בצק לפיצה ללא שמרים פרווה שיהפוך את הארוחה להצלחה
מתכון לבצק פיצה ללא שמרים – מושלם, מדהים ובעיקר, הכי טעים שיש!
תארו לכם את הרגע שבו אתם פותחים את התנור וריח פיצה ממלא את הבית. זהו רגע של אושר אמיתי – כזה שמחייך לכל מי שמסביב. לפעמים אנחנו צריכים לשאול את עצמנו: מה יכול להיות טעים יותר מאשר בצק פיצה ביתי? אבל מה עם הבצק הזה שמצטיין בלי שמרים? בבצק הזה, אנחנו מקבלים תוצאה אוורירית, נימוחה, מדהימה ובאמת כל מה שצריך לפיצה המושלמת.
זמן הכנה ורמת קושי
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שניכנס לשלבי ההכנה בפועל, בואו נוודא שיש לנו את כל המרכיבים הדרושים לבצק המעלף הזה. תדמיינו את עצמכם מתחילים להכין את הבצק במטבח שלכם, עם כל החומרים מונחים לפניכם – זה כבר חלק מההנאה!
- 2 כוסות קמח מצה (או קמח תפו”לה) – בריא וממכר.
- 1/2 כוס מים פושרים – יהפכו את הבצק לגמיש ונוח לעבודה.
- 1/4 כוס שמן זית – מוסיף טעם ומרקם מדהים.
- 1/2 כפית מלח – לא שוכחים את הטעם!
- 1/2 כפית סודה לשתייה – נותן לבצק את העיקול החיוני.
עכשיו, כשיש לנו את כל הרכיבים, דעו שישנן אפשרויות חלופיות שמאפשרות לכם לשדרג את הבצק או לעשות אותו בריא יותר. למשל, אם אתם Vegans, אפשר להחליף את השמן בזית בשמן קוקוס. כמו כן, אם אתם רגישים לגלוטן, קמח תפו”לה או קמח שקדים יעשו את העבודה בצורה מעולה.
שלבי ההכנה
ועכשיו, למרכיב החשוב ביותר – שלבי ההכנה המהירים והקלים. כדאי לזכור, עבודה מהירה במטבח תמיד מורידה את הסיכוי לפיצה שאינה יוצאת מושלמת.
- מדי במקביל, נכין את כל המרכיבים במקום אחד.
- נמזוג את הקמח לקערה והוסיפי את המלח והסודה לשתייה.
- נעשה מערבב קל של החומרים היבשים.
- נוסיף את השמן ונטבול היטב בשמנת.
- לאט לאט נוסיף את המים הפושרים עד שהבצק מתאחד.
- נלוש את הבצק בידיים במשך 5-7 דקות עד שהבצק חלק ונעים.
- נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונשאיר אותו לנוח למספר דקות.
- לאחר 10 דקות, נפתח את הבצק על משטח מקמח ונחלק אותו לשניים.
- כל חצי קיבל צורה של עיגול בגובה של 1 ס"מ.
- נניח את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- נשאר להוסיף את התוספות האהובות עלינו ולהכניס לתנור לחום של 220 מעלות למשך 15 דקות.
תוספות או שדרוגים אפשריים
חשוב לזכור – הפיצה היא רק תחילת הדרך. אפשר להוסיף לה כל כך הרבה דברים מדהימים! מפלפל ירוק ועד בצל לסוטרי. לפעמים אפשר להתפרע אפילו עם אננס או זיתים. המגוון הוא מעלף, אז תשתדלו להיות יצירתיים!
שאלות ותשובות
מה היתרונות של בצק פיצה ללא שמרים?
אין ספק שהיתרון הבולט הוא הפשטות – אין צורך להמתין לתפיחה, כך שהבצק מוכן במהירות!
האם הבצק הזה מתאים גם לפיצות מתוקות?
בהחלט! תוכלו להוסיף קינמון וסוכר לפיצה מתוקה שאתם מכינים. שדרוג מעולה!
כמה פיצות אני יכול להכין עם מתכון זה?
כעיקרון, המתכון מספיק לשתי פיצות בגודל רגיל, תלוי עד כמה אתם חוגגים את העיקול שלהן.
האם ניתן להקפיא את הבצק המוכן?
כן, בהחלט. אפשר להקפיא את הבצק המוכן ולשלוף אותו ברגע שתרצו.
מה אני יכול להוסיף לבצק כדי שיהיה טעים יותר?
אפשר להוסיף עשבי תיבול קצוצים, שום קצוץ או חומרים נוספים כמו גבינת פרמזן כדי להעשיר את הטעם.
האם ניתן להכין את הבצק יום מראש?
כן, בהחלט. פשוט שמרו אותו במקום קריר עד לשימוש.
מה לגבי המידות למי שלא מכיר?
שהמידות מדוברות בכוסות ו־ס"מ, אתם יכולים להמיר כמו שאתם רגילים – לא להיבהל מזה.
האם צריך להדליק את התנור לפני התנור?
כמובן! חשוב שיהיה חם מראש כדי שהבצק יתמוסס בצורה טובה.
איך אני יודע שהפיצה מוכנה?
הקצה שלה צריך להיות מוזהב ואפילו מכה קטנה תישמע!
האם יש אפשרות להכין אותו בלי גלוטן?
בוודאי – פשוט השתמשו בקמח תפו”לה או קמח שקדים!
אחרי שהכנתם את המתכון המדהים הזה, אל תהססו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. זה הזמן להרגיש את אהבת הבצק ולראות את החיוכים על הפנים של כולם!
כתיבת תגובה