חזה עוף עם שעועית ירוקה ופטריות בקלי קלות
"`html
חזה עוף עם שעועית ירוקה ופטריות
דמיינו את עצמכם ניצבים במטבח, עם ריח של חזה עוף מתבשל שמתמזג עם ניחוחות השעועית הירוקה והפטריות. נשמע טוב, נכון? ובכן, זה לא רק נשמע טוב – זה גם מדהים וממכר! המנה הזו היא ממש אגדי ומספקת חווית אכילה מושלמת. תודה לאמא שלנו שהעבירה לנו את המתכון המשגע הזה! לא רק שהיא בריאה, היא גם קלה להכנה ואפשר לשדרג אותה בקלות. אז קחו אוויר, קחו מחבת, ונתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-4 מנות
המרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המעלפת הזאת, אנו נדרשים למספר מרכיבים פשוטים, אך יחד הם יוצרים שילוב קסום:
- 600 גרם חזה עוף
- 300 גרם שעועית ירוקה טרייה
- 200 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- מיץ מלימון אחד
- קצת פטרוזילה קצוצה לקישוט
על מנת לשדרג את המתכון הפשוט והטוב הזה, תוכלו לשקול להשתמש בשעועית משומרת או אפילו לשדרג לפטריות פורצ'יני שבהן יש טעם יותר אינטנסיבי.
שלבי ההכנה
אהבתי את השלב הזה! זה בדיוק הזמן להיכנס לאקשן ולראות כיצד אנחנו יכולים לשלב את כל המרכיבים לכדי מנה נפלאה!
- חתכו את חזה העוף לחתיכות בגודל בינוני.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
- מוסיפים את חזה העוף למחבת ומשחימים אותו היטב מכל הצדדים.
- הוסיפו את השום הקצוץ והפטריות למחבת, והמשיכו לבשל עד שהפטריות מתחילות להתרכך.
- בקצרה, מוסיפים את השעועית הירוקה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפפריקה, המלח, והפלפל, ולבסוף את מיץ הלימון.
- בישלו הכל יחד כסוג זמן של 5 דקות, עד שהשעועית רכה אך עדיין פריכה.
- מגישים על צלחת ומפזרים מעל פטרוזילה קצוצה.
לבסוף, הכינו את עצמכם ללקק את האצבעות – הצלחת הזו פשוט משגעת!
שדרוגים ותוספות אפשריות
כמובן, יש תמיד מקום לשדרוגים! רוצים להפוך את המנה למעט יותר מופלאה? כאן יש כמה רעיונות:
- מוסיפים כף של סויה לארומה אסייתית
- שמים קוביות של תפו"ג מבושל לארוחה מלאה יותר
- מוסיפים חצי כוס של חציל קלוי לאהבה ישראלית
- מגישים עם אורז לבן או קינואה לבריאות נוספת
שאלות ותשובות
איך אפשר להכין את המנה טבעונית?
כדי להפוך את המתכון לטבעוני, פשוט החליפו את חזה העוף בטופו מרודד או בשעועית שחורה. תנו לטופו לספוג את כל התיבול.
מה ניתן לעשות אם אין לי פטריות?
אם אין פטריות זמינות, אפשר להשתמש בירקות אחרים כמו קישואים או חצילים. שימו לב ששמים אותם לפני השעועית כדי שיתבשלו מספיק.
האם אפשר לשמור את השאריות במקרר?
בהחלט! זה נשמר מעולה במקרר עד ל-2 ימים. פשוט חימום קל ואפשר לאכול שוב!
מה אני יכול להשתמש במקום שמן זית?
אתם יכולים להשתמש בשמן קוקוס או אפילו בשמן חמניות. כל שמן טוב יעשה את העבודה.
האם יש פתרון למי שלא אוכל פחמימות?
אפשר להניח את השעועית ולאכול רק את העוף והפטריות עם תוספת ירקות חיים. זה בריא ומרענן!
מה עלי לעשות אם המנה יצאה מלוחה מדי?
אם המנה מלוחה מדי, הוסיפו תפוח אדמה מבושל שיספוג את המליחות, או תוסיפו קמצוץ סוכר לנסות לאזן את הטעמים.
האם אני יכול להוסיף גבינה?
כמובן! גבינת מוצרלה או פריזאי מרוסקת מעל המנה לאחר ההכנה יספקו נימוחות שאי אפשר לעמוד בפניה.
האם אפשר להקפיא את המנה?
לא מומלץ להקפיא את המנה הזאת משום שהירקות עלולים להתרכך מידי. עדיף לשמור במקרר אם הצלחתם לא לסיים את המנה.
מה ניתן להגיש בצד?
האידיאלי הוא אורז לבן, קינואה או סלט ירוק טרי. זה ישלים את המנה בצורה אידיאלית.
שואלים אם יש רוטב מומלץ?
חומץ בלסמי מעורבב עם דובשן יכול להיות רוטב מופלא למנה – קצת מתוק ומעט חומצי.
אז למה אתם מחכים? זה הזמן לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות ולפרסם לחברים!
"`
כתיבת תגובה