אורז עם חלב טורקי – מתכון שיתחבב על כולם
אורז עם חלב טורקי ברמה שלא הכרתם!
מדובר בשגיעות טעמים מדהימים שמשאירים טעם של עוד ונשארות בזיכרון! הידעתם שאורז עם חלב טורקי הוא חוויית טעמים שלא נגמרת? חלב, קינמון, ואורז – לאו דווקא מתכון מתחום הקינוחים. זהו אוכל של משפחות, אוכל של חגים, אוכל שתמיד יזכיר לכם את הבית והשולחן המקושט. כך תוכלו להכין את המנה המושלמת והאגדית!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
שמעתם על חלב טורקי? זהו חלב שמזכיר טעמים חמימים, דלילים ומעט מתוקים שמתווספים לאורז בדרכו המיוחדת. השילוב הזה הוא כנראה מהטעימים שיש!
- 1 כוס אורז עגול (כ-200 גרם)
- 4 כוסות חלב (1 ליטר)
- ¾ כוס סוכר (כ-150 גרם)
- ½ כפית קינמון (אופציונלי)
- 1 חצי כפית וניל
- ¼ כוס אגוזי פקאן טחונים (אופציונלי)
- ½ כפית מלח
- מים לרחוץ את האורז
אתם יכולים להוסיף עוד תוספות שונות כדי לשדרג את המנה. הכל תלוי בטעם האיש שלנו!
שלבי ההכנה
כשמכינים אורז עם חלב טורקי, התוצאה המתקבלת היא נימוחה, אוורירית ומעלפת. זו מנה קלה להכנה וכמובן שאפשר לשדרג אותה בכל מיני דרכים מפתיעות.
1. ראשית, שוטפים את האורז במים קרים עד שהמים יוצאים צלולים.
2. מבשלים את האורז בסיר עם שוק קטן ומים (בערך כוס מים).
3. מביאים לרתיחה על חום גבוה ואז מעבירים לחום נמוך ומבשלים עם מכסה לסביבות 10 דקות עד שהנוזלים כמעט התפזרו.
4. במקביל, בסיר נפרד, מביאים לרתיחה את החלב עם הסוכר, מלח, קינמון ווניל.
5. כשהחלב רותח, מכניסים את האורז המבושל פשוט לתוך הסיר עם החלב ומערבבים.
6. מבשלים על להבה נמוכה במשך 30-40 דקות, עד שהאורז סופג את החלב והמרקם הופך קלאסי – תודו שזה נשמע מדהים!
7. לאחר סיום הבישול, נותנים למנה לעמוד כ-10 דקות לפני ההגשה כדי שהתערובת תתייצב.
8. מעבירים לקערות ומקשטים באגוזי פקאן קצוצים לפני ההגשה.
אורז עם חלב טורקי הוא מנה אידיאלית לכל יום בשבוע – מתוקים, מלוחים, וגם עבור ארוחת בוקר!
תוספות ושדרוגים
תמיד אפשר לשדרג את המתכון וליצור ואריאציות בלתי נגמרות.
– להוסיף פרי טרי – תותים, פירות טרופיים או אפילו כף רסק אפרסקים יכולים להשלים את המנה ברמה אחרת.
– להכין גרסה חלבית דלת פחמימות עם אורז קצר באמצעות אורז חום.
– לאוהבי השוקולד, תוכלו להוסיף קקאו או שוקולד מריר קצוץ כדי להעשיר את הטעמים.
בעיניי, התוספות משגעות והן מקנות למנה חיים חדשים!
שאלות ותשובות
האם המתכון הזה יכול להיות גם גרסה טבעונית?
בהחלט! תוכלו להחליף את החלב בחלב צמחי כמו חלב שקדים או סויה, ותשמרו בדרך כלל על יתר המרכיבים.
הלחם מתייבש מדי? מה אפשר לעשות?
במקרה שהמנה מתייבשת, הוסיפו כף חלב בשעת ההגשה. זה יעזור לחדש לה רטיבות.
האם ניתן להכין את המנה מראש?
בוודאי! אתם יכולים להכין את המנה מראש, רק זיכרו לכסות אותה ולהשאיר במקרר. חימום קל יצים אותה רכה שוב.
כיצד ניתן להפוך את המתכון ליותר בריא?
אפשר להפחית את הסוכר ולהוסיף דחף של דבש או ממתיק טבעי אחר. כך תוכלו ליהנות בלא רגשות אשמה!
מהי האפשרות הכי טובה לאכול עם המנה הזו?
מומלץ להכין סלט ירקות מרענן שיתמזג עם טעמי אורז עם חלב טורקי בצורה מושלמת.
האם אפשר לצמצם את כמות האורז?
כמובן! אתם יכולים לשים פחות אורז, כך תצטרכו להתאים את כמות החלב.
האם אפשר לשמור את המנה במקפיא?
למרבה הצער, עדיף להימנע מקיפאון כי החלב עלול להפרות את המנה לפעמים.
אילו תבלינים אפשר להוסיף למנה?
קינמון, אגוז מוסקט ואפילו מעט מנטה יכולים להוסיף טעמים חדשים לחוויה.
האם זה מתאים גם לילדים?
מומלץ מאוד! המנה מתוקה, כיפית ומושלמת וגם מציעה לילדים חלב טוב ועשיר.
איך מגיעים למרקם הנכון שעושה ללקק את האצבעות?
שמרו על חוק האיתור! התערובת צריכה להתבשל בדיוק כך שתעקב פתלא עבור טעמים עשירים.
מקווים שהנתונים המוגשים בשילוב עם הומור וסיפורים מרגשים יוכלו לגדול באתר שלכם. שיתפו את המתכון כדי שגם חברים אחרים יתנסו במשהו מדהים!
כתיבת תגובה