איך להכין פנקייק ללא ביצים בקלות ובמהירות

איך להכין פנקייק ללא ביצים בקלות ובמהירות

פנקייק בלי ביצים – פינוק אגדי לכל המשפחה

קולקים של פנקייקים ריחניים, חמים ובדיוק מהסוג שממלא את הבית בניחוחות מדהימים! כלbite מהפנקייק הזה הוא חוויה – מרקם המושלם שגורם לנו לרצות ללקק את האצבעות, טעמים שמעלפים את החיך ותחושת נימוחות שגורמת לו להיות המנה הכי טעימה שיש! זהו מתכון שאליו אפשר לשוב בכל בוקר או בשישי אחר הצהרים, ורבים יתפלאו לדעת שהוא גם אפשרי בלי ביצים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-5 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, לפני שניגש להכנה המהירה, נבצע סקירה של מה שצריך במטבח כדי להוציא לפועל פנקייקים מדהימים. השילוב האגדי של כל המרכיבים, הופך את הפנקייקים למשגעים. אז הנה מה שתצטרכו:

  • 1 כוס קמח חיטה (אפשר גם קמח כהה, אם רוצים בריא יותר)
  • 1 כוס חלב צמחי (חלב שקדים, חלב קוקוס – בחרו את זה שאתם אוהבים)
  • 2 כפות סוכר (לפי טעם – אפשר גם עם סוכר קוקוס)
  • 2 כפות שמן צמחי (שמן קנולה או שמן קוקוס)
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון (אופציונלי, אבל מוסיף טעם מדהים)
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית תמצית וניל (לזה שנשארו באופק)

עכשיו שהטעמים כבר מסתובבים לכם בראש, אתם בטח שואלים: "מה לגבי מרכיבים חלופיים?" אם אתם מחפשים גרסה טבעונית או ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח אורז או בסימן דומה. החלב הצמחי יתאים בקלות לכל גרסה, וישנן מדליקות מאוד של פנקייקים מפירות! פשוט שימו את הפירות שאתם אוהבים והכינו גרסה בלי תוספת סוכר – זה מושלם גם לילדים.

שלבי ההכנה

הכנה של הפנקייקים היא מתכון קצרצר ואפשר להכין את זה בכל מקום ובזמן. אז בואו נתחיל!

  1. למדי קערה גדולה, לשים את כל המרכיבים היבשים: קמח, סוכר, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
  2. בתוך קערה נפרדת, לשפוך את המרכיבים הנוזליים: חלב צמחי, שמן ותמצית וניל.
  3. לערבב את החומרים היבשים עם הנוזלים עד שהתערובת מתחילה להתאחד. אל תדאגו אם נשארים דלקים קטנים, זה אפילו טוב כי זה יוסיפו לעסיסיות.
  4. לחמם מחבת על אש בינונית ולהוסיף מעט שמן או תרסיס שמן כדי שהפנקייקים לא יידבקו.
  5. לשפוך מצקת קטנה של התערובת למחבת החמה ולחכות מספר דקות עד שהקצוות מתחילים להתייבש והפנקייק מתחיל להתקלף להופעה.
  6. הפכו את הפנקייק בעזרת מרית בזהירות כדי שלא יתפרקו, ותנו לו להחמם מצד שני לכמה דקות נוספות.
  7. חזרו על תהליך הבישול עם יתרת התערובת – וליצור באותו זמן ערמות ריחניות של פנקייקים מפתים.
  8. נשמרו את הפנקייקים החמים על צלחת, והקפיצו במקום חם עד שאתם מוכנים לשולחן.
  9. הגישו עם סירופ מייפל, פירות, אגוזים או כל תוספת נוספת שמעלפת את הפנקייקים!

מומלץ לנסות כל מיני שדרוגים כמו לדפוק פירות יער לתוך הבצק או לשים שוקולד צ׳יפס מעל – ברגע שהפנקייק במצב מתוק, הכל הולך!

שדרוגים ותוספות מעניינות

מעבר לטעמים הבסיסיים, אפשר לנסות לגוון. לדוגמה, איך נשמע פנקייק דלעת? פשוט להוסיף עוד 1/2 כוס דלעת מבושלת. אתם אוהבים לנסות משהו חריף? שימו אבקת צ'לי במצות עם קינמון והקפיצו את הפנקייקים לרמות חדשות!

שאלות ותשובות

אם אני רוצה להכין את הפנקייקים מתוקים לארוחת בוקר, איזה סירופ כדאי לשים עליהם?
סירופ מייפל הוא הקלאסה! יחד עם דובדבנים או תותים נראים מעלם כאילו הם הגיעו לאמנות.

האם יש לי סיכוי להשיג פנקייקים אוריריים גם ללא ביצים?
בהחלט! הסוד הוא לערבב את הבצק לא יותר מדי ולהשאיר אותו עם מעט דלקים.

מה לעשות אם חסר לי קמח?
ניתן להשתמש בקמח תפו”א או תערובות קמח מיוחדות ללא גלוטן.

האם אפשר להכין את הפנקייקים גם על מחבת טפלון?
בוודאי! מחבת טפלון היא אידיאלית למטרה הזו, פשוט שימו שם את השמן ובשקילה טובה יחסית.

זה נשמע כיף להכין עם הילדים, האם אפשר לערבב את התערובת לפני?
ככל הנראה כן! הילדים יוכלו לשפר את המיומנות שלהם עם ערבוב התערובת.

איך אני יכול לדעת מתי הפנקייק מוכן?
כאשר רואים בועות שנפלטות מהפנקייק – זה סימן מצוין שהגיע זמן להפוך אותו!

זה נשמע טעים, איך אני שומר אותו לאחר ההכנה?
הפנקייקים יישמרו היטב במקרר יום יומיים, אך ליתר ביטחון – הכינו אוכל טרי בעת טיגון.

האם זה מתאים לפסטיבלים תחייבים?
כמובן! זה מתכון מאוד נגיש שתהיה לו קהל של הרבה שבעים.

מה אם אני רוצה שתהיה לי עוגת פנקייק?
זה קל! פשוט הכניסו לתבנית אוף על התבנית ולטגן 30–40 דקות בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות.

האם אפשר להקפיא את הפנקייקים?
בהחלט! אחרי שהם התקררו לגמרי, הוא ממיר במקפיא. טפלו בזמן אחר במיקרוגל או על מחבת חמה.

אני ממליץ על שיתוף המתכון הזה עם חברים, כי מה שיכול להיות טוב יותר מאשר להתחיל את הבוקר עם שליטה בפנקייקים מדהימים? אני בטוח שגם הם ייהנו ממחמאות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *