לחמניות ממולאות בשר טחון טעימות תוך 10 דקות
לחמניות ממולאות בשר טחון: טעמים של בית
דמיינו את הריח המושלם שמתפשט בבית בזמן שאתם מכינים לחמניות חמות ופריכות, ממולאות בשר טחון. זוהי המנה המושלמת לכל אירוע, ואפילו סתם לסוף שבוע משפחתי. כמו שאמא וסבתא יכינו, אבל עם טוויסט מודרני ומקורי. ההכנה כל כך קלה, שהתוצאה תהיה אהובה על כל בני הבית. אתם תהפכו את הרגעים עם המשפחה להנאה משגעת, וגם תוכלו לשעשע את עצמכם במועדים מיוחדים. אז בואו נכנס יחד למטבח ונכין את המתכון המדהים הזה!
זמן הכנה ורמת הקושי
- סה"כ זמן הכנה: 10 דקות
- רגמת קושי: קל
- מספר מנות: 12 לחמניות
הרכיבים הדרושים
כעת, נתחיל בשלב הראשון – המצרכים. כדי להכין את הלחמניות הממולאות בשר טחון המושלמות, נזדקק לכל האהובים עליכם:
- 500 גרם בשר טחון (עגל, עוף או טופו לגרסה צמחונית)
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 גזר גדול, קצוץ דק
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס אורז (בתוספת מים לבישול)
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כפית שטוחה של כמון
- כף שמן זית
- 12 לחם המצות או בצק פיתות מוכן
- ביצה רטובה למריחה לפני האפייה
אם אתם מעדיפים גרסה בריאה, אפשר להשתמש באורז מלא או בקמח כוסמין למילוי. ובאופן כללי, אם יש לכם העדפות תזונתיות כמו טבעונות, ניתן להחליף את הבשר בשעועית שחורה או עדשים מבושלות. הלחמניות יהפכו למפוצצות טעמים ובריאות!
שלבי ההכנה
השלבים הבאים בדיוק היכן שנעשה קסמים! הצעד הראשון הוא הכנת המילוי:
- במחבת, מחממים את שמן הזית, ומוסיפים את הבצל הקצוץ והגזר.
- מטגנים עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה נוספת.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהבשר משנה את צבעו.
- מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את האורז ואת המים, מכסים ובשלים כעשרים דקות עד שהאורז מתבשל ומתרכך.
- מוסיפים את הפטרוזיליה והתבלינים ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מניחים לתערובת להתקרר.
- לוקחים חתיכת בצק, ממלאים בכף מהתערובת, ומקפלים את הבצק סביב המילוי.
- מניחים על תבנית עם נייר אפייה ומברשים בביצה רטובה.
- חוזרים על הפעולה עד שנגמר הבצק והמילוי.
- אפיית הלחמניות בתנור על 180 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהן מתייצבות ומקבלות צבע זהוב וריח נעים. אל תשכחו לרחרח!
מאחלים לחמניות חמות ופריכות, וכל שלב בתהליך הוא חוויה בפני עצמה. כל שלב מבטיח שהתוצאה תהיה ממכרת ומעלפת.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמו שמתבקש ממנות ביתיות, יש אין ספור אפשרויות לגוון את המתכון המדהים הזה:
- לשדרוג נוסף, הוסיפו גבינת מוצרלה לתוך המילוי. היא תימס בפה ותיצור שהתחושה הכי טעימה שיש.
- במקום אורז, השתמשו בלחם שנותר לכם, והפכו את הלחמניות למתכון של ניחוחות לחם.
- אפשר להוסיף תבלינים נוספים כמו פפריקה או עשבי תיבול שונים לכל התוספות. אל תהססו לבחון!
כיצד ניתן לאכול אותן? ישר מהתנור, חמות, או לגרוס ישר לסלט רענן. זה מושלם.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הלחמניות ביום קודם?
כמובן! הכי טוב לדאוג לאחסן אותן בכלי סגור במקרר. חימום קצר בתנור ובסיס הבצק יישאר פריך ורך.
אפשר להכין מילוי צמחוני?
בהחלט! שקול להשתמש בהצלחה עם פטריות קצוצות קצוצות או קישואים מוקפצים מעניינים.
מה בדיוק סוג הבצק שאפשר להשתמש?
שימוש בבצק קל לתפיסה או פיתות. לחמים קנויים יכולים להוות חיסכון בזמן.
כמה זמן ניתן לשמור אותן במקפיא?
כשהן עטופות היטב בניילון נצמד או בסקית בטוחה, אפשר לשמור במקפיא כחודש.
האם אפשר להחליף את הבשר?
בהחלט! אפשר להשתמש בעוף טחון או תחליפי בשר כדי ליצור טעמים אחרים.
מה הטכניקות המומלצות למילוי?
תנו לדמיון שלכם להתפרץ! זה יכול להיות תחליפי בצק, גבינות נוספות, ירקות מרקיעת שחקים.
כמה זמן לוקח לבשל את המילוי?
בין 15 ל-20 דקות מבוקר הקיום של כל רכיב לבישול מושלם.
באיזו תוספת אפשר לשדרג את הלחמניות?
רוטב יוגורט מתובל או טחינה מהירה זה מה שיעניק רעננות וצליל טעים.
אילו סוגי סלטים הולכים טוב עם זה?
סלט ירוק עם רוטב צהוב או סלט קצפת עם תוספת של חצילים.
האם אפשר לאפות את הלחמניות בפרק זמן קצר יותר?
האחריות שלי היא אבקש שהאצבעות שלכם לא יפגעו. הכנה מדויקת היא המפתח!
נשאר לכם רק לשתף! אם אהבתם את המתכון המדהים הזה של לחמניות ממולאות בשר טחון, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים והמשפחה שלכם ברשתות החברתיות, כדי שגם הם ייהנו!
כתיבת תגובה