איולי צ'יפוטלה מקסיקני מדהים שמפוצץ טעמים בכל ביס
כמה שיפעמים חיפשתם לטבול את הפריט הכל כך ממכר הזה בצד הכיפי שיכול לשבור שגרה? כן, אני מדבר על הרטבים שכיף להכין בבית. הרטבים שמעניקים לכל מנה את הטאצ' המיוחד שלה. והפעם? איולי צ'יפוטלה מקסיקני מדהים שישדרג כל בורגר, פרנץ' פרייס או אפילו כריך עוף. איולי זה הוא באמת מעלף. אפשר להגיד שיש לו את כל מה שצריך כדי להיות מושלם. הטעם המשגע שלו הופך כל נגיסה לחווייה אחרת. ואם אתם רוצים להרשים את החברים במפגש הבא, תכינו את האיולי הזה ותראו איך הוא עושה פלאים!
זמן הכנת המתכון:
- סה"כ זמן: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק לכ-500 מ"ל של רוטב (כ-20 מנות)
האיולי הזה הוא גיבור עצמאי בפני עצמו. הוא יכול לעמוד בפני כל רוטב אחר ולהציג תחרות עזה. ובכל זאת, אחרי שתטעמו – אין לי ספק שהוא יהיה הדבר היחיד שתרצו להשתמש בו בכל ארוחה! הוא מורכב ממרכיבים בריאים ומאפשר גרסאות שונות כך שכל אחד יוכל ליהנות ממנו. ועכשיו, בואו נדבר טיפה על המרכיבים, מה אתם אומרים?
הרכיבים הדרושים:
– 2 חלמוני ביצה (כן, רק החלמונים – אנחנו רוצים את הקרמיות!)
– 1 כף חרדל דיז'ון (הזדמנות טובה להשתמש בחרדל כמו שצריך, לא?)
– 1 כף מיץ לימון טרי (להכניס קצת רעננות!)
– 2 כפות חומץ תפוחים (כמה שיותר טבעי, יותר טוב!)
– כוס שמן זית איכותי (עדיף שמן קליל וטעים)
– כוס שמן קנולה (חשוב לשמור על האיזון בין הטעמים)
– 2 שיני שום כתושות (שום זה החיים, זה ברור)
– 2 פלפלים צ'יפוטלה מיובשים ומעושנים (הכוכב של המנה!)
– מלח לפי טעם (כי בלי מלח, אין קסם בהרכבים)
אוקיי, בואו נתחיל ברוגע עם הרכיבים והניחוחות המדהימים הללו. שמן זית איכותי ישדרג לכם את האיולי לרמה אחרת, הוסיפו את חלמוני הביצה, חרדל דיז'ון, לימון טרי, וחומץ תפוחים ותקבלו בסיס משגע. השום יוסיף את הטעם המסוים שלו ופלפלי הצ'יפוטלה המיובשים והמעושנים ייתנו לו את הקיק המדהים שאתם מחפשים. מלח? תמיד לפי טעם אישי!
שלבי ההכנה:
קחו רגע לנשום, הרוגע כאן כדי להביא אתכם לשלב הבא – ההכנה. תהליך ההכנה של האיולי יכול להיות מהנה מאוד אם עושים אותו נכון!
השתמש במעבד מזון או בלנדר כדי לערבב יחד את חלמוני הביצה, חרדל הדיז'ון, מיץ הלימון וחומץ התפוחים.
התחילו להגביר את המהירות ולהוסיף בהדרגה את שני סוגי השמן – שמן הזית ושמן הקנולה. הוסיפו אותם בטפטוף איטי וקבוע כדי למנוע פיצול.
ברגע שהאיולי מתחיל להראות קרמי ועבה, הוסיפו את השום הכתוש ופלפלי הצ'יפוטלה. אם הצ'יפוטלה קשה מדי לעיבוד, חתכו אותם לחתיכות קטנות.
ערבבו כל החומרים יחד עד שהם נפים לתערובת חלקה ומשגעת.
