תפוחי אדמה שלמים בתנור בנייר כסף – המתכון המושלם!
תפוחי אדמה שלמים בתנור בנייר כסף – מנה מדהימה שמשגעת את החיך
מה דעתכם על מאכל שהופך כל ארוחה לחגיגה אמיתית? תפוחי האדמה שלמים בתנור בנייר כסף הם מנת פלא שמספקת רכות נימוחה במרכז עם קליפה פריכה, במינימום קושי ועם טעם אגדי. לכל חובבי תפוחי האדמה שבינינו, מדובר במשהו ממכר שלא ניתן לעמוד בפניו. אתם מוזמנים לקחת את המתכון הזה ולהכין אותו בשמחה, חברים ובני משפחה יעמדו בתור כדי ללקק את האצבעות! מי יכול לסרב לתפוחי אדמה שמושרים בשמן זית, זעתר ותבלינים נוספים, שמשיגים את האיזון המושלם בין מטבח פשוט למשהו משגע? בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: קלה
- מתכון ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להשיג את המנה המושלמת, חשוב להשקיע קצת מחשבה ברכיבים. המתכון הזה מאפשר לנו לשחק עם טעמים ולהתנסות בלי סוף, כך שאפשר להוסיף או לשנות לפי התזונה האישית שלנו.
- 4 תפוחי אדמה בינוניים (אפשר לבחור תפוחי אדמה אדומים או חומים, כל אחד מהם יוסיף טעם אחר!)
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 2 כפות זעתר
- מלח ופלפל לפי הטעם
- נייר כסף
- אופציה – תוספות שונות כמו שום קצוץ, רוזמרין, פרוסות לימון או אפילו כמה קוביות גבינת פטה לחובבי הגבינות.
אם אתם צריכים גרסה טבעונית, פשוט בחרו בשמן זית בלבד ואין שום בעיה עם זה! תוספת של סירופ מייפל או דימוי תפוחים לתיבול תהפוך את המנה לייחודית עוד יותר.
שלבי ההכנה
כדי להשיג את המנה המושלמת, אפשר לעקוב אחר השלבים בעקביות ובסבלנות. כאן מקום למעט הומור – ומי לא אוהב קצת קומי במטבח?
- חמים את התנור על 200 מעלות צלזיוס.
- שוטפים את תפוחי האדמה היטב במים קרים ומסננים אותם.
- לאחר השטיפה, קובעים חור קטן בכל תפוח אדמה עם מזלג (כדי שלא יתפוצצו בתנור – זה לא מסיבת פיצוץ!).
- מניחים את תפוחי האדמה בקערה ומוסיפים את שמן הזית, זעתר, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
- חוצים כל פיסת נייר כסף לחצי כך שיתקבלו רצועות בגודל מתאימים.
- מניחים כל תפוח אדמה על רצועת נייר כסף, מציפים היטב בנייר כסף והשאירו מעט אוויר בתוך הקצוות – אנחנו רוצים שהתפוח יתבשל אך שלא יתייבש!
- מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית ואופים במשך 45-60 דקות, תלוי בגובה ובגודל של תפוחי האדמה.
- במהלך האפייה, פותחים את התנור בדקות האחרונות ומסירים את הכיסוי – זה הזמן שיגדיל את הפריכות!
- מוציאים את המנה מהתנור, נותנים לתפוחי האדמה לנוח כמה דקות, ולבסוף פותחים את הנייר כסף!
- מגישים לצד סלט מרענן או מנה בשרית במינון נכון – אתם לא רוצים להגיע לתפקוד עצמי במשך שעות אחרי המנה המופלאה הזו.
תוספות ושדרוגים
אם תרצו לנפח את המנה הזו בכמה דרכים, שימו לב לקטע הזה. אפשר לשדרג את מה שחשבנו על תפוחי אדמה ע"י הוספת קוביות ירקות צבעוניים כמו גזר, קישוא או פטריות, אשר יקבלו יחד את טעם הצדפות של המנה. לחלופין, אפשר לפזר מעל גבינת פרמזן מיד לפני ההגשה כדי להקנות חוויה מוסדית רגעית.
שאלות ותשובות
אפשר להכין את המתכון גם בלי נייר כסף?
מתכון זה עובד מצוין עם נייר כסף, אך אם אתם רוצים גירסה יותר פריכה, אפשר לאפות בלי. אולם אני ממליץ לשמור קצת על הלחות כדי שהתפוחים לא יתייבשו.
האם אפשר להכין את המתכון בטמפ' נמוכה יותר?
אם אתם רוצים, ניתן לאפות בטמפ' נמוכה יותר, אולם זה עלול לערוך הרבה יותר זמן בישול. בניסוי שלי גילו עליונות באיכות בנאמנות על תפוחי אדמה.
מה דינו של תפוח אדמה פגום?
אם אתם רואים פגם, אל תוותרו עליו! פשוט חותכים את המקום הפגום והמשיכו במתכון.
האם אפשר להוסיף רוטב?
בהחלט! רוטב חמאת שום או רוטב חלבי לצד המנה הוא רעיון טוב, ואם אתם אוהבים חריף, רוטב טחינה בקפיצה של חריף יביא את המנה למצב משגע!
מהי השיטה הכי טובה לשמור את המנה לאחר הבישול?
כדאי לשמור את תפוחי האדמה בכלים אטומים בחדר קר עד שהמנה מתרקמת, אך עדיף שאחד יוכל לאכול כי באחרת הם עלולים להתייבש.
האם אפשר לאפות תפוחי אדמה קטנים?
כמובן! ניתן להשתמש בתפוחי אדמה קטנים, אך כדאי להשאיר אותם לתקופה קטנה יותר בתנור.
האם ניתן להקפיא את תפוחי האדמה המוכנים?
נכון, ניתן להקפיא. עם זאת, הם עלולים לאבד חלק מהמרקם והטעם.
מה ניתן להוסיף למלית?
הילדים אוהבים? הוסיפו גבינה צהובה, קרם פרש, ואז קליפת לימון – אם מפילים, נבנה מצגת מעל!
האם ניתן להמיס עליהם חמאה?
זו לא רק אופציה, היא חובה! חמאה למעלה משדרגת את המתכון לרמות שמעל הטעם!
אשמח אם תשתפו את המתכון הזה עם חברים ומשפחה! אין דבר יותר כיפי מלחבר אנשים עם אוכל טוב. שתפו, טפחו את הסביבה שלכם עם אהבה ותהנו מכל ביס!
כתיבת תגובה