מתכון שעועית צהובה עם פירורי לחם שלא תפספסו!
מתכון שעועית צהובה עם פירורי לחם – תענוג מדהים!
שימו לב – אתם עומדים להתענג על מתכון משגע שלא רק שיביא טעמים חדשים לשולחן, אלא גם יגרום לכם לשדרג את כל הארוחה! שעועית צהובה עם פירורי לחם היא מנה שנותנת פייט לכל התבשילים המסורתיים. מדובר במנה אגדי, שמרקיע שחקים בזכות הפשטות שלה, הקלות בהכנה והטעמים המתקבלים. וכשהשעועית יוצאת מהתנור והשכבות מתחילות להיות כהות ופריכות, אין כמו התבוננות בבליל הזה – תמצאו את עצמכם מתמלאים בציפייה לקראת הביס הראשון. אז נתחיל לחולל ניסים במטבח!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מגישים 4 מנות נדיבות
המרכיבים הדרושים
כעת הגיע הזמן להיכנס לעומקו של המתכון! השעועית הצהובה שבחרנו להשתעשע עמה היום היא רכיב מדהים בריאותית וגם קשורה לחוויות של משפחות רבות אשר בחרו בה כמנה האהובה עליהן. חשוב לציין שהנה אנחנו מציעים לכם מתכון ששובר את כל הסטיגמות – לא חייבים לבשל את השעועית במים, או לשף אותה במרק. אקסזוטיות היא שם המשחק, אז אנחנו נגיש לכם פלח טעמים חדש ומרענן.
- 400 גרם שעועית צהובה, שטופה ומסוננת
- 1 כוס פירורי לחם (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן)
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיניים שום, כתושות
- 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת (אופציה לדלג עליה לגרסה טבעונית)
- 1/2 כוס קמח (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א)
- 2 ביצים (אפשר לגרסה טבעונית להמיר בטחנה או בננה)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
המרכיבים חלופיים
אחד הדברים שחשוב להבין הוא שיש לנו אין ספור אפשרויות לשדרוג ולשיפור המתכון. נניח, אם החלטתם ללכת על גרסה צמחונית, אפשר להמיר את הגבינה בממרח שמן זית או טחינה. אם אתם בדרך להשיג תוצאה יותר נימוחה, אתם יכולים להוסיף לשעועית הצהובה מעט יוגורט או שמנת חמוצה, ותהיה לכם מנה בריאותית שמורגשת חגיגה על השולחן.
שלבי ההכנה
לאחר שהתארגנתם על כל מה שצוין למעלה, הגיע הזמן להכין את המנה המיוחדת והטעימה הזו. כך תעשו זאת:
- בוחרים בסיר שטוח וממלאים במים רותחים. מבשלים את השעועית הצהובה במשך 15 דקות עד שהיא רכה.
- מסננים את השעועית ומעבירים אותה לקערה.
- מוסיפים לקערה את הבצל הקצוץ והשום הכתוש ומערבבים היטב.
- מוסיפים את פירורי הלחם והגבינה מגורדת ומערבבים שוב.
- טורפים את הביצים ומוסיפים לקערה, יחד עם קמח, מלח ופלפל. לׁשְּכָּאת היטב.
- מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
- יוצרים קציצות קטנות בעזרת כף ומניחים אותן במחבת.
- מטגנים מכל צד על חום בינוני עד שהקציצות מקבלות צבע זהוב.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לקחת את המתכון הזה צעד אחד קדימה, אני ממליץ לשדרג אותו ולהוסיף לתערובת הירקות, כמו תפו”א מרוסק או גזר. אפשר גם להוסיף פטריות קצוצות שיתנו טעם חדש כאגדי למנה. לא שוכחים כמובן לתבל עם תבלינים כרצונכם – כמון, פפריקה, או רוזמרין לתעוזה.
ואם כבר מדברים על תוספות, אני חייב להזכיר את הרטבים. חומץ בלסמי מתוק, או טחינה גולמית, יוסיפו למנה שלכם טאץ’ נוסף של טעם מהפכני. אוכל הוא לא סתם אוכל – זה חוויה, וזה בלתי נגמר!
שאלות ותשובות
איך זה משתלב עם מנות אחרות בארוחה?
הקציצות של השעועית הצהובה מתאימות נהדר לצד אורז פרסי, סלט טרי צבעוני או אפילו יחד עם פיתה תוצרת בית!
מה אפשר לעשות עם שאריות?
קל! אתם יכולים להכין סנדוויצ’ים עם קציצות השעועית ולהוסיף ירקות טריים כמו חסה או עגבנייה.
אפשר להקפיא את הקציצות?
בהחלט! זה מתכון מעולה להקפאה. תנו לקציצות להתקרר, ואז הניחו אותן בקופסה אטומה והקפיאו.
האם אפשר לשתף את המתכון ברשתות החברתיות?
ברור שכן! תרגישו חופשי לשתף את המתכון הזה כדי שמי שיקרא על היופי שבמנה זו יוכל לעבור את החוויה המדהימה!
מה ההבדל בין שעועית צהובה לשעועית ירוקה?
שעועית צהובה היא בעלת טעם מעט אגדי ומרקם נעים יותר המזכיר את הפירה. היא נהדרת לשימוש במאכלים שונים, בעוד שעועית ירוקה מתאימה לשימושים שונים כמו סלטים ועגבניות.
מה עושים אם אין לי גבינת פרמזן?
שימוש בגבינת מוצרלה או גבינה ללא חלב אפשרי. ניתן גם לוותר על הגבינה לחלוטין – התוצאה עדיין על רמה!
האם קיימת אפשרות להכנה ללא ביצים?
כמובן! אפשר להמיר את הביצים בטחנה, בננה או לחצו עם מים – כל מתכון בא לדרכי יצירתיות שונות.
מה הזמן הטוב ביותר לאכול את הקציצות?
רצוי ביותר לאכול את הקציצות כשהן חמות, אבל אני בטוח שגם אחרי כמה שעות הן יהיו טעימות!
האם יש בעיות תזונה ששווה לקחת בחשבון?
כן. חשוב לדעת שהמתכון מתאים גם לצליאק, יש רגישות לחלב או לאוכל מהצומח – יש המון אפשרויות!
איך אפשר לשדרג את הטעמים עוד יותר?
תוספות כמו אבקת שום, ירקות קצוצים, תמציות עשבים טחונים – כל אלו יעשירו את המנה.
אז מה אתם מחכים? קחו את המתכון המדהים הזה, הכינו את הקציצות הממכרות הללו והפיצו אותו עם חברים ומשפחה! אל תשכחו לשתף ברשתות החברתיות!
כתיבת תגובה