עוגת סולת תפוזים וקוקוס תוך 10 דקות שתכבוש אתכם
עוגת סולת תפוזים וקוקוס – שילוב מושלם של טעמים
אם חשבתם שהחיים שלכם יהיו עוד יותר מתוקים עם עוגה שהיא גם מהירה להכנה, גם בריאה וגם אגדה של טעמים, תתכוננו להפתעה! עוגת סולת תפוזים וקוקוס היא בדיוק מה שאתם צריכים. היא לא רק שהופכת את הבית לריחני ונפלא, אלא גם מותירה בפה טעם של עוד, ממש כמו עוגה של סבתא. השילוב בין התפוזים לבין הקוקוס יוצר חוויה מדהימה וממכרת, שמרגע שתשננו אותה לא תוכלו להפסיק לחשוב עליה. מוכנים? בואו נתחיל במסע קולינרי!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: כ-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כמו בכל מתכון טוב, גם כאן חשוב להקפיד על רכיבים איכותיים. העוגה הזאת תעשה קסמים לשולחן שלכם ואפשר להכין אותה בכל אירוע, או סתם כך בשישי בערב כשמתחשק לכם פינוק. אז הנה מה שאנחנו צריכים:
- 1 כוס סולת
- 1 כוס קוקוס טחון
- 1 כוס סוכר (אפשר להחליף בסוכר חום במידה ורוצים)
- 1 כוס מיץ תפוזים טרי
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1 כף אבקת סודה לשתייה
- 1 תה קינמון (אופציונלי)
- קליפת תפוז מגוררת (מנבחרת של תפוזים איכותיים)
- חצי כוס אגוזים קצוצים (טהור במיוחד)
- אופי יפהפה של שוקולד מריר למי שאוהב
שלבי ההכנה
כמו שהבטחנו, מדובר בהכנה מהירה של עוגה שאפילו אתם תוכלו להפתיע את עצמכם בכמה פשוטה היא. בואו נראה איך עושים את זה:
- מניחים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה – סולת, קוקוס, סוכר, סודה לשתייה וקינמון אם בחרתם לשים.
- מערבבים את החומרים היבשים יחד עד שהתערובת אחידה.
- בעזרת מטרפה, מקפלים את החומרים הרטובים – שמן ומיץ תפוזים, לתוך הקערה.
- מוסיפים את קליפת התפוז ומערבבים שוב בעדינות.
- אם אתם רוצים, אפשר להוסיך אגוזים קצוצים – זה יוסיף פריכות מדהימה.
- משמנים תבנית ואופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס.
- אפשר לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה – אם הוא יוצא יבש, אתם שם!
- מפזרים קצת קוקוס מעל העוגה כשהיא יוצאת מהתנור עבור מראה קלאסי!
- נותנים לעוגה להתקרר, ואז חותכים לפרוסות ומקשטים עם טיפות שוקולד מריר.
אפשר לשדרג את העוגה הזו בקלות. ניתן להוסיף לפירות קיץ כמו דובדבנים או תותים שהופכים את העוגה ליותר רעננה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן, תוכלו לפנק את העוגה ברטבים או ציפויים נוספים שיכולים להוסיף טעם ואופי:
- על פני העוגה ניתן למרוח רוטב ריבת תפוזים, שהיגדול אותה ואת הטריות עוד יותר.
- למי שאוהב שוקולד, שוקולד מריר מותך יכול להיות שדרוג מעולה.
- אם אתם בעניין של בריאות, את הסוכר אפשר להמיר בדחוסי דחוסי דחוסי.
- מוסיפים מעט פירות יבשים או פירות טריים כדי לתת עוד חוויה טעם מדהים.
שאלות תשובות
איך אפשר להחסיר את הסוכר בעוגה?
בשביל להחליף את הסוכר, ניתן להשתמש בממתיקים טבעיים כמו ממתיק של סטיביה או דחוסי דחוסי.
האם העוגה מתאימה לאנשים עם רגישות לגלוטן?
כן, הסולת באה עם מעט גלוטן, אולם ניתן להמיר את הסולת בקמח קוקוס או קמח שקדים.
מה הפך את העוגה למדהימה כל כך?
אני חושב שהשילוב בין הקוקוס לתפוזים הוא מה שעושה את ההבדל. זה כמו חופש לחיך!.
באיזה תבנית כדאי לאפות את העוגה?
אני ממליץ בעבור תבנית עגולה, אך ניתן גם לשדרג לתבנית מלבנית.
האם העוגה נשמרת במקרר?
כן, תוכלו לשמור אותה במקרר בקופסה אטומה למשך 4-5 ימים.
אפשר להכין את החלופות טבעוניות?
כמובן! פשוט החליפו את השמן ב-מקביל זרעי פשתן ומיץ תפוזים.
באיזה טעימה היא יוצאת הכי טעימה?
אני ממליץ להגיש את העוגה עם כוס תה חם או קפה, זה משגע את כל הטעמים.
כיצד ניתן לשדרג את העוגה בנגיעות אישיות?
אפשר להוסיף תבלינים כמו הל או ג’ינג’ר, שיכולים להוסיף גוון טעמים נוסף.
האם קיימת אפשרות להכין את העוגה לילדים?
בהחלט! מתכון זה ידידותי ומושלם לילדים, אף אפשר לשחק עם צורות.
מה אפשר לעשות אם יש בעיה של הכנת העוגה?
אם העוגה קצת דחוסה מדי, ניתן להוסיף מעט יותר מיץ תפוזים.
ועכשיו אחרי שהכנתם את העוגה המדהימה הזו, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון עם חברים ולפנק אותם בפינוק הזה. תהנו!
כתיבת תגובה