בצק פריך פרווה מושלם כל הסודות שתצטרכו לדעת
הנסיעה לעולם המתוקים מתחילה כאן
מה יקרה אם נשלב טעמים מדהימים, מרקמים אווריריים ותחושה של נוסטלגיה? נגלה לכם סוד: כל זה קיים במתכון שלנו לבצק פריך מדהים, בסיס לכל מיני עוגות ומאפים! בביס ראשון, תוכלו לחוות את ההרגשה שאתם מלקקים את האצבעות, ובשני תוכלו להבין איך משהו כל כך פשוט יכול להיות כל כך משגע! כולנו יודעים שבצק פריך הוא אחד הבסיסים לקולינריה, והאתגר הוא להצליח להפיק את הבצק המושלם הזה. אז נתחיל להרכיב את הבצק המושלם שיעשה לנו חגיגה של טעמים!
זמן הכנת המתכון
* סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
* זמן קירור: שעה
* רמת קושי: קל
* המנה מספיקה ל: 8-10 חתיכות
מרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבצק הפריך המנמן והאגדי הזה, יש צורך במרכיבים מדויקים שיוצרים את כל הקסם:
* 250 גרם קמח חיטה (לגרסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בקמח תפו”א)
* 125 מ"ל שמן קוקוס (או כל שמן צמחי אחר)
* 90 גרם סוכר (לגרסה דלת סוכר ניתן להחליף בסוכר קוקוס)
* 1/2 כפית מלח (שמוסיפה טוויסט לפתיחת הטעמים)
* 1/4 כוס מים קרים מאוד (הסוד הגדול לבצק פריך ושלל מאפים נימוחים)
* 1 כפית תמצית וניל (לא חובה, אבל זו תוספת מדהימה!)
חלופות למרכיבים
אם אתם טבעונים, אפשר להחליף את השמן במרגרינה טבעונית. אם אתם נמנעים מגלוטן, כפי שציינו קודם, קמח תפו”א יעשה את העבודה. עבור גרסה דלת פחמימות, ניתן להחליף את הקמח בקמח שקדים – תresult מושלמת עם טעמים מעלפים!
שלבי ההכנה
1. מתחילים בקערה גדולה ומערבבים את הקמח, הסוכר והמלח.
2. מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים בצורה מהירה בעזרת מזלג או הידיים, עד שהתערובת מתאגדת.
3. שופכים את המים הקרים לתוך הקערה ומערבבים עד שהבצק מתאחד.
4. מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעה.
5. לאחר שעת הקירור, מחלקים את הבצק לשניים.
6. מרדדים כל חלק בין שני יריעות נייר אפייה, כך שהבצק לא ידבק.
7. משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ ומניחים את הבצק בתוכה, משטחים אותו שווה.
8. עושים חורים בבצק בעזרת מזלג, כך שהבצק לא יתפשט בתנור.
9. אם רוצים, אפשר להניח מעל את כל התוספות האהובות – שוקולד, פירות או ריבת פרי.
10. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהבצק משחים קלות.
עכשיו, ניסיתם לחשוב מה מתבשל בתנור? הריח עוטף את המטבח, והתחושות מתחילות להתגנב אליכם – זה הזמן להיות יצירתיים עם התוספות!
שדרוגים ותוספות אפשריים
יש המון דרכים לשדרג את הבצק הזה. לדוגמה, תוכלו להוסיף לתוך הבצק שוקולד צ׳יפס או אגוזים קצוצים שיביאו עושר טעמים. אפשר גם לשים למעלה פרוסות של תפוחים עם מעט סוכר וקינמון לפני האפייה, או למרוח ריבה אהובה שלכם. תוספת אחרת משגעת היא להוסיף קקאו לקמח – תוצאות מטריפות שיגרמו לכן להרגיש שהכנתם משהו מדהים, לא משנה מה יהיו התוצאות!
ובשביל שלא תהיו לבד בעולם המתוקים הזה, תשתפו את המתכון בכל הפלטפורמות החברתיות, תנו לחברים להבין כמה זה מדהים!
שאלות ותשובות
מה הטכניקה הכי טובה להכנה של הבצק?
נסו לא לערבב יתר על המידה. רק צריך לאחד את החומרים. זאת הדרך להשיג בצק פריך והכי נוֹחְיָה שיש!
למה חשוב לקרר את הבצק?
הקירור עוזר לשומן להתייצב ולקבל את המרקם האוורירי, זה הסוד לבצק נימוח שעושה נעים בפה!
איך ניתן לדעת אם הבצק מוכן?
כשהבצק משחים קלות ומתחיל לפלוט ריח מופלא מהתנור, זה הסימן שניתן להוציא אותו!
האם אפשר להשתמש בסוגים שונים של סוכר?
בהחלט! סוכר קנים, סוכר דמררה, או אפילו ממתיקים טבעיים כמו סוכר קוקוס, כל אחד מהם ייתן טוויסט משגע!
האם אני יכול לשמור את הבצק בפריזר?
כן! קחו אותו ועטפו בניילון נצמד, זה יחזיק עד חודש – הקדישו לעצמכם בחירה מתוקה בכל רגע!
איך לדעת אם הבצק לא נדבק למשטח?
השתמשו בנייר אפייה או קמח על המשטח, כך תוכלו למנוע החלקה לא נדרשת.
האם ניתן להשתמש בעבודה עם בצק חד פעמי?
בהחלט! בדקו לאיזה מתכון זה מיועד ואילו מסוימים עובדים יותר טוב עם בצק שאינו שומני.
מה אפשר לעשות עם בצק שלא הצליח?
אל תתייאשו! אפשר להשתמש בו לכמה עוגיות. כל זמן שאתם מגלגים את הבצק נכון, אתם יכולים גם לנשנש אותו.
איך משדרגים את המתכון הזה לעוגיות?
כשהבצק קר, חותכים לעיגולים וקורצים אליו שוקולדים קצוצים, מפזרים סוכר מעל ואופים.
למה כדאי לשתף את המתכון?
הבצק הזה הוא לא רק טעים – הוא ממכר! תנו לחברים לדעת על המתכונים העסיסיים שקודמים לקראת חלות ושמחות!
לא לשכוח לשתף את המתכון עם כל מי שאוהב לאכול, כי מי אם לא אנחנו נפיץ את המתוק הזה למלוא הלב!
כתיבת תגובה