עוגת בננות ללא גלוטן עם קמח שקדים בקלות ובמהירות
"`html
וקול שירה של בננות: עוגת בננות מעלפת ללא גלוטן עם קמח שקדים
עברו כבר שבועיים מאז שהשכנים שלי התעקשו להביא לי את הבננות שהתחילו להתרפק ולהזדקן. מי יודע, אולי זו שפה חדשה שכולנו צריכים ללמוד – של בננות. לא עבר הרבה זמן עד שהבננות התחילו לדרוש: "תפניק אותנו לעוגה משגעת." אז יצרתי עוגה שמתאימה לסוגי דפוסים ושבירות שמזמינים גם את הטבעונים וגם את gluten-free-ים לחגוג יחד. רוצים לדעת איך עושים את זה? אתם הולכים ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 45 דקות
- רמת קושי: קליל כקיץ
- מספיק ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשעזבתם את הדאגות בפתח המטבח, הגיע הזמן להבין מה צריך בשביל להכין את עוגת הבננות הזו. לא רק מדובר כאן בבננות נעלבות שצריכות חיבוק. מהנסיון שלי, הכל מתחיל בקמח השקדים המדהים, שמעניק לעוגה מרקם נימוח ואוורירי. אז בואו נתחיל להרכיב את לוח הרכיבים.
- 4 בננות בשלות ומדברות (כלומר, לא לבוא איתן לשיחה, אלא פשוט בשלות)
- 200 גרם קמח שקדים – זה אגדי, בלי שמץ של גלוטן!
- 100 גרם סוכר קוקוס (לגרסה מתוקה ובריאה)
- 3 ביצים
- 75 מ"ל שמן קוקוס (שייתן טעם טרופי)
- 1 כפית קינמון (לעודף חמימות)
- 1 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח (כזה שידגיש את כל הטעמים)
- אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי אבל משגע)
שלבי ההכנה
עכשיו כשהרכיבים כולם מוכנים, הגיע הזמן להתחיל את המסע הקולינרי המדהים שלנו. אתגרנו את עצמנו ללמוד מה זה לעבוד עם קמח שקדים, מדהים המידע שיש! אז אתם מוכנים? יאללה, בואו נתחיל!
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מועכים את הבננות בעזרת מזלג עד שהן מתרקדות ונהיות נוזליות ככה שיתאימו לפסנתר.
- בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם הסוכר קוקוס ושמן הקוקוס עד שהתערובת נראית משגעת.
- מוסיפים את הבננות המועכות לתערובת ומערבבים היטב.
- בקערה נוספת מניחים את קמח השקדים, קינמון, סודה לשתייה ומלח ומערבבים למשך 2-3 דקות, עד שיתחברו.
- מכניסים את הרכיבים היבשים לתערובת הרטובה ומערבבים בעדינות עד שהכל מתאחד.
- אם רוצים להוסיף אגוזי מלך, עכשיו זה הזמן – זה מסווג כמשגע.
- מעבירים את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך 40-45 דקות או עד שהעוגה מזהה קיסם מוכנס עד שהוא יוצא יבש.
- נותנים לעוגה להתקרר במשך 15 דקות לפני שמוציאים מהתבנית.
שדרוגים ותוספות אפשריות
אין דבר כמו להפתיע את עצמכם! אם אתם מרגישים יצירתיים ושואפים לטעמים חדשים, תוספות שונות יכולות להוביל אתכם למעלה. תוכלו להוסיף שוקולד מריר קצוץ, גזר מרוסק, או לערוך שינוי ולטעם חמאת בוטנים מעל! האפשרויות רבות, וההנאה שלכם זה מה שחשוב!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בבננות קפואות? בהחלט! בננות קפואות מצוינות לעוגה, רק הקפיאו אותן היטב והפשירו לפני השימוש.
איך יודעים שהעוגה מוכנה? פשוט מכניסים קיסם למרכז העוגה ואם הוא יוצא יבש, זאת העוגה שלכם קוראת “אני מוכנה.”
האם ניתן להחליף את קמח השקדים? לתוצאה דומה בקמח תפו”א או קמח עגבניות גלוטני. כך תוכלו ליהנות מגרסה דלת פחמימות.
מה עושים אם אין סוכר קוקוס? אפשר להשתמש בסוכר חום או סוכר לבן, רק תדעו שהטעם יהיה קצת שונה.
האם העוגה מתקשטת טוב? בהחלט! כדאי להתפרע עם קרם שמנת או רוטב שוקולד, זה משגע.
כמה זמן העוגה מחזיקה? אם תחזיקו אותה בקופסה סגורה מחוץ למקרר, היא תחזיק בין 4-5 ימים. בשג'בולים!
האם ניתן לשמור את העוגה במקפיא? כן, ניתן להקפיא אותה, רק קפלו אותה היטב בניילון נצמד! זה יעזור לשמור על הטריות.
האם אפשר להכין את העוגה ללא ביצים? בהחלט! אפשר להשתמש בתערובת של בננה נוספת או 1/4 כוס רסק תפוחים.
האם ניתן להוסיף תבלינים נוספים? בדיוק! קצת מסקרן, ניתן להוסיף ג’ינג’ר מגורר או קמצוץ של אגוז מוסקט. אפשרויות טעימות!
איפה ניתן להשיג קמח שקדים? קמח שקדים זמין בהרבה חנויות טבע ובסופרמרקטים הגדולים.
כשהמתכון הזה נגמר, כל מה שנשאר לעשות זה לשתף את החוויה! אני ממליצה לכם לזרוק את המתכון הזה לשיתוף ברשתות החברתיות, ולספר לחברים כמה עוגת הבננות הזו מושלמת. תתארו כמה קל להכין אותה, כמתכון בריא שמגיע עם תחושה של “אני יכול לעשות את זה!”. עוגה זו היא באמת מדהימה – ואז תושבי השכונה שלכם יכנסו להתרשם.
"`
כתיבת תגובה