איך מכינים אוזני פיל מבצק עלים בקלות ובמהירות
איך מכינים אוזני פיל מבצק עלים
נשקול רגע. מהו הדבר שמלהטט בעין, מענג את החיך וגורם לכל אחד מכם ללקק אצבעות? אהה! אוזני פיל, כמובן! מנה זו נמצאת בפסגת המתוקים האגיים, השמורה לימים מיוחדים, ובמיוחד לחג הפורים. אבל למה רק אז? השנה, אנחנו נהפוך את המתכון לכך שיהיה מדהים, משגע ומעלף. בדיוק כמו שאמא שלנו הכינה ובדיוק איך שאנחנו אוהבים – קריספיות מבחוץ, רכות ומפנקות מבפנים. אז בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון: 45 דקות. רמת קושי: בינונית. עובר על: 8 מנות.
- זמן הכנה: 15 דקות.
- זמן אפייה: 20 דקות.
- הליכה למקרר בשביל הבצק: 10 דקות (ולמי ששואל, זה ממש לא נחשב).
- רמת קושי: בינונית ולא יותר.
- מניחים את החברים סביבכם, כי זו מנה שתרצו לגנוב מהצלחת של כולם.
הרכיבים הדרושים
בואו נעבור על המרכיבים השונים שהופכים את אוזני הפיל שלנו למשהו אגדי, כזה שלא תשכחו עוד זמן רב. מדובר במרכיבים פשוטים, אך השילוב שלהם ביחד הוא זה שעושה את ההבדל.
- 500 גרם בצק עלים, נמס אם אפשר (לא רואים אתכם, הקפידו על האיכות).
- 100 גרם סוכר (אפשר יותר אם ב-Sweet Tooth שלכם זקוק להזנה).
- 1 שקית סוכר וניל או תמצית וניל (כי כל דבר וואן הוא הכי טעים שיש).
- קמצוץ קינמון (לא לפספס את הטריק הזה, קינמון שם את האוזניים על המפה).
- שמן לטיגון (שלא יפתיע אתכם, השמן הוא חבר של האוזניים).
ולא נגמר כאן! בואו נדבר על כמה מרכיבים חלופיים, כך שגם הצמחונים או אנשים רגישים לגלוטן יוכלו ליהנות. אפשר להשתמש בבצק עלים ללא גלוטן, וישנן אפשרויות טבעוניות שמתאימות גם עבור מי שמחפש להיות יותר בריא. האוזניים יהיו מדהימות, ממכרות ומיוחדות בכל גרסה שתבחרו!
שלבי ההכנה
השלב הראשון מתחיל בבצק. זהו הזמן לשים את כל המידע שהבאתם ממסעדות ומספרות אמא ולשים אותו למבחן.
- מוציאים את הבצק עלים מהמקפיא ומניחים אותו להפשיר בטמפ' החדר. זה חשוב! מהשקיות לא יוצא כלום.
- משטחים את הבצק בעזרת מערוך לעובי של כ-3-4 מ"מ.
- מפזרים על הבצק סוכר, סוכר וניל וקינמון, ונותנים לכל העניינים האלה איזו סיבוב נוסף עם המערוך.
- קolding שמלות את הבצק כך שיהיה בצורת מלבן.
- חותכים ריבועים בגובה של כ-10 ס"מ לריבועים.
- מניחים לצידי הבצק שני קווים ריקים, כי פתחנו מיליון רוחות ואז טורפים, כדי שלא יתפוס בשלוקת העמוק.
- מטגנים בשמן חם מאוד עד להזהבה משני הצדדים (זה הקסם מתבצע!).
- מניחים על מגבת טלה לספוח שומן.
אתם יכולים להרגיש את הריח הנהדר שהולך להשתלט על המטבח ויגרום לכולם להתקרב. אתם בהחלט בדרך לחגיגה גדולה!
אפשרויות שדרוג ותוספות
בתיאוריה, אוזני הפיל מאוד מקבלות שדרוגים. אם רוצים לשדרג ולפרוץ את הגבולות של הטעמים, אפשר לשלב כמה פירות יער מיובשים. זה ייתן מגע טרי ומרענן, כמו גם טעם חגיגי.
עוד טיפים שלי כוללים – קישוט עם שוקולד מומס למעלה. לא תאמינו איזה שדרוג זה!
הדבר הכי חשוב – אל תשכחו לספר לחברים שלכם כמה שזה טעים!
שאלות ותשובות
איך ניתן לשמור על אוזני פיל לאחר האפייה?
לחכות שיתקררו לגמרי ואז לשמור בקופסא אטומה. אחרי כמה ימים, האם יתייבשו? בהחלט, אבל אין ממה לדאוג! לוקחים מעט מים וממש בשניות הם יחזרו למצבם הקודם.
מה אם אני רוצה להכין את הבצק בעצמי?
בוודאי! מקבלים מתכון בסיסי לבצק עלים, חלום שחוזר על עצמו הכנתו יכולה להיות ממש מהירה. פשוט צריך להסבים מסביב לכל תהליך החימום והקפיצה של החמאה.
האם ניתן להוסיף קקאו לבצק?
כמובן! זה ייתן טוויסט מעניין לאוזניים. שידרוג שלקחתי ממסעדת גלריות מפורסמת ואם תשתדלו – זה גם ידהים אתכם.
האם אפשר לטגן את האוזניים בשמן זית?
שמן זית יתן תפיסה רכה יותר, אולם טעם שונה. נשמע לכם דיסוננס? באחריותכם לבדוק סגנונות שונים.
כמה זמן שאריות אוזני פיל מחזיקות?
שאריות במזגן יישארו בקרוב שבועיים. אם השארתם בחוץ, קבלו יומיים בלבד.
האם ניתן להכין אוזני פיל ממילוי אחר?
אם אתם אוהבים את האוזניים שלכם קצת יותר המיוחדות, אפשר למלא עם ממרח אגוזים, ממרח שוקולד או כל שילוב כנראה שתרצו!
מה יכול להיות תחליף לסוכר בשביל הטבעונים?
מועכו דמררה או ממתיקים כמו סוכר קנים. האלטרנטיבות יש לא פעם אפילו טעם רענן יותר. יש להרגיש את מרקמו.
אם אני מעדיף אוזני פיל פחות מתוקות, מה לעשות?
אפשר להפחית את כמות הסוכר למילוי. זה ישפיע על כל הקטנה, אך בהחלט יוכל להוסיף לעושר הטעמים.
איפה ניתן להשיג את הבצק עלים?
הבצק ניתן להשגה בכל סופרמרקט, במקררי המוצרים הקפואים – מדובר בחומר איכותי שיכול לפתוח בפניכם עולמות חדשים!
האם ניתן לאפות את האוזניים במקום לטגן?
בהחלט! אם אתם רוצים גרסה יותר בריאה, אופים בתנור על תבנית Marbled עד להזהבה והחום ☺.
אז מה אתם מחכים? חקרו, השרו השראה, והחמצו את חומרי התיבול שלכם כך שתוכלו לשתף את המתכון לכולם! שתפו את המתכון ברשתות החברתיות ואפשרו לכולם ליהנות מאוצר המתוק שלכם!
כתיבת תגובה