חביתת חומוס מושלמת: טעים ובריא בקלות!

חביתת חומוס מושלמת: טעים ובריא בקלות!

חביתת חומוס מדהימה – מתכון שיגרום לכם לשאול "איך זה לא עלה לנו בראש קודם?"

חושבים על חביתה? בטח עולה לכם בראש דימוי של ביצים פרוסות, רכות, אולי עם עשבי תיבול או גבינות. אבל מה אם נגיד לכם שיש דרך מדהימה ומחדש להכין חביתה, שהיא אפילו לא חלמאית? חביתת חומוס היא התשובה. היא לא רק בריאה, אלא גם ממכרת ויכולה להיות המנה המושלמת לכל ארוחה, בכל שעות היממה. אנחנו הולכים להראות לכם את המתכון הייחודי שלנו שיגרום לכם ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מניחים ל-2-3 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין חביתת חומוס מדהימה, יש כמה רכיבים פשוטים שצריכים להתאגד יחד. הכינו את עצמכם, כי טעים כאן מתחיל!

  • 1 כוס חומוס מבושל (כחמישה סופלים)
  • 1/4 כוס מים
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית קימל (אופציונלי)
  • 1/4 כפית שטוחה מלח (לפי טעם)
  • 1/4 כפית שטוחה קχυירות (אופציונלי)
  • 1/4 כוס קמח חומוס (או קמח רגיל אם אין)
  • 2 כפות שמן זית
  • ירקות עונתיים לפי העדפה (כמו פטריות, בצל, פפריקה)
  • אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי, לפיזור מעל לפני ההגשה)

אתם יכולים בקלות לשדרג את המתכון על ידי הוספת ירקות נוספים, כמו קישואים, גזר או דלעת. כל תוספת שתבחרו, תוסיף לחביתת החומוס שלכם עוד גוון של טעם ועלים נבטים.

שלבי ההכנה

נחמד, נכון? עכשיו בואו נתחיל עם ההכנה. את כל מה שצריך לעשות, אתם תראו פה, שלב אחרי שלב בצורה משעשעת.

  1. להניח את כל הרכיבים – חומוס, מים, כמון, קימל, מלח וקמח – בקערה גדולה.
  2. לתוך הקערה, לערבב היטב עד שהתערובת תהיה חלקה.
  3. אם תרצו תמצקו את התערובת על ידי הוספת מים נוספים או קמח.
  4. לחמם מעט שמן זית במחבת על חום בינוני.
  5. לשפוך למחבת חצי מהתערובת וליצור עיגול.
  6. לזמן של כ-3-4 דקות, או עד שהחביתה משחימה למדי במרכז.
  7. הפכו את החביתה בזהירות עם תרווד במשך 2-3 דקות נוספות.
  8. לסיים עם חביתת חומוס לחוצה ומוזהבת.
  9. להוציא מהמחבת ולהניח בצד. לחזור על התהליך עם יתרת התערובת.
  10. בעת ההגשה, לקשט עם אגוזי מלך קצוצים, ירקות ופירות עונתיים שהכנתם.

וזהו, יש לכם חביתת חומוס מושלמת, משגעת ומעלפת!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו כשיש לכם את הבסיס, אפשר לשדרג את המנה ולהפוך אותה לאגדה של ממש. רוצים לזעזע את הערב? תוסיפו על האש פרוסות עגבנייה לפני הבישול או עשבים כמו טימין או בזיליקום שיתנו רעננות. קשה להאמין, אבל הפלפל חריף בהחלט מוסיף איזושהי בעירה לחביתה ויוצר טעם בלתי נשכח! ואם אתם אוהבים יותר את הצד המתוק, ניתן לקשט עם קצת ירוקי פרס (כמו עלי נענע) או לסחוט מעל חצי לימון.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין חביתת חומוס גם בטבעוניות?
בוודאי. המתכון הוא ללא ביצים ולכן מתאימה לטבעוניים. רק שימו לב להשתמש בקמח חומוס במערכת שלכם.

האם יש לי אפשרות לשלב ירקות נוספים?
בהחלט! אתם יכולים להוסיף כל ירק שאתם אוהבים. אוהבים פטריות? שימו! אוהבים בצל? מה טוב!

כיצד ניתן לאחסן חביתת חומוס?
שתשאר עסיסית ומשגעת, כדאי לאחסן אותה במקרר עד שלושה ימים בשיוף. אפשר גם להקפיא להנאה מאוחרת יותר!

מה הצידה המושלמת לחביתת חומוס?
סלט ירקות רענן עם טחינה יתווסף ליופי המנה. תוכלו גם לשדרגו עם טחינת שומשום מעל – זה פשוט מדהים!

האם אפשר להוסיף יותר תיבול?
כמובן! אתם יכולים לשחק עם תבלינים כמו פפריקה, כמון, או אפילו סומק לפיקנטיות נוספת.

האם מתכון זה מהווה מנה קלורית גבוהה?
לא, זהו מתכון יחסית קליל ונחשב ל健康! וכמובן דל פחמימיות.

מתי הכי טוב לאכול את החביתות הללו?
תוכלו לאכול את זה לארוחת בוקר, צהריים או ערב. מדובר במנה מושלמת לכל שעות היממה!

אפשר להשתמש בחומוס מקופסאות או חומוס טרי?
בהחלט. החומוס הטרי ישדרג את המנה, אך גם קופסאות יעשו את העבודה. פשוט פתחו, טפחו והכינו!

מה קורה אם אני שוכח לשים קמח?
החביתה תהפוך להיות רכה מדי, אז רצוי שלא לשכוח לשים קמח והקפידו על היחס הנכון.

האם אפשר להגיש את החביתות עם רטבים?
בוודאי! כשמדובר בצלוחיות רטבים, הרחבתם את מירב הטעמים. אפשר לבחור מחלב עני או טחינת שומשום שמעורבת.

אהבתם את המתכון? אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם! קחו את זה לחברים, לאמא וגם לסבתא, והזמינו את כולם לנסות את הקרם הזה שיגרום לכולכם לחייך!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *