סוד הקובה סולת עם בשר טחון שלא הכרתם!

סוד הקובה סולת עם בשר טחון שלא הכרתם!

מתכון לקובה סולת עם בשר טחון – האגדי שלא תשכחו!

עכשיו אני רוצה לשתף אתכם במתכון שיביא את השמחה למטבח שלכם. מדובר בקובה סולת עם בשר טחון, מנה שמשלבת טעמים מסורתיים עם נגיעות מודרניות. קובה סולת הוא מאכל מסורתי שמבוסס על בצק סולת, המשמש ליצירת כדורים ממולאים בבשר טחון. המנה הזו היא לא סתם אכילה – היא חווית טעמים ומרקמים שלא תשכחו. הבצק הוא אוורירי ונימוח בפה, והבשר נהיה מושלם לאחר בישול ארוך. אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון ורמת הקושי

  • זמן הכנה: 90 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 4-6 מנות

כל גרסה של הקובה הזו משגעת וממכרת, ובכל ביס תרגישו את החמימות של המסורת. וחשוב לזכור – הכנת קובה היא לא רק אוכל, זו חוויה מדהימה שבה אנחנו מכינים דבר מה מתוק מחומרי גלם פשוטים, שמתמזגים לכדי יצירה נפלאה.

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם סולת
  • 250 מ"ל מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 500 גרם בשר טחון (בקר או כבש)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2-3 כפות רסק עגבניות
  • מים לרוטב

מי שרוצה יכול גם להוסיף תבלינים נוספים לפי טעם אישי, כמו קינמון או כמון, זה רק יוסיף לעומק של הטעמים.

מרכיבים חלופיים

לאלו מכם שמחפשים גרסה טבעונית, אפשר להמיר את הבשר בטופו או חלבון צמחי כמו סייטן. כמו כן, אפשר להחליף את הסולת בקמח חומוס או קמח תפו”ח ללא גלוטן, ולכן כל אחד יכול למצוא את הגרסה שמתאימה לו.

שלבי ההכנה

והנה יגיע החלק המרגש ביותר – שלבי ההכנה. שימו לב שזו הדרך המיוחדת להכין את הקובה ולהרגיש מה זה באמת טעים.

  1. שמים את הסולת בקערה ומוסיפים את המים, שמן הזית והמלח. מערבבים עד שהבצק אחיד.
  2. מניחים לבצק לשבת 20 דקות כדי שיתפוס את המרקם הנכון.
  3. במהלך ההמתנה, מכינים את המלית: מחממים מחבת עם טיפה שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב. מתבלים בכמון, פפריקה, מלח ופטרוזיליה ועד שהבשר מתבשל.
  5. ברגע שהבשר מוכן, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים. זה הזמן להוסיף מים למילוי כדי שיהיה עסיסי.
  6. לאחר שהבצק התיישב, לוקחים כף מהבצק ומעבירים אותו לידיים לחות. מייצרים כדור שטוח וממלאים אותו במלית הבשר בטבעות קלות.
  7. מניחים את הכדורים בעדינות בסיר עם מים רותחים ומבשלים במשך 20 דקות.

זה נשמע פשוט, לא? והטעמים?! מעלפים! תנו לדמיון שלכם להשתולל עם כל ביס, תרגישו את החום של הבית, את הריחות המתפשטים מכל עבר.

תוספות ושדרוגים

מדי פעם, כשאני מכין את הקובה, אני מוסיף לתבשיל כמה ירקות קצוצים כמו קישואים או גזר. זה נותן טוויסט מדהים! אפשר גם להגיש את הקובה עם חומוס סלט טרי או יוגורט – תוספת מרעננת מאוד.

שאלות ותשובות

מה כדאי לעשות אם הבצק נדבק בידיים? לא להילחץ! פשוט לשים טיפה שמן על הידיים, וזה יקל על ההכנה.

אפשר להקפיא קובה אחרי ההכנה? בהחלט! הקפיאו את הכדורים אחרי שהשתרעו ותוכלו לאכול אותם בימים הבאים.

מה הנך עושה אם אני רוצה קובה פחות מתוקה? אפשר להפחית את כמות רסק העגבניות או להוסיף ירקות אחרים למילוי.

האם יש תחליף לסולת? אתם יכולים לנסות קמח חומוס, קמח תפו”ח או קמח שמכיל תפו”ח.

כמה זמן קובה נשמר במקרר? קובה נשמר כ3-4 ימים במקרר אם הוא מכוסה היטב.

איך יודעים שהקובה מוכנה? ברגע שהכדורים צפים על פני המים, הם בדרך כלל מוכנים!

מה הכוונה ב"חריף" במילוי? אני ממליץ להוסיף מעט שטי אל כלב טחון או שום קצוץ, תלוי בטעם האישי שלכם!

אפשר להחליף את הבשר עם דגים? בהחלט! ניתן להשתמש בקלמרי או סלמון קצוץ.

האם אפשר למלא את הקובה עם גבינות? כמובן, גבינת פטה או מוצרלה יהיו נפלאות במילוי!

מה תהליך ההגשה המומלץ? הגישו את הקובה עם סלט ירקות טרי או יוגורט, זה מתקבל מצוין!

לסיום, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם. תעבירו את הטעמים והאהבה למישהו אחר שצריך קצת חום בלב. שתפו והפיצו יופי של מתכון! תהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *