איך להכין שרימפס בטמפורה כמו שף מקצועי

איך להכין שרימפס בטמפורה כמו שף מקצועי

איך להכין שרימפס בטמפורה כמו שף מקצועי

הכנה מופלאה לשרימפס בטמפורה שיגרום לכם להחסיר פעימה

הפעם שאני חושב על השרימפסים, עולה לי הדימוי של חוף ים, קיץ, רוח קלילה ורעש המים שמתנפצים על הסלעים. מתכון השרימפס בטמפורה הוא כרטיס ביקור לאירוח המושלם. מדובר במנה אגדי, שמדברת על טעמים מתובלים ונעימים. אני מתכוון לדבר על מתכון שלא רק טעים אלא גם משגע את כל החושים. בעצם, מתכון שהופך כל ארוחה לחגיגה. בואו נצלול ביחד לעולם הקסום של השרימפס הטמפורה. אתם готовы?

זמן הכנת המתכון

– זמן הכנה: 30 דקות
– רמת קושי: בינונית
– המנה מספיקה ל: 4-6 סועדים

הרכיבים הדרושים

נעבור כעת למרכיבים שלנו, כי מתכון טוב מתחיל עם רכיבים איכותיים ומדויקים. הנה מה שאתם צריכים:

– 500 גרם שרימפס טרי, קלופים
– 100 גרם קמח (אפשר גם קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
– 100 גרם קורנפלור
– 1 ביצה גדולה
– 200 מ"ל מים קרים
– 1 כפית אבקת סודה לשתייה
– מלח ופלפל טחון
– שמן לטיגון עמוק (שמן חמניות או קנולה עובדים מצוין)
– רוטב סויה לטיבול
– פרוסות לימון וכוסברה קצוצה לקישוט

יש לציין שכאשר אנו בוחרים את השרימפס, כדאי שמקורם יהיה מאזור נקי, כך שזה לא רק טעים אלא גם נחשב לבריא. העובדות מדברות על כך ששרימפס מכילים חלבון באיכות גבוהה, אומגה 3 ומינרלים רבים.

בואו נדבר על וריאציות. ישנם אנשים שעשויים לחפש גרסה טבעונית. לעומתם, רוטב הסויה הוא תמיד תוספת נהדרת שמזכירה את ריחות המזרח הרחוק. מנגד, אם אתם מחפשים להוריד את הפחמימות, אפשר להמיר את הקמח בקמח שקדים או קמח קוקוס.

שלבי ההכנה

מוכנים? בואו נתחיל:

1. נניח את השרימפס בקערה גדולה ומוסיפים מעט מלח ופלפל, משאירים בצד.
2. בקערה נפרדת, נערבב את הקמח, קורנפלור, סודה לשתייה ומעט מלח.
3. נוסיף את הביצה ונמזוג את המים הקרים בהדרגה כדי שהעיסה תצא אחידה ולא גושית.
4. נחמם שמן בסיר עמוק עד שהשמן רותח.
5. נטבול כל שרימפס בתערובת הבצק ונניח בעדינות בשמן החם.
6. נטגן את השרימפסים במשך כ-3 דקות או עד שהם מזהיבים וקריספיים.
7. נוציא את השרימפסים על נייר סופג כדי לייבש את השמן העודף.
8. נגיש בצלחת עמוקה, עם פרוסות לימון וכוסברה קצוצה.
9. נזלף מעט רוטב סויה על המנה לשדרוג הטעמים.
10. נאכל מיד, כי אין דבר יותר טעים משרימפס טמפורה חם מתוך השמן!

לאחר סיום שלב ההכנה, נפתח בפניכם אפשרויות שונות לשדרוג המנה. ניתן להוסיף לתערובת הבצק תבלינים נוספים, כמו פפריקה מתוקה או כמון, על מנת להכניס עומק נוסף וטעמים יותר עשירים.

לגבי תוספות ושדרוגים אפשריים

לפעמים, חשיבה מעבר לרגע יכולה להוסיף הרבה למנה. יש אלפי דרכים להעלות את רמת הכיף של המנה שלכם.

– אפשר להגיש את השרימפסים עם סלט קריספי של חסה, אבוקדו וירקות צבעוניים, מה שנותן למנה חיים חדשים ומרעננים.
– להוסיף מעט צ'ילי קצוץ לתערובת הבצק עבור חווית חריפות קלה.
– לשדרג את המנה עם רוטב טחינה ביתי, שנותן מרקם נימוח ומקשר בין כל הטעמים.

עם תוספות ושדרוגים, תמיד אפשר לדמיין את המנה ענקית, מדהימה ואפילו מאוד בריאה כשחושבים על רכיבים כמו ירקות וקטניות.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הבצק מראש?
בכלל אפשר להכין את הבצק מראש יום קודם ולשמור במקרר. פשוט תוודאו שלא תפסתם אותו עבה מדי.

מה לעשות אם אני לא אוהב שרימפס?
אם לא אתם אוהבים את השרימפס, אפשר לשנות את המרכיבים ולנסות עם חתיכות עוף רכים או אפילו דגים כמו פילה סלמון.

האם המנה מתאימה לאירועים מיוחדים?
בהחלט! מדובר במנה מעלפת שהיא מושלמת לאירועים, מסיבות או סתם כי בא לכם לעשות חיים.

איך שומרים על פריכות השרימפס?
אחרי הטיגון, חשוב לשמור על השרימפסים בחום. אפשר לצפות אותם בנייר סופג עד ההגשה, אך שימו לב שעדיף לא להשאירם יותר מדי זמן, כדי שלא יאבדו את הקריספיות.

האם ניתן להקפיא את השרימפס לאחר הטיגון?
אני לא ממליץ על הקפאה, מכיוון שפריכותם עלולה להימנע. אבל אם יש צורך, אפשר להקפיא את השרימפסים לפני הטיגון.

האם יש לי גבול עם רוטב הסויה?
תשאירו מקום למעט געגועים לרוטב סויה, כי הוא מוסיף טעמים רבים, אבל לא להגזים, אחרת המנה תיצא מלוחה מדי.

איזה ירקות מתאימים לצד המנה?
ירקות כמו גזר, קישואים, ברוקולי וכרובית הם תוספות נפלאות כי הם מוסיפים צבע וטעמים רעננים.

האם השרימפס יכול להתבשל עם עורם?
אפשר, אבל אני ממליץ לקלף את השרימפס לטעמכם ונראות טובה יותר כאשר הם נחשבים לחלק מהמנה.

מה ניתן להציע לילדים?
כן! אפשר לשדרג את המנה ולהכין יחד עם הילדים שולחן כהכנה מהנה.

מהי ההמלצה להגיש עם המנה?
אם רוצים להקשיב למשהו מהכיוונים הים-תיכוניים, פיתה חמה או פרוסות לחם שטוח יהיו מושלמות לצד.

אז קדימה, מהרו לשתף את המתכון המדהים הזה עם כל החברים שלכם. זו ההזדמנות שלכם ללעוס וללקק את האצבעות במעדן שלא תשכחו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *