צ'יפס מתנפח עם קורנפלור בטעם בלתי נשכח!
צ׳יפס מתנפח עם קורנפלור – טעם שמשגע את החיך!
אז דמיינו את זה! אנחנו יושבים עם חברים, האווירה מצוינת, ופתאום מגישים לנו קערה מלאת צ׳יפס הזהוב הזה, שכולם מסביב מריחים אותו, מדבר אל הלב, והלב שלנו אינו יכול לשאת את זה – מרגישים אפילו כאילו אנחנו נקרעים מדי של התשוקה למנה הזו. צ׳יפס מתנפח עם קורנפלור הוא גימיק שאם לא שמעתם עליו עד היום, הגיע הזמן להכיר! זהו מקום בו הטעם, הטקסטורה והמרקם נפגשים ומזמינים אתכם לחגיגה קולינרית שאסור לפספס.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: מספק כ-4 אנשים
לאחר שקיבלתם מושג על הזמן, המנות ורמת הקושי, אתם בטח שואלים את עצמכם: מה כל כך מיוחד בצ׳יפס הזה? ובצדק! השילוב בין הקורנפלור למתכון הזה הוא מה שמקנה לו את הייחודיות ואת היכולת להפוך למעדן מענג ומדבר על כל שולחן! אז קדימה, בואו נתחיל!
הרכיבים הדרושים
- 3 גביעי תפוחי אדמה (כ-600 גרם)
- 1/2 גביע קורנפלור (למלא את התפוחי אדמה עם טקסטורה נימוחה)
- מלח לפי הטעם
- שמן לטיגון (כ-1 ליטר)
- תבלינים כאוות נפשכם (פפריקה, שום מגורר, תיבול עוף, או מה שאתם אוהבים)
אלו הם המרכיבים הבסיסיים ביותר, אך יש לא מעט אפשרויות לשדרוג המנה. אם אתם שוחרי בריאות, ניתן להשתמש בשמן זית במקום שמן לטיגון רגיל, או אפילו לאפות במקום לטגן. הממרח הפופולרי ביותר לסביבת הצ׳יפס הזה הוא כמובן מיונז או קטשופ, אבל לא תאמינו כמה טעים זה מחובר עם רוטב חריף או רוטב גבינה מותכת!
שלבי ההכנה
תחילה, קודם כל עלינו לוודא שהכל הולך בצורה חלקה. לאחר מכן, ניתן יהיה להגיש מנות אגדי של צ׳יפס זהוב ממולא בתפוחים בטעמים נהדרים.
- קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לשתיים לכל אורך.
- משרים את תפוחי האדמה במים קרים ל-30 דקות בכדי להוציא מהם את העמילן (שזה מה שהופך את הצ׳יפס לגז למושלם).
- מסננים את תפוחי האדמה ומייבשים היטב בנייר מגבת.
- מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומוסיפים את הקורנפלור, מערבבים היטב עד שכיסוי הקורנפלור מתפשט בצורה אחידה.
- מחממים את השמן במחבת עמוקה עד שהשמן חם מספיק (אנחנו מדברים על טמפרטורה של כ-180 מעלות).
- מטגנים את תפוחי האדמה עד שהם מתבללים ומקבלים צבע זהב מבריק (כ-5-7 דקות).
- מוציאים בעזרת כף מחוררת את הצ׳יפס ומניחים על מגבת כדי לספוג שאריות שמן.
- מוסיפים מלח ותבלינים בשעת ההגשה.
רגע, רגע! לפני שאתם ניגשים להגיש את הצ׳יפס המושלם הזה, כדאי לדעת שיש כמה אפשרויות לשדרוגים שניתן להוסיף למנה! זה עוד לא נגמר!
שדרוגים ותוספות אפשריות
אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם, קיימות אינסוף דרכים לשדרג את הצ׳יפס. אז כמה רעיונות? בואו נפרט:
- להוסיף גבינת פרמזן מעל האידי, כדי להפוך את הצ׳יפס לאגדי ומלא בטעמים!
- שדרוג טבעוני: להוסיף תבלינים כמו כמון ומלח לימון, לספק טעם חמצמץ ומדויק!
- לנסות לערבב בין תפוחי אדמה מתוקים ותפוחי אדמה רגילים, יוצר שילוב מחרמן לאלה שלא רוצים לסטות מהקלאסיקה!
- להשלים בעזרת ירקות צבעוניים, כמו פפריקה חריפה או ירקות קלויים.
שאלות ותשובות
האם אפשר לשדרג את המתכון לגרסה ללא גלוטן?
בהחלט! מדובר במתכון ללא גלוטן מלכתחילה, אז תרגישו חופשי להכין אותו עבור כולם!
מה עושים אם אין לי שמן לטיגון?
ניתן לאפות את הצ׳יפס בתנור על לוחות אפייה עם מעט מאוד שמן, בערך 15 דקות על חום גבוה.
האם אפשר להחליף את הקורנפלור במשהו אחר?
למי שאוהב לנצח את הקורנפלור, אפשר להשתמש בשמני ולעשות טיגון באוויר, התוצאה תהיה פחות טפשית.
באיזו טמפ׳ מומלץ לטגן את הצ׳יפס?
עליכם לטגן את הצ׳יפס בטמפ' של 180 מעלות צלזיוס, כדי להשיג את הזהב האגדי.
מה אם אני אוהב רטבים?
אולי זה להשוות את הצ׳יפס עם רוטב אלף האיים, אלא אם כן אתם רוצים רעיון אחר, תנסו רוטב יוגורט טעים ומרענן.
כמה זמן ניתן לשמור את הצ׳יפס?
סביר להניח שהיא תשמר יום או יומיים אם יש לכם כוח, אבל ההמלצה היא לאכול את הצ׳יפס מיד לאחר ההכנה, כדי להרגיש את העונג של ההנאה!
האם אפשר להכין צ׳יפס בעזרת טיגון באוויר?
בהחלט! בעזרת טיגון באוויר, הוא יהיה גם הרבה יותר בריא ולכם יותר מהנה.
מה אם אני רוצה צבעים צבעוניים?
מעולה! הוסיפו קונפי של סלק, בטטה או גזר.
איך ניתן לגרום לצ׳יפס להיות פריך יותר?
לייבש אותם לאחר חיתוך ותחת טמפרטורה גבוהה במהלך הטיגון.
האם יש לעקוב אחרי תהליך ההכנה בקלות?
בהחלט! זה הכל תהליך קל ומלבב. חפשו את התמהיל הנכון, ותיהנו מהחוויה!
אני מזמין אתכם לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות, להזמין חברים לבוא ולחוות את הטעם המשגע הזה וללא ספק כולכם תלקקו את אצבעותיכם! תכנון, הכנה, טיגון, וגם קצת כיף הם היסודות של כל מתכון לשדרוג וקולינריה מושלמת.
כתיבת תגובה