טעמו את האיולי. תוסיפו מלח לפי הצורך ועבדו שוב כדי להבטיח את ההתמזגות.
שימו את האיולי במקרר לכשעה כדי לאפשר לכל הטעמים להתמזג.
והנה אתם – יש לכם איולי צ'יפוטלה מדהים, מהנסיון שלי הוא היחיד שאני רוצה לצרף לכל ארוחה!
לחלוץ שתחליפו את פלפלי הצ'יפוטלה בפלפלי חלפניו או ג'לאפנים למי שמחפש קצת שדרוג, תוכלו להשתמש במיונז מהחנות במקום לעשות אותו מאפס.
גרסאות שונות:
אם אתם טבעוניים, אפשר להחליף את הביצים, הכנת איולי טבעונית יכולה להיעשות בעזרת חצי אבוקדו כבסיס שמנוני.
לגרסה דלת פחמימות, השתמשו במיונז ביתי מרכיבים דלי פחמימות ועשרה יותר מטעים ואיכותיים.
והנה כמה דברים נוספים לשדרוג המתכון הממכר הזה:
– איולי לימון: הוסיפו יותר מיץ לימון וטיפ טיפה גרידת לימון.
– איולי שום קלוי: קלפו חצי ראש שום בתנור והוסיפו אותו לתערובת.
– איולי עשבי תיבול: הוסיפו עשבי תיבול רעננים כמו פטרוזיליה, כוסברה או בזיליקום.
שאלות ותשובות:
כמה זמן איולי צ'יפוטלה מחזיק במקרר?
איולי צ'יפוטלה מחזיק בין 5 ל-7 ימים אם נשמר בכלי סגור במקרר. באופן אישי אני לא יכול שלא לנצל אותו קודם!
האם אפשר להשתמש במוצרים ללא כל חומרים משמרים?
בהחלט! הקפידו להשתמש במוצרים טריים וטבעיים ככל שאפשר. כדי לשמור על הטריות, תאחסנו בכלי זכוכית אטום היטב.
מה חשוב לדעת בעת קניית פלפלי צ'יפוטלה?
חשוב לוודא שפלפלי הצ'יפוטלה שאתם רוכשים הם יבשים ומעושנים. הטעם המעושן הוא זה שנותן את הקיק המדהים לאיולי.
האם אפשר להקפיא איולי צ'יפוטלה?
אני ממליץ לא להקפיא את האיולי מאחר ומרכיביו יכולים להיפרד בעת ההקפאה. האיולי הכי טעים כשהוא טרי ומקררתי.
האם אפשר להוסיף איולי למרק?
בהחלט! שימוש בכף איולי עבור מרק קרם עגבניות למשל, מוסיף לו עושר וטעם מיוחד שמשגע את החיך.
מה אפשר להגיש עם איולי צ'יפוטלה?
ברביקיו, המבורגר, כריכי עוף, סלטים או אפילו כמטבל לארטישוקים או ירקות טריים. כל דבר מליח או מתובל ייהנה מטעם האיולי.
האם מתאים לילדים?
אם הילדים שלכם אוהבים חריף, אין בעיה! אולם, תורידו את כמות הפלפלים אם האיולי טיפה חזק מדי עבורם.
האם יש תוספות שניתן להוסיף לאיולי?
בטח! אם תרצו לתת לו טוויסט נוסף, אפשר להוסיף עשבי תיבול טריים, צנוברים קלויים או אפילו מעט דבש.
האם זה משתלב עם אוכל משדל?
לגמרי! איולי צ'יפוטלה מתאים במיוחד עם בשר עוף, עגל ודגים. גם ירקות מצליחים להנות ממנו.
מה חשיבות טפטוף השמנים בהדרגה?
טפטוף השמנים לאט לאט מוודא שהאיולי יתמצק ויתקשה במקום בבת אחת. כך הוא נשאר קרמי, נימוח ומושלג.
אני מקווה שתהנו מהמתכון! שיהיה לכם יום טעים ואל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים!
כתיבת תגובה