חזה עוף בטמפורה רון יוחננוב שתשגע אתכם
חזה עוף בטמפורה על פי מתכון מדהים של רון יוחננוב
תארו לכם רגע את החוויה המרגשת של לחכות לשישי בערב, הריח המדהים שעוטף את הבית ובעיקר את הסקרנות שמתמלאת לקראת הדבר הקסום שעתיד לצאת מהמטבח. אם אתם אוהבים אוכל טעים, שאפשר לנשנש אותו כמו פופקורן, ולהרגיש שהוא ממכר ברמות קיצוניות – המתכון הזה הוא בדיוק בשבילכם! חזה עוף בטמפורה הוא פשוט מנה מושלמת, כל כך משגעת ובעלת טעמים עשירים, שאתם לא תפסיקו ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
בכדי ליצור את המנה הזו שתשאיר אתכם עם טעם של עוד, יש צורך במעט רכיבים, אבל אתם תופתעו לראות כמה הם משדרגים את המנה לרמות אגדי!
- 500 גרם חזה עוף (מומלץ להעדיף את החלק ללא שומן).
- 1/2 כוס קמח חיטה.
- 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט.
- 1/4 כוס מים (יש להתאים לפי הצורך).
- 1 ביצה.
- 1/2 כפית מלח.
- 1/2 כפית כמון.
- 1/4 כפית כורכום.
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה.
- שמן לטיגון (כמובן, לא חסכנו).
- יהיו צורך בתוספות כמו ירקות מוקפצים או רטבים שונים!
מרכיבים חלופיים
אם בא לכם לגוון, אפשר לשדרג את המתכון עם כמה שינויים – חזה עוף יכול להיות מוחלף בחזות שונות כמו – טופו או דגים, ובכך להפוך את המנה לטבעונית או לדלית גלוטן. אפשר גם להוסיף לתערובת התיבול FRESH HERBS כמו בצל ירוק, פטרוזיליה או דוכס!
שלבי ההכנה
ועכשיו – בואו נצלול לעשייה המרגשת! פשוט אין כמו התחושה הזו כשכל המרכיבים מתחברים למנה מושלמת. שימו לב!
- חוצים את חזה העוף לחצאים דקים על מנת לקבל נתחי עוף דקות יותר.
- מערבבים את כל רכיבי הבלילה בקערה – הקמח, מיץ התפוזים, המים, הביצה, המלח והתערובות התבלינים.
- מניחים את נתחי העוף בבלילה ומוודאים שהם מכוסים לגמרי.
- מחממים את השמן ב frying pan בעמידה גבוהה.
- כשחם, משרים כל נתח עוף בבלילה ואז מניחים אותו בעדינות בשמן.
- מטגנים כל צד במשך כ 3-4 דקות עד שהעוף מקבל צבע זהוב ומורגש טוב.
- מניחים את נתחי העוף על נייר סופג להוצאת השומן העודף.
- מתבלים במעט מלח אם יש צורך ולדאוג לרוטב נלווים.
אפשרויות לשדרוג או תוספות
רוצים להפוך את המנה הזאת למושלמת עוד יותר? יש לא מעט אפשרויות! אפשר להגיש את חזה העוף עם תה ירוק, לסחוט עליו מיץ תפוזים ונענע טרייה, או לשדרגו עם סלט קצוץ שמשמש כתוספת עונג. כמובן שכדאי להכין רוטב סויה מתוק או רוטב חריף מאד, כי אי אפשר לוותר על זה!
שאלות ותשובות
איך להבטיח שהעוף יישאר עסיסי?
מומלץ לטגן על חום גבוה ולאחר מכן לערוך את הטיגון בעדינות, כדי שהחום לא יתפוס את העוף וישאיר אותו יבש.
מה עושים אם אין לי מיץ תפוזים?
לא נורא! אפשר להמיר אותו בכל מיץ הדרים אחר או במשקה קל נוסף.
אפשר להכין את המנה הזו בתנור?
כמובן! אפשר לאפות את נתחי העוף בתנור בחום גבוה, אך טיגון זו הדרך להרגיש את הכיף!
איך להחזיק את המנה הזאת לזמן יותר ארוך?
המנה הולכת מצוין למקפאה, פשוט הכינו את החתיכות והקפיאו. לאחר מכן חום מחדש על תבנית בתנור.
כיצד להפעיל את הבלילה עם עוד טעמים?
אפשר להוסיף גבינות שונות לבלילה, או תוספות של ירקות קצוצים.
כמה זמן לוקח לטגן?
כל צד לוקח בסביבות 3-4 דקות, תלוי בחום ובגודלי הנתח.
האם ניתן להכין את המנה מראש?
בהחלט! אפשר להכין מראש, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה.
איזה רטבים מתאימים עם עוף בטמפורה?
רוטב סויה, רוטב טריאקי או סאטה, אבל בעצם כל רוטב שמתאקל!
האם ניתן להכין לגרסה דלה יותר בשומן?
כן! השתמשו בשיטה של אפייה על מנת להפחית את השמן.
האם ניתן להכין עם ירקות?
בדיוק! פשוט הוסיפו גזר, קישואים או ברוקולי לבלילה והכינו אותם עם העוף.
אהבתם את המתכון? אל תשכחו לשתף ברשתות החברתיות ולספר לחברים! אין דבר יותר טוב מלזכות לשיתוף של טעמים מדהימים!
כתיבת תגובה