עוגת תפוזים ושוקולד בחמש דקות שתכבוש אתכם

עוגת תפוזים ושוקולד בחמש דקות שתכבוש אתכם



עוגת תפוזים ושוקולד בחמש דקות


עוגת תפוזים ושוקולד בחמש דקות

לא משנה אם זה יום חורפי גשום או קיץ לוהט, עוגת תפוזים ושוקולד היא פשוט מדהימה בכל מצב. היא בעלת טעמים שמדליקים את כל החושים שלנו ומשאירים אותנו עם חיוך רחב. אם אתם מחפשים מתכון ממכר שיכניס אתכם לאווירה מתוקה ומהירה לקראת חוויה מתוקה וייחודית, הגעתם למקום הנכון!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 5 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, אחרי שהתחממנו קצת עם הרעיון של העוגה, הגיע הזמן להציג את המרכיבים שיאפשרו לנו ליצור עוגה מושלמת שתשאיר את כולם פעורי פה.

  • 2 תפוזים בינוניים (לא קלופים)
  • 2 ביצים גדולות
  • 100 מ"ל שמן קנולה
  • 150 גרם סוכר
  • 200 גרם קמח לבן
  • 50 גרם קקאו איכותי
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון (אם אתם אוהבים)
  • מעט מלח
  • שוקולד מריר קצוץ (לציפוי או לערבוב בתערובת)

מתכון זה לא כולל קמח ללא גלוטן או גרסה טבעונית, אבל הבחירה להשתמש בתותים שוקולדיים, למשל, תוכל לשדרגו את המתכון כך שיתאים לכולם!

שלבי ההכנה

עכשיו, ניתן לגשת לשלב הכי מהיר והכי משגע מתוך כל התהליך – ההכנה!

  1. מניחים את התפוזים השולטים במיקרוגל במשך 30-40 שניות כדי שהם יהיו רכים יותר.
  2. קוטעים את התפוזים לחצי ומסננים את המיץ, אך חותכים גם את התפוזים לאחוזים קטנים ומעבירים לקערה.
  3. מוסיפים את הביצים, השמן והסוכר לקערה ומשקשקים הכל יחד עם מטרפה.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, הקקאו, אבקת הסודה, הקינמון והמלח.
  5. מוסיפים את תערובת היבשים לתערובת הרטובים ומשקשקים היטב עד שהתערובות מתאחדות.
  6. אם רוצים, מוסיפים שוקולד קצוץ לתערובת.
  7. מעבירים לתבנית אפייה לשקעים או לתבנית עוגה ומשטחים.
  8. מכניסים לתוך מיקרוגל ואופים במשך 6-8 דקות על חום גבוה.
  9. מצננים בעדינות ומקשטים בשוקולד או אבקת סוכר.

כעבור 8 דקות, תרגישו איך הבית שלכם מתמלא בריח של אגדי ומפנק. זה הזמן להתענג על ייצורכם!

שדרוגים ותוספות אפשריים

כדי להעשיר את טעמי העוגה, אפשר להוסיף לדוגמה אגוזי לוז קצוצים, פקאנים או אפילו קמצוץ של מלח ים על מנת להדגיש את המתיקות. טעמים שונים יכולים לשדרג את העוגה ולהפוך אותה למהנה פי כמה – אגוזי מקדמיה, שבבי קוקוס או אבקת חלבה הם גם אפשרויות מעולות!

שאלות ותשובות

איך אני יכול לאחסן את העוגה לאחר שהוכנה?

אם נשארה לכם עוגה, מצוין! פשוט מכסים את העוגה בניילון נצמד ומניחים במקרר. היא יכולה להחזיק עד 5 ימים!

אני רוצה להכין גרסה טבעונית. איך אני יכול לעשות זאת?

כדי להפוך את המתכון לטבעוני, אתם יכולים להחליף את הביצים ב-4 כפות של רסק תפוחים. במקום שמן קנולה, אפשר להשתמש בשמן קוקוס.

מהי השיטה הטובה ביותר להכין את העוגה בתנור במקום במיקרוגל?

אם אתם מעדיפים להכין את העוגה בתנור, אתם יכולים לאפות אותה ב-180 מעלות כ-25-30 דקות.

איך אדע שהעוגה מוכנה?

במהלך האפייה, שימו לב לסימני הכהות שיווצרו על פני העוגה. עוגה מוכנה תשאר מעט לחה בפנים אך לא רטובה!

אפשר לשדרג את העוגה עם ציפוי שוקולד?

בהחלט! ניתן לצפות בשוקולד מריר מגולל בחום או לצפות אותו עם קרם שוקולד. זה יכול להוסיף עושר לטעמים.

האם אפשר להשתמש בפרי אחר במקום תפוזים?

בהחלט! לימונים, מנגו או אפילו תפוחים יכולים להתאים כתחליף טעים.

כמה קלוריות יש בעוגה?

עוגה אחת מכילה כ-150 קלוריות. כמובן שהכל תלוי בכמויות ובשדרוגים שאתם מבצעים.

העוגה יוצאת גבוהה או נמוכה?

העוגה יוצאת נמוכה מאוד יחסית, אבל עם הזמן היא תתרומם ותתייצב. ככה היא גם שומרת על אווריריות.

מה אם אני לא אוהב קקאו?

סבבה! אתם יכולים להשאיר את הקקאו החוצה ולהשאיר את רוב המרכיבים האחרים כפי שהם. או להשקיע בטעמים אחרים כמו תמצית וניל או קינמון!

איך אני יכול לשפר את המרקם?

אפשר להוסיף לאפייה קצת יוגורט או בננה מעוכה בשביל דחיסות תוך כדי. זה בהחלט יכול לשדרג את העוגה בהחלט.

לאחר כל זה, אני מקווה שלכם נרגשתם להכין את עוגת תפוזים ושוקולד המדהימה הזו! תשתפו אותי בתמונות שיצאתם מהן ואל תשכחו להפיץ את המתכון ברשתות החברתיות לחברים!


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *