מתכון עם קוטג' פג תוקף שלא תצליחו לעמוד בפניו!
קוטג' במיטבו: המתכון שיהפוך את הפג תוקף למנה מדהימה!
ממש כשאתם חושבים שהקוטג' שלכם כבר לא יכול לשמש לאף מתכון, אתם מתבשרים שיש אחת מהנים יצירתיים להחזיר אותו במהירות למרכז השולחן. דמיינו לעצמכם מנה שמשתפת פעולה עם הקוטג', כך שזה לא ירגיש כמו זנב ברווז אלא כקינוח אגדי. אנחנו נלמד להפוך את הקוטג' לפחזניות משגעות, כאלה שהילדים יתלהבו מהן והאורחים יבקשו עוד פיסות. מדובר במתכון שמדגיש מה שאפשר לייצר בשאיפה לא לבזבז כלום, אלא להשתמש במאכל שיש לכם בבית בדרך הכי יצירתית שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
לאחר שגייסנו את החשק והרעב, הגיע הזמן להציג את המרכיבים שיביאו את הקוטג' לחיים מפתיעים:
- 250 גרם קוטג' (כן, גם אם פג תוקף, אם הוא לא מריח רע – אפשר להשתמש!)
- ½ כוס סוכר (אפשר להשתמש בסוכר חום למתיקות עמוקה יותר)
- 1 ביצה
- ½ כוס קמח (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח שקדים)
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון (ולא מהסוג שמאפרים בכתובת מגעילה)
- 1 כפית תמצית וניל
- שבבי שוקולד מריר (או לחילופין אגוזים קצוצים)
אז כאן, בין לאסטיק לגלידה, נמצא הפוטנציאל המדהים להפוך את הקוטג' החרוץ לפחזניות נימוחות. זה הזמן לשלב את כל הכישרון שלנו!
שלבי ההכנה
בהתבסס על הניסיון שלי, הגישה הצעד אחר צעד הפכה את המתכון הזה למושלם כמו שהוא. בואו נתחיל!
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלסיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את הקוטג' עם הסוכר עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים לתערובת את הביצה ומערבבים כל עוד התערובת חלקה.
- מניחים את הקמח ואבקת הסודה לתוך הקערה ומערבבים עד שהתערובת מתחילה להיסגר.
- כאן מגיע הקסם: מוסיפים את הקינמון ואת תמצית הווניל.
- לבסוף, אם אתם רוצים לגרסה מיוחדת, הוסיפו את שבבי השוקולד או האגוזים ונשחו הכל בתנועות רכות.
- שמים את התערובת בתבנית אפייה משומנת ומשטחים אותה כך שהחלק העליון יהיה אחיד.
- אופים במשך 20-25 דקות או עד שהפחזניות מקבלות צבע זהב משגע.
- ממתינים מספר דקות שיתקררו קצת, ואז חותכים לקוביות ונהנים!
תוספות ושדרוגים
אם תרצו להפתיע את בני המשפחה או חברים, יש כאן כמה רעיונות לשדרוג:
- מוסיפים חתיכות פרי מעניין: למשל, תותים, רימונים או בננות שיביאו את המתיקות המושלמת.
- מוסיפים אוראו קצוץ כדי לתת טוויסט של טעמים מפתיעים.
- ציפוי כל פרוסה בשוקולד מומס – זה באמת מעלף!
וזהו! כל שמתחייב עכשיו, זה ללקק את האצבעות (ולא לזרוק אותן על הרצפה). כל כך פשוט, כל כך מרגש, וכל כך טעים!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המתכון עם קוטג' שלא בפג תוקף?
בהחלט! אם הוא טרי, התוצאה רק תהיה עוד יותר טעימה.
מה לעשות אם אין קוטג' בבית?
אפשר להשתמש בגרגרי טופו או יוגורט נעים. זה עובד מצוין!
האם אפשר להכין גרסה טבעונית למתכון?
כן, פשוט החליפו את החומרים עם קוטג' סויה או קונפקציה דומה.
כיצד לאחסן את הפחזניות אחרי ההכנה?
שימו את הפחזניות בקופסה אטומה במקרר. טעים גם ביום אחרי!
כמה זמן ניתן לשמור את הפחזניות?
הן ישמרו במקרר לדעתי על פני 3-4 ימים.
מהו הטיפ הכי טוב שלי להכין את הפחזניות?
שימו לב לא לאפות יותר מדי. הן צריכות להיות רכות ונימוחות בפנים!
האם המתכון הזה מתאים לאירועים או מסיבות?
כמובן! פחזניות הן תמיד להיט במסיבות ואירועים.
איזה משקה מתאים לך להגיש עם הפחזניות?
כוס קפה חם או תה ירוק יוסיפו את השיא!
מהו התהליך שאוכל לבצע לפני ההגשה?
פזרו אבקת סוכר על הפחזניות, זה ייראה מדהים.
האם ניתן להכפיל את המתכון?
בוודאי! פשוט הכפילו את כל המרכיבים ואל תשכחו להשתמש בתבנית גדולה יותר!
אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. ככל שיותר אנשים ינסו אותו, כך נזכה ליותר חיוכים!
כתיבת תגובה