קציצות טונה ברוטב ב-10 דקות שיעשו לכם טעים
"`html
קציצות טונה ברוטב – מהירות ועונג במטבח!
לפעמים במטבח אנחנו רוצים יצירה שקרובה לבית, אבל גם כזו שתשאיר טעם של עוד. קציצות טונה ברוטב יהוו את הפתרון המושלם למי שמעוניין להפתיע את המשפחה בארוחה מענגת ומעוררת חושים. מתכון זה הוא לא סתם עוד מתכון, אלא חוויה. מי לא זוכר את הסבתא או את אמא מכינות קציצות מדהימות שהיו מטריפות את החושים? השילוב של טונה עסיסית עם רוטב עגבניות עשיר יוצר מנה שלא ניתן לעמוד בפניה. זהו מתכון קל ומהיר אשר ידרוש רק 10 דקות מזמנכם, ולכולנו יש עשר דקות פנויות, נכון?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספק
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-5 מנות
הרכיבים הדרושים
המתכון הראשון לתוך הלב שלכם הוא כאן! הרכיבים פשוטים, זמינים ומשגעים. בואו נתחיל:
- 2 קופסאות טונה (כחצי קילוגרם, מסוננת מהנוזלים)
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס breadcrumbs (אפשר גם קמח שקדים לגרסה דלת פחמימות)
- צנונית קצוצה (אפשר גם כמון או תבלינים לפי הטעם)
- מלח ופלפל טחון לפי הטעם
- 1 כוס רוטב עגבניות (רצוי ביתי, אך ניתן גם קנוי)
- 2 כפות שמן זית או שמן קוקוס לטיגון
שלבי ההכנה
סיימנו עם החלק של המרכיבים, ועכשיו הגיע הזמן לגלות את הדרך המהירה והנפלאה להכנת קציצות הטונה שלנו. תצאו לדרך!
- לערבב בקערה גדולה את הטונה, הביצה, breadcrumbs, תבלינים וצנונית עד שהתערובת חובקת את עצמה.
- ליצור קציצות בגודל כדור פינג פונג.
- לחמם את השמן במחבת על חום בינוני.
- לטגן את הקציצות על כל צד עד שהן משחימות (כ-2-3 דקות כל צד).
- להעביר את הקציצות לצלחת ולהשאיר בצד.
- באותה מחבת, לשפוך את רוטב העגבניות ולהביא לרתיחה קלה.
- להחזיר למחבת את הקציצות ולבשל במשך 5 דקות, עד שהן סופחות את הרוטב.
- לערבב בעדינות ולהגיש חם!
מרכיבים חלופיים
אצלי במטבח אני תמיד מחפש אפשרויות יצירתיות. אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הטונה בחומוס מעובד ולהוסיף ירקות קצוצים כמו קישוא או פטריות. כך תקלו על הכנתן, והמנה תצא בריאה ומרעננת. גם גרסה ללא גלוטן אפשרית עם קמח שקדים במקום breadcrumbs. עם זאת, הקדישו תשומת לב מתאימה לשילוב התבלינים – כאן הכוח האמיתי של המנה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמו בכל מסעדה טובה, השדרוגים הרבים מוסיפים קסם למנה המדהימה הזו. אפשר להוסיף למנה צנוברים קלויים למעלה או להגשה עם אורז לבן עם עשבי תיבול. לסלט ירוק קטן יעשה פלאים, וימריץ את המנה בצורה שגם תגרום לכם ללקק את האצבעות!
שאלות ותשובות
איך אפשר לשדרג את הרוטב לעוד טעמים? אפשר להוסיף לפחית הרוטב עגבניות כף סוכר או כף חומץ בלסמי לחיזוק המתיקות. לבחינת חריפות נוספת, ניתן לשים כמון או פפריקה מתוקה.
מה אפשר לשים במקום הטונה? אתם יכולים לבחור באנגוס טופו קצוץ או פולקה לעוד טעמים קסומים!
האם אפשר להכין את הקציצות מראש? בהחלט! שימו את הקציצות במקפיא, וכשאתם רוצים סטארט אפ מחדש, יצלחו את הטיגון.
האם ניתן לחמם את הקציצות במיקרוגל? כן, אבל ההמלצה שלי היא לחמם על מחבת עם מעט שמן כדי לשמור על הצבע והמרקם המושלם.
אילו סלטים מתאימים לכך? סלט כרוב גזר או סלט תפוחי אדמה עם ירקות ירוקים מינואר נחשב!
לקראת איזה חג אפשר לשלב את המתכון? המתכון הזה הוא מאכל חורף מושלם, ואפשר לשלב אותו גם בארוחות חג מולד בחיק משפחה.
מה התוספות המומלצות? שמן זית, גבינת פטה מפוררת, או סלט קיץ ירוק יעשו פלאים.
איך אפשר להפוך את המנה לצמחונית? פשוט שנו את התיבול וקחו טופו מסונן עם תיבול נכון. ישלבו אותו עם ירקות רכים.
כמה זמן ניתן לשמור את קציצות הטונה במקרר? אתם יכולים לשמור אותן עד 3 ימים במקרר, אבל אני ממליץ לא להפסיק עם הנחיות הקפיצות.
האם ניתן להקפיא את הקציצות? בהחלט, פשוט הכניסו למקפיא בקופסה אטומה!
ברצון כן, תכינו ותשתפו את המתכון המדהים הזה! זה מתחיל במטבח שלכם, והוא יכול להגיע לידי כולם. מתכון ממכר שמתאים לכל סביבת אירוח!
"`
כתיבת תגובה