם פפריקה חריפה, לצליית עגבניות ועוד.
האם ניתן לשים פיצה פיצה על גריל?
בהחלט! אם יש לכם גריל פחמים, זה ייתן לפיצה טעם מעולה ומקפץ על החום.
מה עושים עם שאריות פיצה?
שאריות פיצה יכולות להיות נהדרות בארוחת הבוקר להביא לכם טעם של ערב החג. פשוט מחממים בתנור או במחבת, ואז מחכים ללטף את הפיצה לצד ביצה שטוחה.
מה היתרונות של גבינה צמחית?
גבינה צמחית בדרך כלל מכילה פחות שומן רווי והיא עשויה מחומרים טבעיים, אפילו בריאותיים יותר.
האם אפשר להקפיא את פיצה שיקגו?
בהחלט! אתם יכולים להכין את הפיצה, להקפיא אותה כשהיא עוד חמה, ואחר כך פשוט לחמם את תלול על חום גבוה.
איך אני יודע אם הבצק שלי התפח דיו?
בצק מוכן מתנפח כדי להכפיל את נפחו, ותמיד יש לו מראה רך ומעט בועות.
מה עושים כאשר אין לי קמח לחם?
אם אין לכם קמח לחם, אתם יכולים להשתמש בקמח רגיל אבל הפיצה תצא פחות פריכה ותלויה בבלילה רכה.
מה האוכל המושלם עם פיצה שיקגו?
סלט טרי עם ירקות שגורם לכם להרגיש בריא יכול להיות האידיאלי לצד פיצה כל כך עשירה.
כל כך משגע להכין את המתכון הזה! פיצה שיקגו היא לא רק מנה, אלא חוויה של טעמים! אל תשכחו לשתף את המתכון המהמם הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות וגרמו להם לנסות גם!
כתיבת תגובה