פסטה עם זיתי קלמטה ועגבניות שרי בטעם מושלם
פסטה עם זיתי קלמטה ועגבניות שרי
פסטה היא תמיד רעיון מנצח, אבל כשמדובר בפסטה עם זיתי קלמטה ועגבניות שרי, זה פשוט מדהים! אז תכינו את הסירים ותחממו את המים, כי אנחנו מתכוונים להמציא מחדש את המתכון הקלאסי! דמיינו לעצמכם את החריצים של הפסטה מושלמת, שוחה בשמן זית, ועגבניות השרי מתפוצצות עם כל ביס. ואם רק תוסיפו את הזיתים, זה יהפוך את המנה הזאת לאגדה! רגע, כבר אמרתי משפט כמו "ממכר"? זה בהחלט מתכון שתרצו לאמץ ולחזור אליו שוב ושוב! אז בואו נ dive right in!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולמנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הפסטה המושלמת הזו, אתם תצטרכו את הרכיבים המדהימים הבאים:
- 400 גרם פסטה (סוג לבחירתכם, אבל פנה מוכר באופן מסורתי)
- 200 גרם עגבניות שרי (חצויות)
- 150 גרם זיתי קלמטה (קלופים ומפוררים)
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום (כתושות)
- מיץ מחצי לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)
- פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)
אם אתם מעדיפים לגרסה טבעונית, פשוט משאירים את הגבינה בחוץ והמנה עדיין תהיה מעלף! וגם לגרסת דלת פחמימות, אפשר להחליף את הפסטה בקונטיני ( Pasta Konjac) – תאמינו לי, זה לא יפחית מהטעמים!
שלבי ההכנה
הכנה של פסטה עם זיתי קלמטה ועגבניות שרי היא משימה קלה ומהירה! בואו נתחיל:
- הרתיחו מים בסיר גדול עם מעט מלח.
- בשלב שהמים רותחים, הוסיפו את הפסטה ובשלו לפי הוראות האריזות.
- בינתיים, חממו שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני.
- הוסיפו את השום הכתוש וטגנו עד שהריח שלו מתפשט (כ-30 שניות).
- הוסיפו את עגבניות השרי למחבת וטגנו 5-7 דקות עד שהן מתרככות.
- סננו את הפסטה ושמרו קצת מהמים שלה.
- מוסיפים את הפסטה למחבת עם העגבניות ומערבבים.
- הוסיפו את הזיתים, מיץ הלימון, מלח ופלפל והמשיכו לערבב.
- אם המנה מרגישה יבשה, הוסיפו מעט ממי הבישול של הפסטה.
- הגישו את הפסטה על צלחות, קשטו עם גבינת פרמזן ופטרוזיליה קצוצה. ללקק את האצבעות!
אז כן, זה כל כך קל להכין את הפסטה הזו, שתוכלו להכין אותה גם בשעה שיש לכם מעט זמן! משגע, נכון?
תוספות ושדרוגים אפשריים
אך אל תעצרו כאן! הפסטה הזו היא בסיס נהדר להרפתקאות קולינריות. אפשר לשדרג אותה בכמה דרכים:
- הוסיפו קרם קוקוס למגע של טרופיות.
- אם אתם רוצים טוויסט חריף, הוסיפו פפריקה חריפה או צ'ילי קצוץ.
- לגרסה שמרגישה יותר כמו חגיגה, תוכלו להוסיף קוביות חזה עוף צלוי או שרימפס.
- או איך על סלט? הוסיפו תרד טרי או רוקט.
- אם אתם חובבי פירות ים, בהחלט אפשר להוסיף כמה קלמרי באוויר. מדהים!
שאלות ותשובות
מה אפשר להחליף אם אין לי זיתי קלמטה?
נכון, אם זיתים קלמטה אינם במלאי, אתם יכולים להחליף בזיתי ירוקים, וזה ייתן לטעמים טוויסט קצת שונה. אם אתם אוהבים את זה, לכו על זה!
האם אני יכול להכין את המנה מראש?
בהחלט! אתם יכולים לבשל את הפסטה ולעשות את הרוטב מראש, ובאמת כל מה שצריך לעשות זה לחבר את הכל בשניה זהרו!
מה אפשר להוסיף כדי להפוך את המנה ליותר בריאה?
כדי לשדרג את המנה, אפשר להוסיף ירקות כמו ברוקולי או קישואים לאחר טיגון השום, זאת המנה תהפוך למרעננת ובריאה.
האם אפשר לשים את המנה במקפיא?
לא מומלץ לשים פסטה עם רוטב במקפיא, כי המרקם עלול להתפצל. אם יש שאריות, פשוט שימרו במקרר ותיהנו מיום לאחר מכן!
האם ניתן לוותר על גבינת הפרמזן?
כמובן! אם אתם בטוחים מה אתם רוצים, אפשר גם לוותר עליה. זה ישאיר את המנה עם טעמים מדהימים גם בלי הגבינה!
באיזו פסטה להשתמש?
הבחירה היא שלכם! פנה קלאסית, ספגטי או אפילו פסטה מלאה – הכל הולך.
איך להגיש את המנה?
הגשה יכולה להיות אדירה עם סלט ירוק בצד ואולי אפילו עם לחם שקשוקה למי שאוהב.
מה сделать если יש לי פסטה לדל לפחמימות?
כאמור, אפשר ללכת על קונטיני או פסטה מקמח שקדים. ברור, לטעמים זה לא יפגע.
מה עוד יכול להתאים כקישוט?
שדרגו את המנה עם שקדים קצוצים או פטריות מוקפצות. כל מה שיש לו טעם ובריא – יכנס בברכה!
האם אני יכול להכין זאת באירועים?
בהחלט! מדובר במנה פשוטה להכנה, וזה גם לא ידרוש מכם שעות במטבח. היא מושלמת לשולחן חגיגי!
סיימנו, והסיבה שאתם כאן היא שהמתכון הזה הוא מדהים. אל תשכחו לשתף אותו עם החברים ולפזר את המילה! את המתכון הזה, תכינו שוב ושוב.
כתיבת תגובה