עוגת שוקולד יום הולדת חן במטבח שתשגע אתכם

עוגת שוקולד יום הולדת חן במטבח שתשגע אתכם

"`html

עוגת שוקולד יום הולדת חן במטבח

דמיינו את הרגע שבו אתם נכנסים למטבח, ובידכם המיכל המיוחד עם החומרים של עוגת יום הולדת שוקולדים, שמריחה כמו חלום מתוק. זהו הרגע שבו מתהווה היצירה המושלמת – עוגת שוקולד מדהימה שבשום שלב לא הייתה מעלה בדעתכם שתוכל להיות כל כך ממכרת. אירוע יום הולדת מתקרב, ואתם מחפשים מתכון שיגנוב את ההצגה? הגעתם למקום הנכון! עם המתכון שלנו אתם תכינו את העוגה הכי טעימה שיש, כזו שתנשקו את האצבעות שלכם ממנה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק לכ-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת נצלול אל תוך דרישות המתכון, ונגלה אילו מרכיבים נדרשים כדי ליצור את העוגה הזו. מדובר בניסיון של שנים רבות שהפך למסורת בביתנו, וללא ספק ידע שיש לו ערך – תוספות ושדרוגים שאפשר לבצע, להביא עוד עניין למנה המדהימה הזו!

  • 300 גרם שוקולד מריר איכותי (למיסוך מושלם)
  • 200 גרם חמאה בטמפ' החדר (הפיכת העוגה לנימוחה)
  • 3 ביצים גדולות
  • 150 גרם סוכר (כח הממתיק)
  • 100 גרם קמח (לתחושת מרקם נימוח)
  • 1 כפית תמצית וניל (לעושר טעמים)
  • מלח לקצת איזון (החיים מתוקים, אבל לא מדי)
  • שוקולד חלב קצוץ (לתוספת של מראה מעלף)

מרכיבים חלופיים

במידה ואתם מחפשים להכניס לבית שלכם מתכון שיהיה גם בריא או טבעוני, זה יכול להיות קל! ניתן להמיר את הביצים ב-100 גרם רסק תפוחים או 50 גרם טחינה גולמית. לחמאה ניתן להשתמש בשמן קוקוס, ויש גם אפשרות להמיר את הסוכר בסוכר קוקוס או דחוסה מדליק!

שלבי ההכנה

בהמשך נגיע לשלבים הפשוטים של ההכנה, כל צעד מהם התפתח מהניסיון שלי במטבח, וניסויים בלתי נגמרים של טעמים.

  1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות צלזיוס.
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה יחד על בעירה נמוכה עד שהתמיסה נמסה ונראות כאילו נשלפה מסרטון באינסטגרם.
  3. במקביל, מקציפים את הביצים והסוכר בקערה עד שהתערובת מתבהרת ומתנפחת – זהו השלב שבו בפועל הופכים את הבצק לאוורירי.
  4. מוסיפים את תמצית הוונטיל ומערבבים הכל היטב.
  5. מוסיפים את תערובת השוקולד בהקדם, ומערבבים עד שהתערובת אחידה שואפת להיות מעולה.
  6. נוספים את קמח המנוצה, מלח, והשוקולד החלב הקצוץ – מערבבים בעדינות.
  7. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה פוסטית – כדי גם לשמור על אסתטיקה כמובן.
  8. אופים במשך כ-40 דקות – בזמן הזה תמתינו על קצות האצבעות, האוויר יתמלא בניחוחות מהאגדות.

תוספות או שדרוגים

העוגה הזו נהדרת בפני עצמה, אבל אל תשכחו שאתם יכולים לשדרג אותה בטעמים נוספים. אם בא לכם להוסיף פירות יער למשל, מוסיפים אותם למחצית השנייה של האפייה. ואפשר גם למרוח מעל סירופ מייפל או רוטב שוקולד טעimeר לנשק את הצהרת החלומות שלכם!

שאלות ותשובות

האם ניתן להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב?
שוקולד חלב ייתן לעוגה טעם מתוק יותר, אבל שוקולד מריר מספק חוויה עזה יותר. אם החלטתם ללכת על זה, שמרו על תוספת סוכר מופחתת.

מה אם אני רוצה לגרסה נטולת גלוטן?
אי לכך, קמח שקדים או קמח תפו”ח מציעים אלטרנטיבה בריאה ואידיאלית לעוגות מלכה.

האם אפשר להכין את העוגה מראש?
בהחלט, היא תעמוד במקרר עד שלושה ימים.

האם יש להשתמש בשוקולד איכותי בלבד?
וודאי, שוקולד איכותי הפך למוצר נכסף של טעם, הוא משפיע בצורה ישירה על טעמה של העוגה.

האם אני יכול להשתמש בשוקולד חלב לקישוט?
בהחלט, שוקולד חלב אתם יכולים להשתמש לקישוט ולמוסיפים – תבחרו לבצע גנאש מבוסס שוקולד חלב!

האם יש צורך לשמן את התבנית?
אם התבנית שלכם מופיעה כלא נדבקת, זה לא חיוני.

האם ניתן להשתמש בסוכר חום?
בהחלט, זה מוסיף טעם עז ועשיר!

איך לפזר את הסוכר לרוב?
הסוכר לא חייב להיות מסורח במיקסר, פלוס ברוטב שוקולד, עוזר רבות!

למה זה מתכון של סבתא?
סבתא תמיד ידעה לספר על האהבה שלה למתכוני שוקולד, ואני בהחלט מממש את זה.

עכשיו, כשאתם יודעים להכין את עוגת השוקולד הבעולה הזאת, אני בטוח שתצליחו לגרום לכולם לנסות את המתכון המעולה הזה! שתפו את המתכון עם החברים שלכם ובואו נגרום לכולם להתאהב בעוגת שוקולד מדהימה!

"`

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *