קציצות בקר ברוטב צהוב עם אפונה מושלמות בקלות

קציצות בקר ברוטב צהוב עם אפונה מושלמות בקלות

קציצות בקר ברוטב צהוב עם אפונה

האם אתם מוכנים לגלות את המתכון שיגרום לכם להרגיש בבית? קציצות בקר ברוטב צהוב עם אפונה הוא לא סתם מתכון; הוא חתיכת נוסטלגיה ממטבחי סבתא ואמא. מדובר במנה מצוינת שמביאה איתה את כל מה שטעים, ממכר ומעלף, שילדים ומבוגרים כאחד מתלהבים ממנה. וגם, מי לא אוהב קציצות? ובמיוחד כאשר מדובר בקציצות בקר עסיסיות משגעות, ברוטב צהוב מתובל היטב שמזכיר את הטעמים העשירים שהתרגלנו אליהם משולחננו הביתי.

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות מקבלים

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: קל עד בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, נציג בפניכם את כול המרכיבים שצריך להכין מנת קציצות בקר ברוטב צהוב עם אפונה. קחו נשימה והכינו את הרשימה, כי מדובר ברכיבים פשוטים וטבעיים שיכולים לשדרג כל ארוחה!

  • 500 גרם בשר בקר טחון (הכי טוב טחון טרי)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיניים שום כתושות
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם (אפשר לבחור גרסה ללא גלוטן)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית לטיגון
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום (זה מה שנותן לרוטב את הגוון הצהוב המהמם)
  • 1 ולכן, כל מרכיב להביא אתכם לתוצאה marmיסוד בצורה מדהימה!
  • 1 רסק עגבניות (כוס אחת)
  • 2 כוסות אפונה קפואה או טרייה
  • 2 כוסות מים (או יותר, ככל שצריך)

אכן, קיים גם פתרון טבעוני: אפשר להחליף את קציצות הבשר בקציצות עדשים או קוּואֶרטות, וגם בצורה זו המנה תצא אגדי! כעת, כמובן, נגענו גם בגרסה ללא גלוטן – פשוט מחליפים את פירורי הלחם בקמח תפו”א.

שלבי ההכנה

לאחר שהכנו את כל המרכיבים המחשבים, הגיע הזמן להגיע לשלבי ההכנה שיביאו אותנו למנה המושלמת הזו! הצעד הזה מדהים כי הוא מהיר ופשוט, וגם אם במקרה שכחתם את צעד כלשהו, אתם תרגישו שהכל יתנהל כמו שעון שוויצרי.

  1. מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני.
  2. מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא מתייבש ומזהיב.
  3. מאחדים את הבצל המוזהב עם קציצות הבקר, מדינים כוס וחצי.
  4. בקערה, מערבבים את הבשר הטחון, הבצל המטוגן, השום, הביצה, פירורי הלחם, מלח, פלפל וכמון, ומערבבים היטב.
  5. מהכנת את הקציצות ככדורים בגודל כדור טניס.
  6. מטגנים את הקציצות במחבת עד שהן משחימות מכל הצדדים.
  7. במחבת נפרדת, מוסיפים את רסק העגבניות, כורכום, מפעילים הכל על חום גבוה.
  8. לוקחים את הקציצות המושחמות ומניחים אותן לרוטב.
  9. למלא את הרוטב במים, להנמיך את החום ולבשל במשך 20 דקות.
  10. לאחר כ-10 דקות, מוסיפים את האפונה הטרייה או הקפואה ומבשלים יחד עוד 10 דקות.
  11. כשהרוטב מסמיך והקציצות מוכנות, פותחים את הכיסוי וכאן ניתן ללקק את האצבעות.
  12. מגישים חם עם אורז, פירה או כל תוספת שאתם אוהבים.

כדי לשדרג את המנה, אפשר להוסיף כמה תוספות שיגרמו לה להיות גם יפה יותר וגם טעימה יותר. אפשר לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה, או זרזיף של שמן זית למגע עדין של טעמים. אל תשכחו, שתייה טובה ישדרגה את כל החוויה! אגב, לא ניסיתם להוסיף מעט חלב קוקוס לרוטב? מדובר בשיפור משגע.

שאלות ותשובות

למה בוחרים להשתמש בכורכום ברוטב?
כורכום ידוע בעובדה שהוא מקנה צבע וטעם מובהק. מעבר לכך, הוא כולל יתרונות בריאותיים רבים כמו אנטי דלקתי ונוגד חמצון.

האם אפשר להכין את הקציצות עם בשר טחון בעגל?
כן, אפשר להכין עם בקר, עגל או אפילו עוף. כל סוג בשר יביא את הטעמים שלו!

אפשר להחליף את האפונה?
בהחלט! אפשר להוסיף דברים כמו גזר קצוץ או פטריות להחלפה טעמים מאוד מעניינים.

מה עושים אם הקציצות מתפרקות בזמן הבישול?
מומלץ לוודא שהבצק אחיד ואתם יכולים להוסיף יותר פירורי לחם על מנת לאחד אותו.

באיזה תבלינים אפשר להשתמש נוסף על הכורכום?
אנחנו ממליצים לנסות פפריקה מתוקה או חריפה וכמובן כמה תביעות של כמון. הם יהיו מדהימים!

איך יכולה ללקק את האצבעות אם מגישים את המנה בכמויות מרובות?
אם ישאר, מומלץ להכין סנדוויץ' עם הקציצות ומעט רוטב שייפתח את התיאבון.

אפשר גם לשדרג עם ירקות נוספים ברוטב?
בהחלט! פלפלים, קישואים ועגבניות מרוסקות מאוד מתאימים לרוטב המהמם.

לאיזה זמן אפשר לאחסן את הקציצות במקרר?
שנה – כאשר הן מאוחסנות בצנצנת אטומה ומומלץ לחמם לפני ההגשה.

האם זו מנה שמתאימה לילדים?
כמובן! מדובר במנה שהילדים מתים עליה, בדוק תוספת קטנה של צ׳יפס בצד ואם הם לא מרוצים, אז נסו על פירה.

מתי להוסיף את הקציצות לרוטב?
כשהרוטב רותח. זה מאוד משנה את הטעמים ואוהבים בטכניקת בישול כזו!.

קציצות בקר ברוטב צהוב עם אפונה הן המנה המוזהבת ששמה אותי על המסלול הנכון. קחו את המתכון הזה, שתפו אותו עם חברים ומשפחה, ותזכרו – ארוחה טובה היא היכולת לאחד בין אנשים. זאת השפעתה של אוכל טוב, רק תנסו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *