אוכל טריפוליטאי: סוד המתכון שהכל מדברים עליו
מתכון למופלטה טריפוליטאית: חוויה של טעמים ומסורת
כשמדובר במאכלים שמשלבים מסורת, טעמים עשירים והיסטוריה, אין כמו המופלטה הטריפוליטאית. מדובר במאפה שהילדים, המבוגרים, כולם, לוקחים אליו חלק, הרי איך אפשר לעמוד מול המופלטה, היער של הטעמים וזיכרונות מהבית? המופלטה היא לא סתם מתכון, היא חלק מהזהות שלנו. וכמו כל מתכון טוב, יש לו טוויסט, היא מדהימה, מתוקה, ממכרת ומעלפת. במילה אחת – מושלמת! אז אם אתם רוצים לעורר את התיאבון, שאלו את עצמכם – מתי בפעם האחרונה ממש ליקקתם את האצבעות?
זמן הכנת המתכון: 1 שעתיים רמות קושי: בינוני מנות: 6-8 אנשים
- זמן הכנה: 60 דקות
- זמן מנוחה: 30 דקות
- זמן בישול: 30 דקות
הרכיבים הדרושים
ליצירת המופלטה המושלמת נזדקק למגוון מצרכים שמומלץ להכין מראש. תפקידם של המרכיבים הוא להעניק למאפה את הטעמים הייחודיים שלו, הם נשארים יחד עם המסורת וההיסטוריה שלי, והם מביאים אותנו לפינה החמה הזו של הבית. אז בואו נראה מה אנחנו צריכים:
- 1 ק"ג קמח
- 500 מ"ל מים פושרים
- 1 חבילה של שמרים (כ-10 גרם)
- 4 כפות סוכר
- 3/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 2-3 כפות חמאה מומסת
- זעתר (למלית או בתור תוספת)
- סילאן או דבש (עבור המילוי)
למי שמעוניין בגרסה טבעונית, אפשר להמיר את החמאה במרגרינה טבעונית ואילו את הסילאן ניתן להחליף במפולי-קטניות טחונים. לאלו מבינינו שמקפידים על תזונה דלת פחמימות, ניתן להפחית בכמות הקמח ולהשתמש בקמח שקדים או קמח קוקוס. פנקו את עצמכם!
שלבי ההכנה
אחרי שגייסנו את כל החומרים, הבאנו את כל הטעמים לבית שלנו, הגיע הזמן להתחיל עם שלבי ההכנה. המתכון פשוט ואפילו כיף להכין אותו!
- בקערה גדולה, אנחנו מערבבים את הקמח, השמרים והמלח.
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
- יוצרים חור במרכז התערובת ומוזגים לתוכו את המים הפושרים.
- לוחצים את התערובת בידיים להתחיל לבנות את הבצק.
- לאחר שהבצק מתאחד, מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש במשך כ-10 דקות עד שהבצק חלק ואוורירי.
- מניחים את הבצק בקערה מכוסה במטלית ומשאירים במנוחה במשך 30 דקות.
- אחרי שהבצק תפח, מחלקים אותו ל-8 כדורים שווים.
- מרדדים כל כדור לעיגול בעובי של כ-1 ס"מ.
- מניחים על כל עיגול מעט חמאה מומסת ומעט זעתר.
- מקפלים את העיגולים לחצי ורידדו שוב בעדינות.
- מטגנים כל מופלטה במחבת חמה עם מעט שמן עד שהן זהובות משני הצדדים.
- לסיום, מורחים סילאן או דבש בין המופלטות או מייד עוטפים אותן בשכבת חמאה נוספת.
בתהליך ההכנה הזה, אנו רואים איך הבצק מתפתח, קם לתחייה, כמו המתכונים הישנים של סבתא, שאפילו נמסים בפה. הטרנד הנוכחי של אופנת המתכונים הנמצא פה כדי להישאר!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהבצק שלנו יוצא מהמחבת וכולו הזהב הזה, יכולות להיות שדרוגים והתאמות אישיות ללא סוף. מי שרוצה את המופלטה שלו מתוקה מאוד, יוכל לשדרגו עם תוספות כמו פירות מיובשים קצוצים כמו תמרים, תאנים, או אפילו שוקולד מריר קצוץ. תוספת נוספת שיכולה להפתיע את האורחים שלכם היא להוסיף נגיעה של קינמון מעל כל מופלטה.
אם אתם חובבי גבינות, אין כמו למלא את המופלטות בגבינת עיזים ולטפח עם עיטור של רוטב פיקנטי. נשמע אגדי, נכון? רוצים לנסות את השדרוגים?
שאלות ותשובות
מהו מקור המופלטה?
מאכל זה נחשב למיוחס למטבח הטריפוליטאי, עם השפעות ממדינות אזור המזרח התיכון.
למה המופלטה מתוקה?
המופלטה נחשבת למאפה מתוק בעיקר בזכות השימוש בסילאן או דבש.
אילו תוספות כדאי להוסיף?
תוספות רבות כמו זעתר, תמרים, שוקולד, קקאו או גבינות מעניינות מאוד!
כמה זמן אפשר לשמור את המופלטה?
אפשר לשמור במקרר למשך 2-3 ימים ולחמם שוב במחבת.
האם ניתן להקפיא את המופלטה?
בהחלט, המופלטות הקפואות שומרות על טעמן גם לאחר ההקפאה.
האם ניתן לשנות את המתכון לגרסה צמחונית?
בוודאי! כל מרכיבי הבצק הם צמחוניים!
איך ניתן להפוך את המתכון ליותר בריא?
אפשר לשדרג לקמח דל פחמימות ולצמצם בסוכר.
האם חייבים להשתמש בשמרים?
במתכון הקלאסי, השמרים מתפקדים לעצב את הבצק – אבל ניתן להשתמש בתחליפים טבעיים.
יש לי שאלה לגבי ממוצע הכנת מופלטה – כמה זמן זה ייקח?
ירה קחת בחשבון 1-2 שעות לערך, תלוי במשך הזמן שהבצק תופס.
האם ניתן לטעום את החומרים לפני הבישול?
אנחנו ממליצים על טעימה קטנה – אבל קצת סבלנות יכולה להוביל לתוצאה שמעלפת!
אחרי שהיכרתם את המתכון המיוחד והטעים, תקפצו למטבח ותלכו להכין את המופלטה הטריפוליטאית המושלמת! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים, משפחה וכל מי שאוהב אוכל טוב ולתת להם את החוויה המדהימה על מהות המטעמים של מסורת משפחתית! הלך רוח, חוויה, טעמים – מדובר במפגש של עולמות! מי יודע, אולי גם אתם תעבירו את המתכון הזה לילדים שלכם.
כתיבת תגובה