בצק פיצה ללא התפחה שיביא לכם את הטעם האיטלקי
המתכון המושלם לבצק פיצה ללא התפחה
קשה לדמיין פיצה טובה בלי בצק ראוי. אבל מה אם אני אגיד לכם שיש דרך להכין בצק פיצה מדהים, ממכר שאינו דורש התפחה? כן, זה נכון! מדובר בבצק שמצליח להיות גם אוורירי וגם נימוח, ומה יותר מושלם מזה? מתכון זה הוא בדיוק מה שאתם צריכים כדי להפתיע את כולם עם פיצה אגדי, שתשאיר את כולם עם טעם של עוד. אתם תודו לי אחר כך!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: 2 פיצות עגולות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבצק המעלף הזה, נצטרך לאסוף את הדברים הבאים:
- 300 גרם קמח חיטה (אפשר לשלב עם קמח תפו”ח) – זה מה שייתן לנו את הקסם.
- 200 מ"ל מים פושרים – זה המים שהפכו את הבצק לחי ונושם.
- 2 כפות שמן זית – לשדרוג נוסף, ואנחנו בהחלט לא מוותר על זה.
- 1 כפית מלח – טעם שמרים ומדגיש את כל השאר.
- 1 כפית סוכר – כדי לאזן את המרירות.
- 7 גרם שמרים יבשים – הם הכוכבים של הבצק!
מעניין לדעת שאפשר לשדרג את הבצק הזה עם קמח כוסמין או קמח ללא גלוטן, ואם אתם מסתכלים על בריאות, אז יש גם אפשרות להחליף את השמן באבוקדו או טחינה.
שלבי ההכנה
כדי להגיע לבצק המושלם, יש כמה שלבים פשוטים שאותם נצטרך לעקוב. עם זכיית הידע הזה, אתם תהפכו לשפים אמיתיים!
- בסיס עם מערבבים את קמח, מלח, סוכר ושמרים בקערה עמוקה.
- יוצרים גומה במרכז ומוזגים פנימה את המים והשמן.
- מערבבים הכל עד שנוצר בצק. אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט מים.
- לשים את הבצק על משטח עבודה מ-5 עד 8 דקות, עד שהוא הופך חלק וגמיש.
- מניחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת לסיום התהליך – לא באמת צריך התפחה כאן, אבל זה יעזור לשמור על הלחות.
- מחלקים את הבצק ל-2 כדורים, משטחים כל כדור לעיגול שטוח בעובי הרצוי.
- מניחים את בצקי הפיצה בתבניות מרוחות בשמן זית.
- מעבירים לתנור מחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס ואופים כ-10-12 דקות.
- מוסיפים את התוספות האהובות עליכם ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.
לאחר שיצא מהתנור, אפשר להשאיר את הפיצה במקום קריר לכמה רגעים והנה, יש לנו פיצה שכולה חיוכים ושמחה על השולחן!
תוספות אפשריות לשדרוג
כעת כשיש לנו את הבסיס המושלם, מה אתם אומרים על תוספות מעניינות? להלן כמה רעיונות למשגעות:
- גבינת מוצרלה עם פרוסות עגבנייה טרייה ורוטב פיצה ביתי – פשוט וטעים!
- פטריות כבושות עם בצל מטוגן – זה תמיד מוסיף טעם.
- סלט ר frisée על הפיצה – תוספת של רעננות.
- שילוב של פירות ים בגריל על הפיצה – תעזו להפתיע את החבר'ה!
- פיתה מדובשת עם טחינה וצנון מלמעלה – זה הזמן לא לתת לדמיון שלכם להפסיק לפעול!
שאלות ותשובות
איך אפשר לדעת שהבצק מוכן?
תחושה גמישה ונעימה, ולא דביקה מדי. אם אתם מצליחים למשוך אותו, זה סימן מצוין!
מה כדאי לשים על הפיצה?
עליכם לשים גבינה, ירקות, בשר או כל מה שאתם אוהבים, אבל תוודאו שלא להעמיס יותר מדי שלא ייגמר בנזילה.
האם אפשר לק freeze את הבצק?
כן, אפשר! עטפו אותו היטב בניילון נצמד והקפיאו. כשאתם רוצים להשתמש בו, תוציאו ותשאירו בסביבה חמה.
כמה זמן אפשר לשמור את הפיצה המוכנה?
שמרו במקרר עד 3 ימים! היא תהיה נשמעת קצת חמה ומעולה.
האם המתכון מתאים לדיאטה בריאה?
בוודאי! עם קמח כוסמין ושמן זית, זה בהחלט אפשרי להפוך אותו למעט בריא יותר.
מה אפשר לעשות עם שאריות הבצק?
אל תשליכו! צורות או לחמניות קטנות יכולות להפוך לרוטב פיצה מאולתר או לגריסות.
איך אני יכול לשדרג את טעם הבצק?
שימוש בתבלינים כמו אורגנו, בזיליקום או אפילו קמצוץ של גבינת פרמזן יכול לשדרג את החוויה!
כמה זמן הכל לוקח?
האמת ש20 דקות – עד 30 דקות ותקבלו פיצה מושלמת. מעניין נכון?
מה נדרש להוסיף לבצק כדי שהוא יהיה דל פחמימות?
קמח שקדים עם קמח קוקוס יעשו את העבודה טוב מאוד!
איך ניתן להפוך את המתכון לטעים יותר?
בוודאי, הוספת שום קצוץ ושמן זית מעט מעל הבצק לפני האפייה יכולה להוסיף טעמים מדהים!
אז, אם אהבתם את המתכון המעלף הזה, שתפו אותו עם חברים ברשתות החברתיות! תודו לי אחר כך כשכולם החמיאו לכם על הפיצה הביתית המושלמת שלכם!
כתיבת תגובה