בצק לפיצה ללא שמרים שיגרום לכם להתאהב

בצק לפיצה ללא שמרים שיגרום לכם להתאהב

בצק לפיצה ללא שמרים – המתכון המושלם לתוצאות מדהימות!

האם יצא לכם לטעום פיצה בבית שגרמה לכם ללקק את האצבעות? אם עניתם "כן", אתם במקום הנכון. אנחנו הולכים ללמד אתכם להכין בצק לפיצה מדהימה ומעלפת, שאפשר להכין בקלות ובמהירות – בלי שמרים! נשמע משגע? אנחנו גורסים שבצק הפיצה הזה יגרום לכם לשאול את עצמכם "איך לא עשינו את זה קודם?". אז בואו נצא לדרך!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, אחרי שהשגנו את תשומת הלב שלכם, בואו נדבר על החומרים שיקחו אתכם לרמות חדשות של טעם. הבצק שלנו הוא פשוט וקל להכנה, עם מרכיבים שכולנו מכירים. בהחלט אפשר לומר שהחומרים הללו הם הבסיס לפיצה הכי טעימה שיש!

  • 250 גרם קמח לבן (פתאום אתם נזכרים באמא או בסבתא שלכם שמכינות לחם, נכון?)
  • 150 מ"ל מים פושרים
  • 3 כפות שמן זית (מושלם לטעם העשיר)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה (כן, כן – בלי שמרים, אבל עדיין עם תוצאות גבוהות)
  • 1 כפית סוכר (קצת מתיקות לא מזיקה)

שלבי ההכנה

אנחנו עכשיו עומדים לצלול לתהליך ההכנה. תאמינו לי, זה ממש קל ומעורר תיאבון!

  1. שמים את כל החומרים בקערה רחבה.
  2. מעבדים את הבצק עם הידיים עד שהתערובות מתאחדות ליוצר בצק רך ונעים.
  3. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומעבדים אותו כ-5 דקות נוספות.
  4. משרים את הבצק לנוח כ-10 דקות (זה הזמן להכין את התוספות). 
  5. מחלקים את הבצק לשניים או לשלושה לפי הצורך.
  6. מרדדים כל חלק לעובי הרצוי (אל תשכחו – ככל שהבצק עבה יותר, כך הוא ידרוש זמן אפייה ארוך יותר).
  7. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  8. מניחים את התוספות האהובות עליכם (גבינה, רוטב עגבניות, ירקות או כל דבר שיפיל אתכם מהכיסא).
  9. אופים בחום של 220 מעלות צלזיוס במשך 15 דקות עד שהבצק זהוב ופריך.
  10. הוציאו את הפיצה מהתנור, תנו לה להתקרר כמה דקות ותהנו מהטעם המושלם!

אפשרויות חלופיות

למי שמעוניין לגרסה טבעונית או ללא גלוטן – הצעתנו היא להחליף את הקמח בקמח כוסמין או קמח שקדים. חשוב לציין, כי מנות עשויות להיות שונות ויפהפיות באותה מידה עם החומרים הללו!

תוספות ושדרוגים

עכשיו נגיע לחלק המעניין באמת – התוספות! התוספות הופכות את הפיצה שלכם למשהו אגדי. השדרוגים האפשריים הם כמעט אינסופיים.

  • שכבו על הפיצה רוטב בארביקיו עם רצועות עוף.
  • שכבת גבינת פטה עם זיתים שהופכים את הפיצה לטעימה במיוחד!
  • וכמובן, איך אפשר לשכוח את הפיצה היוונית – עם עגבניות, פטה וקלמטה.
  • תוספת עצומה של תבלינים כמו אורגנו, בזיליקום ופפריקה עשויה להיות נגיעה מושלמת!
  • נוסף לכך, שימו לב שהפיצה ממכרת – אנחנו מזהירים אתכם מראש, על אחריותכם בלבד!

שאלות ותשובות

ויכול להיות שבצק פיצה בלי שמרים לא יהיה אוורירי כך?
לא בדיוק! בצק הזה משלב סודה לשתייה, שעושה עבודה מצוינת באפייה, כך שהתוצאה לא תהיה פחות טובה מבצק שמרים.

האם ניתן לשמור את הבצק במקפיא?
בהחלט, אם אתם רוצים להכין מראש, הגבילו את הזמן במקפיא לשישה חודשים לפחות, ואל תשכחו לעטוף אותו היטב!

מה עושים אם הבצק יוצא דביק מדי?
אם הבצק דביק, הוסיפו מעט קמח בכל פעם. פתאום הבצק יהפוך לרך ומגוון לתפעל.

וכמה זמן אופים את הפיצה בעצם?
15 דקות זה זמן נהדר, אבל תבדקו שהגבינה מבעבעת והבצק זהוב מחמיא.

יש מחיר לטעום בפיצה הזו?
כמובן! משתלם לגמרי, כי חומרים אלו זמינים לכל אחד.

אפשר להכין מתכון גם לעוגיות מבצק הזה?
לא, הבצק נועד לערכות פיצה, אבל ברגע שתפגשו את השדרוגים, תשכחו מעוגיות!

כיצד לשדרג את המתכון הזה?
אפשר לערבב מרכיבים כמו עשבי תיבול, פפריקה או אפילו לתבל את הבצק במשמשים או אגסים! 

למה כדאי לי להכין פיצה במקום לקנות?
כי זה הרבה יותר כיף, ועם מרכיבים טבעיים, יודעים מה הכנסתם לפה.

האם זה מתכון מתאים גם לילדים?
בוודאי! זה מתכון שהם יכולים להיות שותפים בתהליך וככה היד הכי טעים אולי!

מה הקסם בבצק הזה?
הכי טעים שיש! הוא נימוח ויוצא מושלם, והעובדה שאין בו שמרים רק מוסיפה למיוחד.

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים שלכם ברשתות החברתיות! הם לא יאמינו כמה זה קל וטעים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *