קציצות עוף עם כרובית של תומס שכולם אוהבים

קציצות עוף עם כרובית של תומס שכולם אוהבים

"`html

קציצות עוף עם כרובית של תומס

לפעמים על אוכל אנחנו יכולים לכתוב שיר או שמא סיפור. כשנכנסים למטבח ורואים את המצרכים על השולחן, מתעורר בנו רעיון ליצור משהו מדהים. קציצות עוף עם כרובית של תומס בהחלט יכולות להיות אחת מהתגליות האגדיות האלו. מה יש יותר כיף מלקצוץ, לתבל, לטגן ולהצליח לראות איך כל זה מתמזג למנה משגעת שתשאיר את כל האורחים שלכם עם פה פתוח? המנה הזו היא שילוב של טעמים ונעימות שאי אפשר להתעלם מהם, ואנחנו לשמחתנו תהפוך אותה לארוחה הכי טעימה שיש!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שניכנס לשלבי ההכנה, חשוב שנקפיד על המצרכים הנחוצים להכנת המנה המעלפת הזו. קחו רשימה, כי תצטרכו את כל מה שכתוב כאן:

  • 500 גרם חזה עוף טחון
  • 250 גרם כרובית, מרוסקת (אפשר גם לקנות קפואה)
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 ביצים
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס קמח (אפשר להשתמש בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • שמן לטיגון

מרכיבים חלופיים

כפי שכבר ציינו, אפשר לשדרג את המתכון הזה בקלות לקראת שלב הבא. לדוגמה, אם אתם טבעוניים תעשו שימוש בטופו במקום עוף, וגם כרובית יכולה להיות תחליף מצוין באזור. קורסים ללא גלוטן? הקמח מתודה כאן! חלבון מהצומח ולא מהחי – לכם בלבד.

שלבי ההכנה

כעת, הגיע הזמן להתחיל בפעולה! התהליך הזה קל ומהנה, ויש משהו מיוחד בצורת ההכנה של קציצות עוף, שכולם יאהבו. בואו נתחיל!

  1. בתוך קערה גדולה, נכניס את חזה העוף הטחון עם הכרובית המרוסקת.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ ואת הפטרוזיליה.
  3. נשבור את הביצים לתוך הקערה.
  4. נוסיף את הקמח, כמון, מלח, כורכום ופלפל שחור.
  5. נלוש היטב את התערובת עד שהיא מתמזגת ומתקבלת תערובת של אנשי נוף ופעולה טניס.
  6. נחמם שמן במחבת על חום בינוני.
  7. בעזרת ידיים רטובות, נרכיב מהתערובת קציצות בגדלים דומים.
  8. נניח את הקציצות בשמן החם ונבשל עד שהן מקבלות גוון זהוב.
  9. הקציצות צריכות להתבשל כ-5-7 דקות מכל צד.
  10. נוציא את הקציצות המוכנות על צלחת מרופדת במגבת נייר, כדי לספוג שמן מיותר.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו כל מתכון טוב, גם כאן יש מקום לביטוי אישי ושדרוגים. למשל, תוכלו להוסיף לתערובת גם פיטרוזיליה או בזיליקום קצוץ בשמחה. רוצים להגביר את יתר השימוש בירק? דברים כגון קישואים מרוסקים או גזר מקולף יכולים להיות הכנסת יתרון באמת. או אולי להגיש עם רוטב צ'ילי? חגיגה!

שאלות ותשובות

איך אפשר לדעת אם הקציצות עשויות מספיק?
אנחנו בודקים את הקציצות בעזרת חיבור איתן עם קיסם. אם יוצא יבש, זה אומר שהן מוכנות.

האם אפשר להקפיא את הקציצות?
בהחלט! ניתן להקפיא אותן לפני או אחרי הטיגון, והן מצוינות גם בהקפאה.

מה מכינים לצידם?
צדדים מומלצים הם אורז עגבניות, סלט ירקות טרי, או אפילו פירה картофеля.

איך מתבלים את הקציצות?
הקציצות עצמן מקבלות טעים לתעופה, אבל ניתן לכוון את התיבול לפי ההעדפות האישיות שלכם ולהוסיף גם חרדל או פפריקה.

איזה רוטב הכי מתאים לקציצות?
רוטב יוגורט או רוטב עגבניות קליל יכולים להוסיף ניואנסים מדהימים למנה.

האם אפשר להפוך את זה לטבעוני?
בוודאי! פשוט המריץ לבבות קלועים מכל טופו או קטניות ושילוב עם כרובית.

כיצד ניתן לשפר את הטעמים?
הוספת קצת שום קצוץ או קפל שיט ממש שריף להן מעט משהו רציני.

מה עושים עם שאריות?
השאריות נשמרות מצוין במקרר יום יומיים, וניתן לחמם אותן בטוסטר או במחבת.

מהי תקופת האחסון המומלצת?
הן שורדות יופי במקפיא עד שלושה חודשים.

האם יש לי שינוי בתהליך עבור קציצות במילוי?
נכון, זה דורש טכניקת ריפוד נוספת, ולאחר מכן לטגן בזהירות, כדי למנוע בריחה של המילוי.

ובכן, אם אתם רוצים לחוות את הפלאים של קציצות עוף עם כרובית של תומס, אין ספק שהמתכון הזה הוא אחד מהמתכונים המדהימים שתוכלו לנסות. שתפו את המתכון עם חברים, תעבירו את השמחה במטבח, כי אוכל הוא הדבר הכי טוב שאנחנו חולקים! תהנו!

"`

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *