המתכון הסודי לג חנון תימני ששיגע את כולם
ג חנון תימני של סבתא – מתכון מדהים וממכר!
מוזמנים להצטרף אלי למסע טעים במיוחד, שבו נגלה את המתכון המדהים של ג חנון תימני, מנה שממלאת את הבית בריחים הכי טעימים שיש. מדובר במנה שיכולה להוציא מכל אחד מאיתנו חלומות אבודים על האוכל של סבתא, עם כל הטעמים והמרקמים המת blended כל כך טוב. כל ביס הוא חגיגה בלתי נגמרת, ומעלה זיכרונות של חיבוקים חמים ורגעים בלתי נשכחים מהמטבח המשגע של סבתא.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות הוא מספק
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
הג חנון התימני של סבתא שלנו עשוי מכמה מרכיבים פשוטים, שכשמושכים את כולם יחד יוצרים מתכון אגדי. לפני שנתחיל, חשוב לזכור שתמיד אפשר לשדרג ולשנות לפי הטעמים האישיים שלכם!
- 1 ק"ג של חמצן עשיר (קמח תפו”א)
- 1 ליטר מים (טמפרטורת החדר)
- 5-6 חומוס מבושל (לגרסה בריאותית יותר אפשר להשתמש בחומוס יבש)
- 1/2 ק"ג בשר טלה (מומלץ בשר רך ונייד)
- 2 בצלים קצוצים דק
- 4 כוסות ציר בשרים (או מים)
- 1 כפית כמון
- 1 כפית מלח (לפי הטעם)
- 2 כפות שמן זית
- 2-3 שיני שום קצוצות
- 1/2 כפית קימל (לשדרוג הטעם)
שלבי ההכנה
אחרי שבררנו את המרכיבים, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל את תהליך ההכנה. תאמינו לי, כל בישול הוא חוויה בפני עצמה!
- משרים את החמצן במים למשך 15 דקות, כדי להבטיח שהקמח ייספג היטב.
- שמים בסיר גדול שמן זית ומחממים על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיהפוך לשקוף.
- מוסיפים את הבשר והמלח ומבינים את כל הטעמים.
- לאחר כ-10 דקות, מוסיפים את השום והשמנים הנוספים ומערבבים.
- מוסיפים את הציר או המים ומביאים לרתיחה.
- מצמצמים את החום ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה וחצי.
- בינתיים, כשתגיע השעה שלכם, משקשקים את החמצן ליצירת בלילה אוורירית.
- מוסיפים את החומוס ומבשלים עוד 10 דקות.
- אם רוצים, יכול להיות שתרצו להוסיף כמה רצועות ירקות כמו גזר או קישוא למראה צבעוני.
- מניחים לסיר להתקרר ומגישים עם שקשוקה או סלט מרענן.
חלופות אפשריות
יש לכם אורחים טבעוניים, או שאולי אתם מעדיפים לאכול בריא? לא חסר פתרונות! במקום בשר תוכלו להשתמש ב:
- חלבון סויה טחון
- עוף טחון
- או פטריות מטוגנות.
תוספות ושדרוגים
מדובר במנה שמעמידה בבסיסה את החומוס והבשר; אפשר לשדרג אותה עם:
- רוטב צ’ילי חריף – למי שאוהב טיפה חריף.
- בצל ירוק קצוץ ודק לגימור.
- קצת טחינה מעל – למי שאוהב את השילוב המושלם.
- אפרת תימנית נהדרת – למי שאוהב לפנק את הטעם.
תחשבו גם על אמיתי בצלחת, לדוגמה, לחם שאור או פיתות טריות בצד – זה בהחלט רעיון נהדר!
שאלות ותשובות
מה מקור המנה הזו?
הג חנון תימני מקורו במסורת תימנית עתיקה, שנעשתה על ידי סבתות הפרטיות, וההכנה שלו היא כמו סוד משפחתי, שמועבר בין דורות בתנאים מסוימים.
האם ניתן לאכול את המנה הזו חמה או קרה?
כמובן! ההמלצה היא לאכול חם, אך גם כשהיא מתקררת, הג חנון יישאר טעים מאוד.
מה אני יכול לשים במקום חומוס?
אפשר לשים בוטנים מורתחים או אפילו עדשים למי שאוהב גיוון.
האם זו מנה בריאה?
בהחלט! עם חלבון מהבשר או האלטרנטיבה והחומוס, זה בהחלט מתכון דל פחמימות, בריא ומזין.
האם אני יכול להקפיא את הג חנון?
רגיל, אחרי הבישול ניתן להקפיא! רק אל תהססו לחמם אותו שוב לפני ההגשה.
מה קובע את המרקם?
המרקם המיוחד מגיע מהתהליך של הכנת החמצן, אז אל תדלגו על השלב הזה!
להכין אותו עם ירקות כמו קישוא אפשר?
כמובן! הירקות יהפכו את המנה ליותר צבעונית ובריאה.
מה מחליף בשר טלה במתכון?
יש מקום לבשר עוף או לשלם את מחיר השרימפס למי שאוהב ים.
האם צריך להוסיף תבלינים מיוחדים?
המומלץ לקחת את הכמון והקימל שמוסיפים טעמים חלומיים!
כמה זמן נשמר במקרר?
בסביבה נכונה, מדובר על מספר ימים, אבל אם תישאר תאמינו לי – היא תיעלם במהירות!
קל להרגיש את האהבה שבמטבח כשאתם מבשלים ג חנון תימני. אז אל תתעצלו, הזמינו חברים או משפחה, שימו קולה נחמדה ברקע, ובשלו יחד. שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות ותנו לעולם לטעום!
כתיבת תגובה