איך להכין עוגת סולת בחושה קלה וטעימה בקלות
איך החיים שלכם לא יהיו אותו דבר אחרי ביס מעוגת סולת זו
עוגת סולת היא כמו סבתא שמחבקת אתכם בסוף יום ארוך. לא משנה כמה פעמים אתם טועמים אותה, תמיד יש משהו אגדי במתיקות שלה ובמרקם הנימוח שממכר ומעלה חיוך על הפנים. העוגה הזו היא לא רק קינוח – היא דינמיקה של טעמים, של זיכרונות, של רגעים. דמיינו רגע – אתם נכנסים לבית, יש ריח של סולת, קמח ורבעי תפוזים שמציפים את החלל. רק כשמתחילים לחתוך את העוגה, אתם מבינים מה הכוח של המרכיבים הפשוטים האלה. זו לא סתם עוגה, זו עוגת המזל שלכם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, מנות
זמן הכנה: 60 דקות
רמת קושי: קלה
מנות: כ-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כשמדובר במתכוני סולת, חשוב לזכור שהרכיבים הם מהותיים. כל רכיב הוא אבן דרך בדרך ליצירת העונג הגדול הזה.
- 280 גרם סולת – תמצגו אוויריות ונעימה.
- 400 מ"ל מים – לשמור על הנוזלים והלחם.
- 200 גרם סוכר – להמתיק את החיים.
- 4 ביצים – כאן מתחילים הקסם.
- 1 שקית אבקת סוכר – לקישוט חמוד.
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה – למעט פורקן של תסיסה.
- 1/2 כוס שמן זית או חמאה – למרקם משגע.
- קצת קינמון, קליפת תפוז או לימון – למגע טעם חכם.
עם כל המרכיבים הללו, אתם מתקרבים לעוגה המושלמת שמחכה רק לכם.
שלבי ההכנה
1. בשלב הראשון, אנחנו נתחיל בחיבור החומרים היבשים. נערבב את הסולת, הסוכר וסודה לשתייה בקערה גדולה.
2. לא נם נעבור להכנת הנוזלים. בקערה נפרדת, נשבור את הביצים ונערבב היטב עם השמן המועדף עליכם.
3. נתחיל לאט להוסיף את הנוזלים היבשים לתוך התערובת הנוזלית. תצפו למרקם חלק, נמלא אותו בכל האהבה שלנו.
4. נוסיף את המים בהדרגה ונתמקד בהשגת המרקם הנכון.
5. נוסיף קינמון או קליפת תפוז כדי לתת לעוגה שלנו טוויסט מדהים.
6. נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
7. נניח את התערובת בתבנית ואנחנו מסיימים את העבודה!
8. נכניס את התבנית לתנור ל-45 דקות.
9. בסוף, כשנשמע את הקול המעלף של התפשטות הארומה, נאפה את העוגה עד שתהיה זהובה ויפה.
10. נכין ציפוי אבקת סוכר ונפזר עליו, זו השדרוג הקטנטן שיקח את העוגה לרמה החדשה של הטעם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו כשיש לנו את המתכון הבסיסי, אפשר לזהות את ההזדמנויות לשדרוג. אפשר להוסיף קקאו לתערובת ואם רוצים טעם שוקולדי, פשוט להוסיף 100 גרם קקאו לתערובת. מי שאוהב פירות, שיכניס לתוך הבצק שזיפים קצוצים לדוגמה, או אפילו אגסים, התפרצות הטעמים תעשה את העבודה בטוחה! אם אתם טבעונים, אפשר להחליף את הביצים בזרעי פשתן מעוכים עם מים.
טיפ מצוין – אפשר להגיש את העוגה עם כדור גלידה קריר או עם רוטב שוקולד. זה מעלף, כבר אמרתי?
שאלות ותשובות
איך לשמור את העוגה?
עוגת הסולת נשמרת מעולה במקרר, עטופה בניילון נצמד. היא תישאר טרייה למשך כמה ימים, ולמען האמת – היא אפילו משתפרת עם הזמן.
אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
בהחלט. אחרי שהיא מתקררת לגמרי, עטפו אותה היטב בניילון ושימו במקפיא. מקפיאים תוכלו לאחסן אותה לתקופה ארוכה ולהנות ממנה מחדש.
איך אני יודע אם העוגה מוכנה?
כשהעוגה משייטת על פני השולחן, תבקשו להצטייד בקיסם, דקרו אותה ותראו אם הקיסם יוצא יבש. אם כן, העוגה מוכנה!
האם אפשר לשדרג עם פירות יבשים?
בוודאי! תוספת פירות יבשים כמו צימוקים, תמרים או אגוזים תתן מרקם עפפה מדהים.
כמה עוגות אפשר להכין במתכון הזה?
המתכון הנוכחי מספיק לכ-10 מנות. משתזה יפה גם לחגיגות וגם לפיקניק.
מה הטריק לעוגה גבוהה יותר?
כדי להשיג את האפקט הגבוה, ניתן להעטית התבנית עם נייר אפייה גבוה יותר מכפי שצריך.
האם אפשר להכין את העוגה בלי סוכר?
נכון, אפשר להכין עוגה דלת פחמימות. השתמשו בסטיביה או גבישי סוכר תחליפיים.
איך אפשר לדעת שהם משתמשים באותו מתכון?
כאן פשוט ממש – עושה רושם שהתוצאה הסופית היא הזו שהיא פשוט נפלאה.
האם זו עוגה טבעונית?
העוגה אינה טבעונית, אם תחליפו את הביצים בזרעי פשתן כמו שציינו למעלה, היא תוכל להתאים גם לטבעונים.
אולי יש מתכונים דומים כשמדובר בעוגות אחרות?
אכן, יש עוגות נוספות כמו עוגת שקדים או עוגת קמח תפו”א שהן במרקם דומה עם טעמים נפלאים.
אם ביס מהעוגה הזו הקסים אתכם כמו שהוא, אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם העוקבים שלכם ברשתות החברתיות. תנו לחברים שלכם לטעום את האגדי הזה שמחכה להם!
כתיבת תגובה