עוגת סולת קוקוס תפוזים ארומה שכולם מדברים עליה
עוגת סולת קוקוס תפוזים – מתכון חלומי
ברקע של מטבח חמים, הריח המדהים של קוקוס מתערבב עם הניחוחות של תפוזים טריים, ומשאיר אותנו עם חיוך רחב על הפנים. האם דמיינתם אי פעם איך תרגישו כשאתם חוטפים ביס מעוגת סולת קוקוס? ממש עכשו אנחנו נכנסים לתהליך הכנת עוגה שמהכנה שלה ממש יכולים לשכוח את כל הצרות ולצאת למסע טעים, מופלא ומעלף.
עוגת סולת קוקוס עם תפוזים היא לא סתם עוגה; היא אגדה קולינרית, עם מרקם אוורירי ונימוח שמלחלח אותנו בכל ביס. מדובר במתכון מושלם שמתאים לכל אירוע מעניין, וגם סתם כקינוח קטן לערב רגוע בבית. אתם תראו, ברגע שתשבו יחד עם החברים או המשפחה ותשתפו את העוגה המושלמת הזאת, הם יגידו לכם שהיא פשוט משגעת!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לאורך השנים צברתי המון מתכונים, אבל המתכון הזה באמת ממכר. חברים, אתם חייבים לנסות אותו!
- 200 גרם סולת
- 100 גרם קוקוס טחון
- 2 תפוזים (מיץ וקליפת תפוזים)
- 200 גרם סוכר
- 250 מ"ל שמן (או חמאה מומסת)
- 4 ביצים
- 1 כוס חלב (אפשר גם חלב שקדים או חלב קוקוס)
- 1 קופסה אבקת סודה לשתייה (15 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- קורט מלח
אגב, עבור גרסה טבעונית אפשר להחליף את הביצים ב- 1/4 כוס רסק תפוחים לכל ביצה או שתיים. אני כבר ניסיתי ונראה שהעוגה יוצאת פשוט מדהימה!
שלבי ההכנה
יש משהו כל כך גורם להרגיש פסיכולוגית כשיוצרים עוגה, מתחילים להתמקד בריחות וטעימות. בואו נתחיל!
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמים את כל החומרים היבשים בקערה (סולת, קוקוס, סוכר, סוכר וניל, סודה לשתייה ומלח).
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עם מיץ תפוזים, קליפת תפוזים ושמן.
- מוסיפים את החומרים היבשים לתערובת הנוזלית ומערבבים בעדינות.
- בהדרגתיות, מוסיפים את החלב לתערובת ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומניחים לתערובת להתיישב למשך כ-10 דקות.
- אופים בתנור למשך 40 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה והקיסם יוצא יבש.
- לאחר האפייה, נותנים לעוגה להתקרר על רשת.
- אפשר לקשט עם קוקוס טחון נוסף או לפזר אבקת סוכר מעל.
- והכי חשוב – ללקק את האצבעות!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
למתכון המהמם הזה ניתן לשדרג או לשנות:
- אפשר להוסיף אגוזים קצוצים כמו פקאנים או אגוזי מלך לעוד טעם פריך ומנת רכיבים בריאה.
- מנה מרעננת? ניתן להוסיף תמצית נענע במקום או יחד עם קליפת התפוזים.
- מוסיפים צימוקים או דבלים שיתנו קשת טעמים מתוקה בתוך כל ביס.
- נחוצים טעמים חזקים יותר? אפשר לשים מעט קינמון בתערובת.
שאלות ותשובות
מה משך חיי המדף של העוגה?
העוגה נשמרת במשך 4-5 ימים בקופסה אטומה, החוויה תהיה הכי טובה כשזה טרי.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
בהחלט! תוכלו להקפיא את העוגה אחרי שהיא מצטננת לחלוטין. הקפיאו אותה בתוך ניילון נצמד טוב, והיא תעמוד בכבוד במסע הקפוא.
מה לעשות אם אני רוצה עוגה כפולה?
אם יש לכם משפחה גדולה או מועדים לקראתינו, אתם יכולים להכפיל את הכמויות של כל המרכיבים ולהשתמש בתבנית גדולה יותר.
האם ניתן לשים חלב חלופי?
בוודאי! חלב שקדים, חלב קוקוס או חלב סויה ישתלבו נפלא עם המתכון הזה.
למה יש צורך בקוקוס?
הקוקוס לא רק מספק טעם וכראי, אלא גם תורם למרקם של העוגה, הופך אותה לאוורירית ועשירה.
האם אפשר להכניס פירות נוספים לתוך העוגה?
בהחלט! פירות יבשים כמו צימוקים ודבלים יוסיפו מתיקות ויתמזגו נפלא עם הטעמים.
האם ניתן להכין עוגה ללא סוכר?
כן! ניתן להחליף את הסוכר בממתיקים טבעיים כמו סוכר קוקוס או ממתיק אחר שאתם מעדיפים.
האם אפשר להכין את העוגה ללא גלוטן?
בוודאי! יש סולת ללא גלוטן בשוק שתעשה את העבודה ותשמור על העוגה טעימה!
מהם התוספות המומלצות?
המלצה חמה היא לשדרג עם תוספות כמו פירות עשבים קצוצים, אגוזים קצוצים או אפילו שוקולד מריר קצוץ.
למה כדאי לשתף את המתכון הזה?
כי מדובר בעוגה שאין לה תחליף! כל מי שטועם אותה מתאהב בה, ויש סיכוי גבוה שמחכה לכם עוד חוויות מענגות.
אז למה אתם מחכים? זה הזמן להביא את המתכון הזה על השולחן, ליהנות מהניחוחות המופלאים ולשמח את כל האהובים עליכם! אם ניסיתם – אל תשכחו לשתף עם חברים, כי כל אחד חייב לטעום את המתכון המושלם הזה!
כתיבת תגובה