בצל מטוגן להמבורגר שישדרג את הטעם שלך
הבצל המטוגן שישתלט על כל כך הרבה טעמים!
אכול עם הלב זה המוטו שלנו, והיום אנחנו עומדים לעשות את זה עם מתכון שיביא אותנו לגבהים חדשים של טעמים. אתם יודעים איזה תוספת יכולה להפוך המבורגר טעים למשהו מדהים? כן, זה נכון! בצל מטוגן! מדובר על פיסות זהובות ופריכות, שמתווספות להמבורגר שלכם, נותנות טוויסט של טעמים, ומעלות את החוויה כולה. תארו לעצמכם, כל ביס והפריכות המשגעת הזו בולסת לתוך הפה, הבצל שמעט חמים, מתערבב עם הבשר, והכל מתמזג יחד לכדי חוויה אגדה של ממש.
אם תסכימו ללוות אותנו כעת, נדבר על המתכון הפריך הזה,שתוך זמן קצר יגרום לכם להבין שאין כמו הבצל הזה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק?
– **זמן הכנה:** 30 דקות
– **רמת קושי:** קל
– **מספק ל:** כ-4 מנות (תלוי בכמות הבצלים!)
הרכיבים הדרושים
עכשיו נעבור לרשימת המרכיבים המדהימה שלנו. בואו נבנה את הידע שלכם, ונגלה מה אתם צריכים כדי שהמנה תהיה מושלמת!
– 2 בצלים גדולים (מומלץ לבחור בצלים מתוקים למגע)
– 1 כוס קמח (אפשר להשתמש בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
– 1/2 כוס שמן קנולה (למטגנים הגדוליים)
– 1/2 כפית מלח
– 1/2 כפית פפריקה מתוקה
– 1/4 כפית חרדל (לא חובה, אבל עושה את ההבדל)
– מים (לסחיטת הבצלים)
שימו לב, המרכיבים יכולים להתאים גם לגרסה טבעונית, פשוט לא להוסיף ביצים!
שלבי ההכנה
בהכנת הבצל המטוגן ישנם שלבים פשוטים אבל אפקטיביים. אנחנו נלך עליהם לפי הסדר:
1. קולפים את הבצלים וחותכים אותם לעיגולים דקים.
2. מכניסים את כוס המים עם הבצלים החתוכים, ומשרים למשך 10 דקות.
3. בסיר גדול, מחממים את השמן על חום בינוני-גבוה.
4. במקביל, מכניסים את הבצלים הסחוטים לקמח. מוסיפים מלח, פפריקה וחרדל ושמים הכל בקערה.
5. כשהשמן חם, ממקמים חופן של בצל בקמח ולאחר מכן משאירים את הבצלים עם קמצוץ של קמח עליהם.
6. מוסיפים את הבצלים לשמן ונותנים להם לטגן במשך כ-5 דקות או עד שישחימו.
7. לאחר שהבצלים זהובים, מסננים על נייר סופג כדי לספוג את השמן.
אה, השלב הזה שבו אנחנו מתמקדים בטיגון, הוא מה שיקבע אם הבצל שלכם יהיה מושלם או סתם טוב. תשמרו על חום גלוי שהוא לא גבוה מידי!
תוספות ושדרוגים אפשריים
ראוי לציין, שאפשר להרחיב את החוויה שלנו בהרבה דרכים. אפשר להוסיף לתערובת הקמח המון תבלינים לפי הטעם: יכול להיות שהעיקרון של פפריקה יגרם להתלהבות, אבל:
– **אורגנו ואיולי:** ערבבו עם מינון מסוים של מיונז ואורגנו, לקבלת תוספת אלגנטית.
– **פפריקה חריפה:** למי שאוהב חריף, מוסיפים מעט פפריקה חריפה לתערובת הקמח!
– **סוגי טיגון:** אפשר גם לאפות את הבצלים, זאת אומרת, להניח אותם בתנור על טמפ' של כ-200 מעלות למשך 20 דקות. זה יהיה קליל ובריא יותר!
שאלות ותשובות
אפשר להכין את המתכון עם בצלים אחרים?
בהחלט! תוכלו להשתמש בבצל ירוק, או אף בבצל סון! שימו לב שהטעמים יהיו מעט שונים, אך בהחלט אפשרי!
איך אפשר לגוון במתכון?
מומלץ לנסות להוסיף גבינת מוצרלה למעל. הגבינה המדהימה הזו תתמזג יחד עם הבצל ויצא לכם טעמים חלומיים.
מה אפשר לעשות עם הבצל המטוגן אם לא להניח אותו על המבורגר?
אל תיבהלו! אתם יכולים להוסיף אותו לפסטה חמה, סלט או אפילו לנשנש אותו סתם כך.
האם אפשר לשמור על הבצל המטוגן איזה כמה ימים?
אם שמרתם נגיסים בכלי סגור במקרר, זה אפשרי! אבל להמליץ על זה – זה לא הכי מומלץ, עדיף למזוג מיד כדי שהטעמים יישמרו.
איך אנחנו יכולים להפוך את הבצל למרענן יותר?
מומלץ להוסיף מעט מיץ לימון בעת הסחיטה, זה ייתן טאץ' מיוחד!
מה אם אנו רוצים בצל מתוק ונימוח יותר?
אם תרצו בצל מתקתק כדאי לכם להקפיא ולאחר מכן לטגן – זה מה שנקרא "שיטה בה זה מתוק".
אילו סלטים מתאימים להגיש עם הבצל?
סלט כרוב מתוק ומרענן או סלט עגבניות עם בצל קצוץ קטן הם שילובים מנצחים!
מה עם דיאטה? זה מתאים?
מומלץ לא לצרוך יותר מידי כי זה עשוי להיות שמן. אם אתם רוצים לגרסה בריאה יותר, תוכלו להשתמש בקמח תפו”א.
ניתן להשתמש בשמנים אחרים במקום שמן קנולה?
בוודאי, שמן זית יכול להוסיף זרימה של טעמים אחרים אבל ידרוש את הידיעה של חום נמוך יותר.
מה עושים אם הבצל שלי שורף?
יש למלא על חום נמוך יותר, ולטגן אותו בצורה מדויקת יותר.
אסור לשכוח! כשיש בצל מטוגן בבית, החיים פשוט מתהדרים בטעמים! עכשיו יצא לכם מתכון סופר מושלם, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ומשפחה שחושבים גם הן על הבצל הזה.
כתיבת תגובה