קראמבל תפוחים פרווה עם שיבולת שועל שישגע אתכם
קראמבל תפוחים פרווה עם שיבולת שועל
תארו לעצמכם ערב חורפי, שבו ישבתם על הספה, עטופים בשמיכה רכה, והמתיקות של תפוחים מקורמלים עם קינמון ממלאת את הבית. רגע, לא… זה לא רק דמיון! מדובר בקראמבל תפוחים פרווה עם שיבולת שועל שיהפוך את הערב שלכם למיוחד יותר ממה שיכולתם לדמיין! מתכון זה הוא מדהים, ממכר, ומעלף – תסמכו עלינו, אתם הולכים ללקק את האצבעות. זה לא מתכון סתם, אלא מתכון של אמא, אחד שכולנו חולמים עליו כאשר אנו נזכרים בטעמים של ילדות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, נסקור את הרכיבים שהופכים את המתכון הזה לכזה אגדי:
- 4-5 תפוחים בינוניים (כגון גרני סמית או פוג'י), קלופים וחתוכים לקוביות
- ½ כוס סוכר חום
- 1 כפית קינמון
- ½ כפית אגוז מוסקט, אם אתם אוהבים את הטעם העמוק הזה
- 1 כוס שיבולת שועל (ניתן להשתמש בגרסה דקיקה או עבה, תלוי בטעם שלכם)
- ½ כוס קמח (אפשר להשתמש קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- ½ כוס שמן צמחי (או שמן קוקוס למי שרוצה טעם יותר קראנצ'י)
- ¼ כפית מלח
- ¾ כוס אגוזי לוז קצוצים או שקדים (אופציונלי)
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לגוון את הטעמים, אפשר להחליף את התפוחים בפירות אחרים כמו אגסים או דובדבנים. לא רוצים סוכר? אפשר לשים דחוסי תמרים כממתיק טבעי. כמו כן, לגרסה טבעונית, פשוט החליפו את השמן בשמן זית או שמן קוקוס!
שלבי ההכנה
עכשיו, הגיע הזמן להיכנס לעניין ולגלות איך להכין את הקראמבל המושלם הזה.
- על מנת להתחיל, חמים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מקפלים את התפוחים החתוכים בקערה עם סוכר חום, קינמון ומעט מלח.
מניחים את התערובת בתבנית אפייה. - יוצרים את תערובת הקראמבל: במיקסר, שמים את שיבולת השועל, קמח, מלח, סוכר נוסף ושמן ומערבבים היטב עד שהתערובת מתגבשת.
- מעבירים את התערובת על התפוחים התבלינים שבבתבנית האפייה בצורה אחידה.
- לאחר מכן, אם אתם משתמשים באגוזים – מפזרים אותם מעל.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 40 דקות, עד שהקראמבל מזהיב.
- כשהקראמבל מוכן, תנו לו להתקרר למשך כמה דקות, אך היזהרו – הריח התפשט ואתם עשויים לא להצליח להתאפק!
- מומלץ להגיש עם כדור גלידה פרווה או עם שמנת צמחית.
שדרוגים ותוספות אפשריות
אם אתם רוצים להתנסות במשהו נוסף, אפשר להוסיף קקאו לתערובת הקראמבל כדי לקבל טעם שוקולדי משגע! בנוסף, אני ממליץ על תוספת של פירות יער, שיכולים להוסיף חיות ורעננות לכל bites שלכם. שדרוג נוסף יכול להיות להחליף את שיבולת השועל בבוטנים קצוצים לקבלת קראנצ'יות לא רגילה!
שאלות ותשובות
מה אם אני רוצה שזה יהיה דל פחמימות?
במקום להכין עם קמח, אפשר להשתמש בקמח שקדים יחד עם ממתיק כמו סטיביה.
האם אפשר לאפות את זה ללא קמח?
בהחלט! אפשר לבחוק כי שיבולת השועל עצמה מספיקה כדי ליצור טופס קראמבל.
איזה פירות אחרים אפשר להשתמש במקום תפוחים?
אפרסקים, אגסים ודובדבנים יהיו חלופה מצוינת – פשוט התאימו את הסוכר לפי טעם הפרי.
למה המתכון כל כך קל?
הקסם במתכון הזה הוא בעבודה עם חומרי גלם טבעיים ופשוטים, שילוב סמכויות האפייה צורכת רק קצת זמן ויכולת.
האם אפשר להכין את הקראמבל יום מראש?
כן. פשוט אחסנו אותו במקרר, ועדיף לחמם אותו שוב בתנור לפני ההגשה.
מה עליי לעשות אם הקראמבל שלי התייבש?
לא לדאוג! אתם יכולים להוסיף מעט מים או מיץ תפוחים על הפן כדי להעסיק לחות.
כמה זמן זה שומר במקרר?
כשהקראמבל התקרר תוכלו לשמור אותו במקרר עד חמישה ימים.
איך אני אוכל את זה בצורה הכי טעימה?
מומלץ להגיש עם כדור גלידה פרווה מעל – זה לוקח את החוויה לרמות לגמרי חדשות!
האם זה בריא?
בהחלט, מדובר בחלבונים ובריאות עם שיבולת שועל, והפירות מספקים סיבים תזונתיים.
למה כדאי לשתף את המתכון הזה?
כדאי כי מדובר במתכון אהוב, פשוט ומספק הנאה רבה – והרגשת החום והבית תמיד תעשה את ההבדל!
בסופו של דבר, הכנתם קראמבל תפוחים פרווה עם שיבולת שועל שהופך את כל פינה בבית לאוירה חמימה ומרגשת. אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות. מי יודע? אולי גם הם יתאהבו ויכינו את המתכון המדהים הזה!
כתיבת תגובה