אוסובוקו מתכון מאסטר שף שתשדרגו את הארוחה!

אוסובוקו מתכון מאסטר שף שתשדרגו את הארוחה!

אוסובוקו מתכון מאסטר שף

העשן עולה, הריחות נפלאים ומבשרים לנו שסוף סוף הגיע הזמן להפתיע את החך שלנו! אם אתם חובבים של אוכל פיוטי המשלב טעמים עשירים עם טכניקות בישול מתקדמות, הגעתם למקום הנכון. אוסובוקו, המנה האיטלקית הקלאסית שמביאה עמה היסטוריה עשירה וטעימה, תהיה כוכבת הארוחה שלכם. מוכנים להרגיש כמו שף במסעדת פאר? בואו נצלול לתוך המתכון המדהים הזה שמבטיח שתהיו על העננים!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 2-3 שעות
  • דרגת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

אל תחפשו מתכון שמבקש מכם רכיבים יקרים או נדירים. אוסובוקו מבוסס על דברים פשוטים, אבל החיבור ביניהם יוצר טעמים אגדי שאין להם תחליף. הנה מה שתצטרכו:

  • 4 נתחי אוסובוקו (עמוד שדרה של עגל או כבש, עם עצם מרחפת באמצע)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 גזר בינוניים, קצוצים לקוביות
  • 2 מקלות סלרי, קצוצים לקוביות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 4 כוסות ציר בקר
  • 2 עלי דפנה
  • חצי כפית קינמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)
  • 1 כוס רסק עגבניות
  • גרידה מלימון אחד
  • 2 כפות קורנפלור (כשהעצה היא לא לגמרי מסורתית)

כמובן שאם תרצו להבין את שורשיה של המנה הקלאסית, תוכלו להחליף את היין הלבן ביין אדום, כמובן בתנאי שאתם אוהבים את המובחר של הכוס הראשונה!

שלבי ההכנה

עכשיו כשהמרכיבים כבר פרוסים לפניכם, הגיע הזמן להתחיל בחוויה המיוחדת של ההכנה. שימו ללב – כל שלב בכנות כאן הוא קריטי, אז אל תדלגו!

  1. מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח על חום גבוה.
  2. מקפיצים את נתחי האוסובוקו מכל הצדדים עד הזהבה.
  3. מוציאים את הנתחים ומניחים בצד.
  4. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי לאותו סיר ומקפיצים עד ריכוך.
  5. נערים את השום הכתוש לסיר ומשאירים את הריחות להתפרץ.
  6. מוסיפים את היין הלבן ומבשלים על חום גבוה עד שהאלכוהול מתאדה.
  7. מחזירים את נתחי האוסובוקו לסיר.
  8. מוסיפים את רסק העגבניות ואת ציר הבקר.
  9. מוסיפים את עלי הדפנה, קינמון, מלח ופלפל.
  10. מבשלים על חום נמוך למשך 2-3 שעות או עד שהבשר מתרכך.
  11. אם הסוס חלה כן תוכלו לערבב את הקורנפלור עם מים לפני ההוספה לסיר.
  12. במהלך הבישול, אל תשכחו לערבב מדי פעם – השרו את הכישרון והשף שיושב בכם!
  13. בסוף תהליך הבישול, מוסיפים את גרידת הלימון והמון פטרוזיליה קצוצה.
  14. מגישים חם עם תוספת אהובה כנקניקיות או פירה בטטה.

תוספות ושדרוגים

מה שכה מדהים באוסובוקו זה שניתן לשדרגו בכל מיני דרכים יצירתיות. אם אתם רוצים ללכת על הבריאות, אפשר לשלב ירקות קיץ, כמו קישואים או פטריות. אם אתם חובבים של מתוק – מוסיפים כמה גרגרי צימוקים לתוך התבשיל והם יביאו טוויסט שאין אף מדינה ביונית שתעקוף אתכם.

בנוסף, אל תפספסו את האפשרות להגיש את האוסובוקו על מצע של אורז או קוסקוס, זה נותן לחיך את הצפייה של הרמוניה אמיתית שמתממשת בטעמים. אפשר גם לשדרג את המנה עם גבינת פרמזן מגורדת על גבי המנה הסופית. אה, ומי לא רוצה חמאה מומסת מלמעלה?

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין אוסובוקו עם בשר עוף?

אוסובוקו במקורי עשוי מבשר עגל או כבש, אבל אם אתם באמת רוצים, אפשר לנסות עם חלקי עוף, התוצאה תהיה שונה מאד, אבל בהחלט אפשרי.

לכמה זמן ניתן לשמור את המנה לאחר הבישול?

אם נשאר לנו איצימנה מדהימה, אפשר לשמור אותה במקרר ל-3-4 ימים, או להקפיא אותה להמשך הדרך! זה לא נמס בפה, זה נמס עשרה חודשים!

האם ניתן לדעת איך לוודא שהבשר מתבשל בצורה מושלמת?

כדאי להרגיש את הבשר באמצעות מזלג, הוא אמור להתרכך בקלות. אם הוא רוצה חיבוק נוסף, צרו איתו קשר!

מה עדיף: להשתמש באיטלקי או מקומי קונדלה?

שני סוגי קונטלה יכולים להתאחד יחד, אבל אם תרצו להיות נאמנים לאוסובוקו האיטלקי המקורי, הגבינות האיטלקיות יוסיפו גוון טעים נוסף.

איזה תוספות ניתן להגיש עם המנה?

גם פירה, גם אורז, גם פסטה – הכל טעים כאן, אוסובוקו מתמזג בקלות עם כל דבר. תנסו!

האם אוכל להכין אוסובוקו חדשני בגישה טבעונית?

אוסובוקו טבעוני זה אתגר מעניין! ניתן להשתמש באומלטי או לפחות סייטן كבסיס, זה לא אוסובוקו במובנו הרגיל אך בהחלט שווה לנסות.

איזו סיבה היתה להמציא את המנה?

אגדה מספרת שהמנה הומצאה ממנה טוסקאנית, עם בשר רך שדורש זמן רב לבישול. אז אם כך נגלה איך נחת מתופת כדי שתשלחו את הדואר!

האם אוכל להשתמש במכשירים חשמליים כמו סיר לחץ?

בהחלט! אם אתם חסרי סבלנות (ממש מובן), סיר לחץ יכול לקצר את זמן הבישול – מאוד כדאי!

מה ניתן לשתות עם האוסובוקו?

יין אדום, כמובן! הוא לא מרגיש ממש "זון" מהכוס כשבאמת מדובר באוסובוקו.

איך אוכל להפוך את המנה ליותר חריפה?

כדי להקפיץ את החריפות, ניתן להוסיף כמה פלפלים חריפים קצוצים, בהחלט יוצר טוויסט Valentina Shakes!

זה הזמן לקחת את המתכון הזה, להכין אותו ולהפיץ לחברים או לכל פלטפורמות בדרך. אוסובוקו עצמו הוא משגע, והשיחות עליו יהיו מעלפות! שתפו ותהנו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *