עוף עם תפוחי אדמה בתנור – מתכון מנצח וקל להכנה!
מתכון לעוף עם תפוחי אדמה בתנור
אם יש משהו שלא סתם פופולרי במטבח הישראלי, זה המתכון המדהים הזה לעוף עם תפוחי אדמה בתנור. מדובר במנה האדירה, הממכרת, שסוחפת אחריה אפילו את האנשים הכי בררניים. דמיינו את זה: מעבר לדלת הבית שלכם, הריחות המעלפים של עוף בתנור שמחמם את הלב ואת הבטן. השילוב הזה בין העוף הרך והעסיסי לבין תפוחי האדמה הנימוחים והפריכים יוצרים חוויה קולינרית שתתיישב לכם חזק בראש ובטעמים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי שהמנה הזו תצא הכי טעימה שיש, אנחנו חייבים לוודא שיש לנו את כל המרכיבים הנדרשים. שימו לב, המתכון הזה יוצר תוצאה משגעת. אז בואו נתחיל!
- 4 רבעי עוף טרי (אפשר גם חזה עוף, אבל תהיו מודעים לכך שיפסיד במרקם)
- 6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כפית קימל (אופציונלי, אבל מומלץ)
- 1/2 כוס תמצית לימון או מיץ מלימון טרי
- עלים טריים של רוזמרין (עלים קצוצים או ענפי רוזמרין שלמים, לפי מה שיש)
מרכיבים חלופיים
למי שמעוניין, אפשר להמיר את העוף לסטייק צמחי (כמו טופו או חלבון סויה) ולבחור בתפוחי אדמה בטטה כדי להוסיף טוויסט טעים ובריא. אם תרצו להכין גרסה ללא גלוטן, פשוט וודאו שהמרכיבים שלכם לא מכילים חומרים עם גלוטן.
שלבי ההכנה
כדי שהמנה הזו תצא מושלמת, יש לבצע את השלבים בצורה מדויקת. אני מבטיח לכם שהתוצאה תשאיר אתכם עם רצון לעוד!
- לחמם את התנור על טמפ' של 200 מעלות צלזיוס.
- לערבב את שמן הזית עם השום, מלח, פלפל, פפריקה, קימל ולימון בקערה אחת.
- להניח את רבעי העוף בקערה ולמזוג עליהם את התערובת שהכנתם. למרוח את התערובת באופן שווה.
- באותה קערה, להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים ולערבב שוב עד שהתפוחים מצופים גם הם בתערובת.
- לסדר את רבעי העוף ותפוחי האדמה בתבנית אפייה בצורה מסודרת.
- לרסס מעט עוד שמן זית על הכל (בייחוד על תפוחי האדמה) ולפזר את עלי הרוזמרין.
- לאפות בתנור במשך שעה, עד שהעוף משחים ותפוחי האדמה רכים.
- כשזה מוכן, לא לשכוח לתת למנה לנוח כמה דקות ואז להגיש עם סלט ירקות רענן.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם החלטתם שאתם רוצים להתחפש לשפים מקצועיים, אתם יכולים לשדרג את המנה עם תוספות כמו זיתים, פטריות, או אפילו טחינה בצד. אפשר גם להוסיף קצת גבינת פטה מעל לתפוחים בזמן האפייה או לשים את הכל בתנור עם חתיכות לימון.
שאלות ותשובות
זה אפשרי להכין את המנה עם עוף קפוא?
בוודאי! רק תוודאו לחמם אותו כמו שצריך לפני השימוש, אחרת התוצאה לא תהיה שווה.
אפשר לשים את זה על גריל במקום בתנור?
כן, זה יכול לצאת גם טעים, רק שימו לב לשמור על טמפרטורה קבועה ולבדוק לעיתים קרובות כדי שלא יישרף.
מה אם אין לי רוזמרין?
אפשר להשתמש בחרדל או תבלינים אחרים כמו תימין. הרעיון הוא למצוא טעמים שעוברים ביניהם טוב.
אפשר להכין את זה על מחבת?
מומלץ לאפות את זה כדי לשמור על עסיסיות העוף, אבל אם אתם חייבים, הכינו – זה יצא עדיין טעים!
מה ניתן להגיש לצד המנה?
אפשר להכין סלט ירוק טרי או פריזאי עם רוטב צלפים, זה עובד מעולה!
האם זה מתאים לחגיגות או מסיבות?
בהחלט! זה פשוט מושלם לאירועים, כי זה נראה טוב וטעים.
אני אוהב חריף, זה מתאים?
בוודאי! הוסיפו סחוג או פפריקה חריפה לטעם חזק יותר.
מה הזמן הכי טוב להכין את המנה הזו?
זאת מנה שתהיה מושלמת בכל זמן! לשבת עם המשפחה או לארוחת ערב יחד עם חברים.
האם אפשר לשמור את זה למחרת?
כן, פשוט שמרו על זה בכלי סגור במקרר. חימום מחדש בתנור יכול להחזיר את הטעמים.
יש לך טיפים לסוד של טעם מעולה?
האמת היא שמצב הרוח שלכם ישפיע על התוצאה! תבשלו עם אהבה וזה ייצא מדהים.
אל תשכחו לשתף את המתכון המנצח הזה עם החברים ולהפיץ את האהבה! זה מתכון שראוי להיכנס לכל מטבח. שיהיה בתיאבון!
כתיבת תגובה