גלילות חצילים עם גבינה ב-10 דקות שתשגע אתכם
גלילות חצילים עם גבינה – מתכון מדהים שמשגע את כולם!
כשהחציל פוגש את הגבינה, התוצאה היא פשוט מעלפת. גלילות חצילים עם גבינה הן המנה האידיאלית לכל ארוחה, חגיגה או סתם כשבא לכם לפנק את עצמכם. הן קלות להכנה, טעימות בצורה מדהימה ומעבר לכך – גם יפות לעין. נוכל לתאר אותן בשמות כמו "הכי טעים שיש" ו"מאכל של סבתא", אך כל מי שטועם יודע שהן הרבה מעבר לזה. איך אפשר לא להתמכר לגלילות האלה? בואו ניכנס אל עולם החצילים ונלמד להכין את המאכל המושלם הזה.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 אנשים
המתכון שלנו יהיה כל כך טעים שמומלץ להכין כמות כפולה – כי מהר מאוד תגלו שכולם רוצים עוד! חצילים, גבינה, תיבול וקצת אהבה מצריכים אותנו. בזמן שנסביר כיצד להכין את המנה הזו, תשמעו את רעש ביסים של אנשים מסביב שיתחננו לעוד.
הרכיבים הדרושים
- 2 חצילים בינוניים באורך 20 ס"מ
- 200 גרם גבינת פטה מפוררת
- 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 2 שיני שום כתושות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- בזיליקום קצוץ לקישוט (אופציונלי)
אם תרצו לגרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הגבינות בגבינת סויה. למי שמחפש גרסה דלת פחמימות, ניתן להשמיט את החציל ולהשתמש בירקות אחרים כמו קישואים. המגוון רחב, והמחשבה על השינויים שתוכלו לעשות למנה הזו היא באמת אין סופית!
שלבי ההכנה
בואו ותשמעו על הדרך שבה אנחנו מכינים את הגלילות. זה לוקח רגעים ספורים, ותוך זמן קצר נראה את התוצאה המרהיבה!
- חותכים את החצילים לאורך לפרוסות דקות בעובי של כחצי ס"מ.
- מחממים מחבת עם שמן זית על חום בינוני.
- טגנים את פרוסות החציל עד שהן מקבלות צבע חום זהוב משני הצדדים, כחמש דקות לכל צד.
- מסננים את הפרוסות על נייר סופג כדי לספוג עודפי שמן.
- בקערה, מערבבים את גבינת הפטה עם הגבינת מוצרלה, השום הכתוש, המלח והפפריקה.
- לוקחים פרוסת חציל, מניחים כף מהתערובת במרכז, מגלגלים ומניחים את הגלילה על צלחת.
- ממשיכים כך עם כל פרוסות החציל והמלית.
- מניחים את הגלילות על מגש ומקשטים בבזיליקום קצוץ אם רוצים.
- ומגישים מייד, עם סלט ירוק בצד.
זה כל כך פשוט, שתרגישו שזה למעשה מאכל של סבתא – עם כל הטעמים המוכרים והאהובים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם תרצו לשדרג את הגלילות, תוכלו לזלף עליהן רוטב עגבניות עשיר או טחינה מעל, והנה פיצוץ של טעמים. אפשר גם להוסיף פטריות או זוקיני למלית ולגרום לכולם לשאול אתכם איך עשיתם את זה כל כך טעים! כמו כן, תוספת של אגוזי מלך קצוצים יכולה להקנות למנה טוויסט מעניין ומרענן.
שאלות ותשובות
איך שומרים את הגלילות לאחר ההכנה?
שמרו את הגלילות בקופסה סגורה במקרר. הן נשמרות היטב עד יומיים.
האם אפשר להקפיא את הגלילות?
כן, אפשר להקפיא את הגלילות, אך מומלץ לעשות זאת לפני הטיגון. השאירו אותו בשקית סגורה.
אפשר להשתמש בחצילים קטנים?
בוודאי! חצילים קטנים מתאימים במיוחד למנה הזו ולמעשה מקנים לה נראות מאוד אסתטית.
מה כדי לספק לצד הגלילות?
תוכלו להגיש את הגלילות עם סלט ירוק רענן, או לחם פשוט שניתן לשsטח עם טחינה.
איזה סוג גבינה הכי טוב למלית?
גבינת פטה ומוצרלה הן הבחירה הקלאסית, אך תוכלו לנסות סוגים שונים כמו גבינת יוגורט או גבינת קוטג'.
איך אני גורם לגלילות להיות קצת חריפות?
הוסיפו קצת צ'ילי קצוץ או פפריקה חריפה לתערובת גבינת הפטה והומלץ.
כיצד ניתן להגיש את הגלילות?
אפשר להניח אותן על צלחת שטוחה, לקשט עם עשבי תיבול ולספק רוטב בצד.
מה אם אני לא אוהב חצילים?
תוכלו להחליף את החצילים בכרובית או קישואים – התוצאה תהיה משגעת לא פחות!
האם המנה מתאימה לאורחים צמחוניים?
בהחלט! הגלילות הן בחירה מצוינת לכל סוגי הדיאטות.
איך מונעים מהחצילים להיות מרירים?
טיפ חכם הוא למלח את פרוסות החציל לפני הטיגון למשך כ-30 דקות, כך הם יוציאו נוזלים ומרירות.
עכשיו, כשאתם יודעים איך להכין גלילות חצילים מדהימות, הגיע הזמן לנסות את המתכון ולשתף אותו עם כל החברים שלכם! אם אתם מרגישים שהמתכון משגע, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ את האהבה למאכלים טובים! כל אחד מגיע לטעום את המושלם הזה.
כתיבת תגובה